Odp: Pług
koledzy mam pytanie czy ktos przerabial juz b 201 na zawieszany i jak to zrobic jakies blizsze wskazowki w goglach znalazlem pare takich bo ciagany nie zda egzaminu umnie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 72 73 74 75 76 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
koledzy mam pytanie czy ktos przerabial juz b 201 na zawieszany i jak to zrobic jakies blizsze wskazowki w goglach znalazlem pare takich bo ciagany nie zda egzaminu umnie
mam ładnego 201 na oku ale jeśli miałbym go kupić to od razu przeróbka na zawieszany i właśnie ta przeróbka mnie troszkę zniechęca do tego bo nie wiem czy po tym zabiegu będzie się tak ładnie prowadził jak to ma miejsce przy ciąganym. Na forum kilka osób miało zawieszane.
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … &p=338
6751 post, michu nie masz daleko do mnie to możesz podjechać i zobaczyć co i jak, a może i kupić ale się jeszcze zastanowię. Jak co to zapraszam
Ja przerabiałem, robisz wieżyczkę z regulacjami i akumulator by się brzydał choć można to obejść, koło podporowe przednie dajeszna na połowe ramy i w pole
koledzy użytkuje ktoś może pług Atlas? potrzebuje kilka wymiarów z korpusa
jutro moge zdjecia powklejac przerobionego pluga i co zrobic z resztek
Witam kolegów,
ponieważ zakupiłem niedawno 323a a wcześniej miałem władka t 25 jestem zmuszony dokupić kilka niezbędnych maszyn odpowiednich do obecnego ciągnika w dość krótkim czasie.
Oczywiście na pierwszy rzut idą pługi. Do jesiennej orki pożyczyłem pług 4 grudziądza od znajomego. Na moich ziemiach(Vklasa) forsz miał bardzo lekko w takiej orce.
Ponieważ jednak uważam, że pługa tak jak dziewczyny nie powinno się pożyczać rozglądam się nad odpowiednim nabytkiem. Mam okazję kupić zawieszane pługi 4x40 firmy FROST stąd moje pytanie czy któryś z was ma doświadczenie z pługami tej firmy. Dodam jeszcze, że po jesiennej "przygodzie z grudziądzem rozmyślałem nad takim pługiem ale 5-skibowym, lecz ze względu na małe kawałki ziem zdecydowałem się na czwórkę.
Jak ci Grudziądz lekko szedł to pomyśl o atlasie na hyraulice. Niewiem jak to się ma w praktyce ale rozkręcają je nawet do 190cm i niby orają, .tylko często luzy na korpusach się zdażają... Co do maszyn to do uprawy przed siewnej mam agregat na sprzedaż Klein 5m z broną. Skaładany hydraulicznie...
Na moje oko to pasowałby dla Ciebie Kverneland 4 AB100, bo można go szeroko rozstawić-max 180 cm i w razie co dokupić cały segment na 5, a no i zobaczysz co to znaczy, że pług lekko idzie.
Jak ci Grudziądz lekko szedł to pomyśl o atlasie na hyraulice. Niewiem jak to się ma w praktyce ale rozkręcają je nawet do 190cm i niby orają, .tylko często luzy na korpusach się zdażają... Co do maszyn to do uprawy przed siewnej mam agregat na sprzedaż Klein 5m z broną. Skaładany hydraulicznie...
Dzięki za odpowiedź:), zobaczę ceny tych atlasów. A co do twojego agregatu to chyba będę kupował agregat uprawowy do mojego poznaniaka, żeby za dużo po polu nie jeździć.
Pozdrawiam
Zapomniałem dodać, że na pług mam dość ograniczony budżet dlatego rozglądam się za tanimi używkami. Chciałbym tu przytoczyć słowa mojego pracownika jak kupował samochód "najlepiej żeby był w idealnym stanie, mało używany, młody rocznikiem i po cenie złomowej".
A co do pługa to najważniejsze, że na polach nie mam żadnych kamieni dlatego mogę "zaoszczędzić na zabezpieczeniach"
Ja mam sprzedanie 3 i 4 overuma na hydraulice
ograniczony budżet tzn ile ? jeśli chcesz kupić tanio i 4 grudziądza ładnie Ci odpowiadała to kup taki tylko 5 skib. Za 2 tyś kupisz ładnego i prostego a i czasem z jakimś wałem się trafi. 5 skiba bierze całe koło. A jak się wszystko powyciera to bierzesz kilka stówek i kupujesz wszystkie elementy robocze. Mówcie co chcecie ale ja jestem zadowolony z tego pługa - pomimo że mój 323 dość mocno go pogiął.
Roberto skoro u Ciebie niema kamieni to jesteś szczęściarz, możesz nabywać o połowę tańsze maszyny do grzebania w ziemi, a jest ich w ogłoszeniach jak gnoju.
Jak chcesz to mam u006 4+1 na wysokiej słupicy , oddam w cenie złomu , na 4 skibach elementy do wymiany.
Za 5000 oddam ci obrotówkę Krone Ascan 4 skiby w bdb stanie.
jaki to agregat i za ile?
Jak chcesz to mam u006 4+1 na wysokiej słupicy , oddam w cenie złomu , na 4 skibach elementy do wymiany.
W cenie złomu to ile dokładnie bo nie wiem jaka jest waga twojego sprzętu. Nie ukrywam, że coś takiego by mnie interesowało
ograniczony budżet tzn ile ? jeśli chcesz kupić tanio i 4 grudziądza ładnie Ci odpowiadała to kup taki tylko 5 skib. Za 2 tyś kupisz ładnego i prostego a i czasem z jakimś wałem się trafi. 5 skiba bierze całe koło. A jak się wszystko powyciera to bierzesz kilka stówek i kupujesz wszystkie elementy robocze. Mówcie co chcecie ale ja jestem zadowolony z tego pługa - pomimo że mój 323 dość mocno go pogiął.
Za 2 tysie nie znalazłem ładnej piątki przynajmniej w mojej okolicy ( nawet w kiepskim stanie bo wokół to z mocnych ciągników to c 360)
bamreras napisał/a:Jak ci Grudziądz lekko szedł to pomyśl o atlasie na hyraulice. Niewiem jak to się ma w praktyce ale rozkręcają je nawet do 190cm i niby orają, .tylko często luzy na korpusach się zdażają... Co do maszyn to do uprawy przed siewnej mam agregat na sprzedaż Klein 5m z broną. Skaładany hydraulicznie...
jaki to agregat i za ile?
Poniżej masz link do mojej tablicy.
Strony Poprzednia 1 … 72 73 74 75 76 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo