Temat: Przyczepa samozbierajaca
Po co zbierać trawę ręcznie jak można mechanicznie
myślę nad zakupem p samozbierającej jakom wybrać musi być nie wysoka max 2.90
zbierać trawę ( bo chyba nie każda da rade zbierać trawę ) co polecicie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Przyczepa samozbierajaca
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po co zbierać trawę ręcznie jak można mechanicznie
myślę nad zakupem p samozbierającej jakom wybrać musi być nie wysoka max 2.90
zbierać trawę ( bo chyba nie każda da rade zbierać trawę ) co polecicie
A co ma zbierać jak nie trawę ?
Jaka duża, do czego, na jaki areał, noże rotor czy coś starszego, no i jaka kasa .. ?
Znajomy stwierdził ze ta polska nie zbierze trawy bo się zapcha . Co drugi dzień jedźmy po trawę dla byków (to jest konkretna przyczepa trawy ) Taka żeby była dobra , cena nie mam pojęcia tania i dobra
Jeżeli świeżą trawę to przy szybkiej jeździe może i zapchnie ale znam ludzi co wożą. Tak więc z czystym sercem i sumieniem polecę Ci maszyny Mengele.
Na niej zaczynałem moją przygodę. Z c355 idealnie współpracowała, 11 noży, jedna oś , stary sprzęt, sama mechanika, przez 4 lata mi służyła wiernie, nadstawki składane także na wiazd do obory jej wysokość zejdzie na 2,2 m. Teraz od 4 lat zastępuje ją Deutz Fahr F 570 ale to inna maszyna.
http://allegro.pl/przyczepa-samozbieraj … 11702.html
moja była chyba law 350, drewniane burty,
Poszła za około 5 tys ..
czyli ta polska da rad zbierać trawę ,myślałem kupić ta polską i ja obniżyć
jutro podjadę do gościa bo miał polską za 1400 zł jak ma to może się skusze i ja przerobie na niższa a jak nie to będę szukał jakiejś a jak z częściami do tej mangela
Hmm wiesz polska nie wiem czy zbierze trawe ale siano jak najbardziej.. Mój znajomy ma Classa zbierajkę na tandemie.. Codziennie ją jeździ i kosi trawe ( zimową porą to NIE ) Ma noże wałki ii śmiga z Zetorem 7045 albo Renault 7534.. 60tką próbował ale to przy wieszkej ilość 60tka ,, pierdziała '' Jak chcesz to lepiej kup jakąś z nożami no i z wałkami Aa wysoka to to ona nie jest zależy jak ustawisz te dodatkowe boczne blachy
Lekko przesuszoną zbierzesz na pewno ..
A co do części do mengeli to nie wiem bo tam nic się nie psuje . No a łańcuch to się dopasuje, a jak nie to z używki .
Jak będę wiosnom w Niemczech to się rozejrzę może coś tam znajdę fajnego i w dobrej kasie . A pottinger co sadzicie o tym
Pottinger i Krone to dobre firmy. Ale nie wiem jak z częściami itp..
A ta przyczepa dobra do zielonki http://otomoto.pl/krone-A180071.html
i czy c330 poradzi sobie ??
ona u Fiołka stoi w mierzwinie .... nawet ciekawie wyglądała
Ale czy c330 da sobie z nią rade ???
z ta polską samozbierająca daje rade
w wtorek pojadę to obejrzeć
A ja bym proponował taką : http://otomoto.pl/pottinger-17-sip-2-pr … 66541.html
c-330 na pewno sobie z nią poradzi,mała zwrotna i pojemna
Nie wiem jak on obliczył te 17m3 skoro ja dla swojego DF'a z tego co pamiętam miałem około 22 m3
Scorpion zaskoczę Cię - instrukcja podaje że ta przyczepa ma 19m3 pojemności
Też nie wiem jak to obliczyli.W wolnej chwili zmierzę swoją to będę wiedział kto prawde pisze
No faktycznie. To taka jak moja http://www.agriaffaires.pl/uzywany-sprz … -f570.html - tu pisze że 38m3
ja mam mengele LAW 350 na jednej ośce, na łąkach przy skrętach przynajmniej nie zrywa darni, może i nie jest za duża ale i tak zdarza się że jak wracam nią na pryzmę to muszę niekiedy czekać bo nie jest dostatecznie ubita
Za blisko pola pryzmy robisz poza tym miałem taką samą w deskach
Panowie lepiej Kupić zbierajke 15-20tyś z nożami itp czy lepiej Sieczkarnię z przystawką do zielonek i kosić sieczkarnią ? Co lepsze ?
zbierajka wychodzi bardziej ekonomicznie, a ile masz do zbierania? Jeśli więcej to jak byś miał sieczkarnie to jeszcze byś ją wykorzystał w kukurydzy
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Przyczepa samozbierajaca
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo