1

Temat: Przyczepa samozbierajaca

Po co zbierać trawę ręcznie jak można mechanicznie smile
myślę nad zakupem p samozbierającej   jakom wybrać musi być nie wysoka  max 2.90
zbierać trawę ( bo chyba nie każda da rade zbierać trawę )   co polecicie

2

Odp: Przyczepa samozbierajaca

A co ma zbierać jak nie trawę ? yikes
Jaka duża, do czego, na jaki areał, noże rotor czy coś starszego, no i jaka kasa ..  ?

3

Znajomy stwierdził ze ta polska nie zbierze trawy bo się zapcha . Co drugi dzień jedźmy po trawę dla byków (to jest konkretna przyczepa trawy )    Taka żeby  była    dobra  , cena nie mam pojęcia tania i dobra

4

Jeżeli świeżą trawę to przy szybkiej jeździe może i zapchnie ale znam ludzi co wożą. Tak więc z czystym sercem i sumieniem polecę Ci maszyny Mengele.
Na niej zaczynałem moją przygodę. Z c355 idealnie współpracowała, 11 noży, jedna oś , stary sprzęt, sama mechanika,  przez 4 lata mi służyła wiernie, nadstawki składane także na wiazd do obory jej wysokość zejdzie na 2,2 m. Teraz od 4 lat zastępuje ją Deutz Fahr F 570 ale to inna maszyna.
http://allegro.pl/przyczepa-samozbieraj … 11702.html
moja była chyba law 350, drewniane burty,
Poszła za około 5 tys ..

5

czyli ta polska da rad zbierać trawę  ,myślałem kupić ta polską i ja obniżyć 
jutro podjadę do gościa bo miał polską za 1400 zł jak ma to może się skusze i ja przerobie na niższa a jak nie to będę szukał jakiejś     a jak z częściami do tej mangela

6

Hmm wiesz polska nie wiem czy zbierze trawe ale siano jak najbardziej..  Mój znajomy ma Classa zbierajkę na tandemie.. Codziennie ją jeździ i kosi trawe ( zimową porą to NIE big_smile ) Ma noże wałki ii śmiga z Zetorem 7045 albo Renault 7534.. 60tką próbował ale to przy wieszkej ilość 60tka ,, pierdziała '' big_smile  Jak chcesz to lepiej kup jakąś z nożami no i z wałkami Aa wysoka to to ona nie jest zależy jak ustawisz te dodatkowe boczne blachy

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

7

Lekko przesuszoną zbierzesz na pewno ..
A co do części do mengeli to nie wiem bo tam nic się nie psuje smile . No a łańcuch to się dopasuje, a jak nie to z używki .

8

Jak będę wiosnom w Niemczech to się rozejrzę może coś tam znajdę fajnego i w dobrej kasie . A  pottinger co sadzicie o tym

9

Pottinger i Krone to dobre firmy. Ale nie wiem jak z częściami itp..

10

A ta przyczepa dobra do zielonki http://otomoto.pl/krone-A180071.html
i czy c330 poradzi sobie ??

11

ona u Fiołka stoi w mierzwinie .... nawet ciekawie wyglądała

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

12

Ale czy c330 da sobie z nią rade ???
z ta polską samozbierająca daje rade
w wtorek pojadę to obejrzeć

13

A ja bym proponował taką :  http://otomoto.pl/pottinger-17-sip-2-pr … 66541.html

c-330 na pewno sobie z nią poradzi,mała zwrotna i pojemna smile

14

Nie wiem jak on obliczył te 17m3 skoro ja dla swojego DF'a z tego co pamiętam miałem około 22 m3

15

Scorpion zaskoczę Cię - instrukcja podaje że ta przyczepa ma 19m3 pojemności smile
Też nie wiem jak to obliczyli.W wolnej chwili zmierzę swoją to będę wiedział kto prawde pisze smile

16

No faktycznie. To taka jak moja http://www.agriaffaires.pl/uzywany-sprz … -f570.html - tu pisze że 38m3 smile

17

ja mam mengele LAW 350 na jednej ośce, na łąkach przy skrętach przynajmniej nie zrywa darni, może i nie jest za duża ale i tak zdarza się że jak wracam nią na pryzmę to muszę niekiedy czekać bo nie jest dostatecznie ubita

E 516 na części
Telefon 695 076 269

18

Za blisko pola pryzmy robisz wink poza tym miałem taką samą w deskach

19

Panowie lepiej Kupić zbierajke 15-20tyś z nożami itp czy lepiej Sieczkarnię z przystawką do zielonek i kosić sieczkarnią ? Co lepsze ?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

20

zbierajka wychodzi bardziej ekonomicznie, a ile masz do zbierania? Jeśli więcej to jak byś miał sieczkarnie to jeszcze byś ją wykorzystał w kukurydzy

E 516 na części
Telefon 695 076 269