1,461

Odp: Pług

koledzy mam pytanie czy ktos przerabial juz b 201 na zawieszany i jak to zrobic jakies blizsze wskazowki w goglach znalazlem pare takich bo ciagany nie zda egzaminu umnie

Fortschritt zt 423 a razy 2

1,462

mam ładnego 201 na oku ale jeśli miałbym go kupić to od razu przeróbka na zawieszany i właśnie ta przeróbka mnie troszkę zniechęca do tego bo nie wiem czy po tym zabiegu będzie się tak ładnie prowadził jak to ma miejsce przy ciąganym. Na forum kilka osób miało zawieszane.

gg 5118068

1,463

http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … &p=338
6751 post, michu nie masz daleko do mnie to możesz podjechać i zobaczyć co i jak, a może i kupić ale się jeszcze zastanowię. Jak co to zapraszam

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,464

Ja przerabiałem, robisz wieżyczkę z regulacjami i akumulator by się brzydał choć można to obejść, koło podporowe przednie dajeszna na połowe ramy i w pole

1,465

koledzy użytkuje ktoś może pług Atlas? potrzebuje kilka wymiarów z korpusa

1,466

jutro moge zdjecia powklejac przerobionego pluga i co zrobic z resztek smile

1,467

Witam kolegów,
ponieważ zakupiłem niedawno 323a a wcześniej miałem władka t 25 jestem zmuszony dokupić kilka niezbędnych maszyn odpowiednich do obecnego ciągnika w dość krótkim czasie.
Oczywiście na pierwszy rzut idą pługi. Do jesiennej orki pożyczyłem pług 4 grudziądza od znajomego. Na moich ziemiach(Vklasa) forsz miał bardzo lekko w takiej orce.
Ponieważ jednak uważam, że pługa tak jak dziewczyny nie powinno się pożyczać rozglądam się  nad odpowiednim nabytkiem. Mam okazję kupić zawieszane pługi 4x40 firmy FROST stąd moje pytanie czy któryś z was ma doświadczenie z pługami tej firmy. Dodam jeszcze, że po jesiennej "przygodzie z grudziądzem rozmyślałem nad takim pługiem ale 5-skibowym, lecz ze względu na małe kawałki ziem zdecydowałem się na czwórkę.

1,468 Ostatnio edytowany przez bamreras (2014-12-30 23:55:26)

Jak ci Grudziądz lekko szedł to pomyśl o atlasie na hyraulice. Niewiem jak to się ma w praktyce ale rozkręcają je nawet do 190cm i niby orają, .tylko często luzy na korpusach się zdażają... Co do maszyn to do uprawy przed siewnej mam agregat na sprzedaż Klein 5m z broną. Skaładany hydraulicznie...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,469

Na moje oko to pasowałby dla Ciebie Kverneland 4 AB100, bo można go szeroko rozstawić-max 180 cm i w razie co dokupić cały segment na 5, a no i zobaczysz co to znaczy, że pług lekko idzie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,470

bamreras napisał/a:

Jak ci Grudziądz lekko szedł to pomyśl o atlasie na hyraulice. Niewiem jak to się ma w praktyce ale rozkręcają je nawet do 190cm i niby orają, .tylko często luzy na korpusach się zdażają... Co do maszyn to do uprawy przed siewnej mam agregat na sprzedaż Klein 5m z broną. Skaładany hydraulicznie...

Dzięki za odpowiedź:), zobaczę ceny tych atlasów. A co do twojego agregatu to chyba będę kupował agregat uprawowy do mojego poznaniaka, żeby za dużo po polu nie jeździć.
Pozdrawiam

1,471 Ostatnio edytowany przez Roberto323 (2014-12-31 00:13:47)

Zapomniałem dodać, że na pług mam dość ograniczony budżet dlatego rozglądam się za tanimi używkami. Chciałbym tu przytoczyć słowa mojego pracownika jak kupował samochód "najlepiej żeby był w idealnym stanie, mało używany, młody rocznikiem i po cenie złomowej".
A co do pługa to najważniejsze, że na polach nie mam żadnych kamieni dlatego mogę "zaoszczędzić na zabezpieczeniach"

1,472

Ja mam sprzedanie 3 i 4 overuma na hydraulice

1,473

ograniczony budżet tzn ile ? jeśli chcesz kupić tanio i 4 grudziądza ładnie Ci odpowiadała to kup taki tylko 5 skib. Za 2 tyś kupisz ładnego i prostego a i czasem z jakimś wałem się trafi. 5 skiba bierze całe koło. A jak się wszystko powyciera to bierzesz kilka stówek i kupujesz wszystkie elementy robocze. Mówcie co chcecie ale ja jestem zadowolony z tego pługa - pomimo że mój 323 dość mocno go pogiął.

gg 5118068

1,474

Roberto skoro u Ciebie niema kamieni to jesteś szczęściarz, możesz nabywać o połowę tańsze maszyny do grzebania w ziemi, a jest ich w ogłoszeniach jak gnoju.

1,475

Jak chcesz to mam u006 4+1 na wysokiej słupicy , oddam w cenie złomu , na 4 skibach elementy do wymiany.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,476

Za 5000 oddam ci obrotówkę Krone Ascan 4 skiby w bdb stanie.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

1,477

bamreras napisał/a:

jaki to agregat i za ile?

Rolnik z powołania:-)

1,478

pawelg napisał/a:

Jak chcesz to mam u006 4+1 na wysokiej słupicy , oddam w cenie złomu , na 4 skibach elementy do wymiany.

W cenie złomu to ile dokładnie bo nie wiem jaka jest waga twojego sprzętu. Nie ukrywam, że coś takiego by mnie interesowało

1,479

zorak napisał/a:

ograniczony budżet tzn ile ? jeśli chcesz kupić tanio i 4 grudziądza ładnie Ci odpowiadała to kup taki tylko 5 skib. Za 2 tyś kupisz ładnego i prostego a i czasem z jakimś wałem się trafi. 5 skiba bierze całe koło. A jak się wszystko powyciera to bierzesz kilka stówek i kupujesz wszystkie elementy robocze. Mówcie co chcecie ale ja jestem zadowolony z tego pługa - pomimo że mój 323 dość mocno go pogiął.

Za 2 tysie nie znalazłem ładnej piątki przynajmniej w mojej okolicy ( nawet w kiepskim stanie bo wokół to z mocnych ciągników to c 360)

1,480

Pajej napisał/a:
bamreras napisał/a:

jaki to agregat i za ile?

Poniżej masz link do mojej tablicy.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....