Odp: LEXION 600
a gregormx wnioskujac z twojej wypowiedzi to ty pracujesz w ulenbergu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » LEXION 600
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a gregormx wnioskujac z twojej wypowiedzi to ty pracujesz w ulenbergu?
Przeczytal pierwszy i trzeci post tego wątku
Chłopaki oglądałem wczoraj w Bednarach Lexiona 760 potęga na gąsienicach kosa 9,15
Pietia chyba coś namieszałeś z tego co mi wiadomo to ostatnie dziecko lexiona to 700-ka z kosą 12m chyba ,że to jakiś prototyp był.Miałem też pojechać na pokazy ale kosiliśmy w niedziele jeszcze grykę za Białym Borem koło Szczecinka jeszcze zostało się nam ponad 200 ha deszcze nas pogoniły.A propo po ile u was w rejonie jest gryka mam tonę na sprzedaż u mnie jest po 1700 na skupie w kaszalni ponoć po 2100 płacą
Jak będziemy kończyć tą grykę to porobie trochę fotek tego lexiona 600 co koszę tak naprawdę to nie mam ani jednej fotki a kosze nim dwa miesiące i coś wrzucę na forum
u nas tak jak piszesz 2100 daj namiary na tego gościa co ma tyle gryki to mu podam gdzie ją dobrze sprzeda i kasa na rękę dostanie a i powiedz jak tam sypie gryka w tamtym rejonie
Gryka tam gdzie koszę jest jednym słowem flancowana.Jakieś cwaniaczki z Warszawki ponabierali tam hektarów sama 5 i 6 klasa i nasiali wiosną pod kątem dopłat gryki.Siali pod talerzówkę siewką do nawozów a że nasiali tego 500 ha to teraz koszą co się da.Są pola gdzie sypie ponad tonę z ha ale większość to ok 300-500 kg z ha.Problem jes jeszcze taki że jest mokra i nie można jej czysto skosić.Cena jaką uzyskują po potrąceniach to ok. 1400 za tonę
ok a była desykowana czy na żywca ją tniesz
Są to pola uprawy ekologicznej zero oprysków i nawozów masakra,pękła mi już główka przy kosie
to se teraz wyobrażam co tam jest na polach ach ci krawaciarze wszędzie ich pełno i na polach i nad wodo :uuuu:
http://www.fotoload.pl/index.php?id=960 … a440eef436
w tym zbiorniku co widać na fotce miałem 8 ton gryki pszenicy wchodziło 10 ton
piekny kombajnik kosiłem takim super sprawa ....
tym co kosiłem już go sprzedał szef teraz ma kupić 3 700 setki na gąsienicach kombajny są dobre ale za dużo nafaszerowane komputerami jak wszystkie maszyny claasa jest dużo awarii mamy tu serwis i napraw jest więcej z nowymi claasami jak z tymi z lat 90
ja mówie że są piękne i fajnie sie nimi kosi a nie że są bezawaryjne jak stoi to teraz sie nie psuje a jak zaczyna kosic to zawsze coś wyskoczy
Nie zakładam nowego wątku więc podpinam się tutaj w końcu chodzi o claasa. Mam pytanie do pawmen3 jest posiadaczem claasa dominatora114. I właśnie czy jest to commandor 114cs z wytrząsaczami bębnowymi jak w BS?? Czy typowy klawiszowy dominator???
jest to kombajn z rotorami ... a nie wytrząsaczami ... BS to są pomyłki .... polacy próbowali podrobic znów coś i im nie wyszło ...
zaskoczyłeś mnie wydawało mi się zawsze że BS są bardzo dobre.
Commandor to ciekawe kombajny, mają takie krótkie dupki. I byczo wyglądają
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » LEXION 600
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo