Odp: Przyczepa samozbierajaca
Po sieczkarni lepiej leży bo krótko pocięta ale trzeba ciągniki do odwożenia. .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Przyczepa samozbierajaca
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po sieczkarni lepiej leży bo krótko pocięta ale trzeba ciągniki do odwożenia. .
zależy jeszcze ile noży ma przyczepa, ale znowu jak sieczka za krótka to gorzej ubić...
U mnie by było ok 20ha do zbierania.
to spokojnie zbierajka się wyrobi. jednego roku miałem mało paszy to wiosną skosiłem takie fest żyto na kiszonkę i woziłem właśnie zbierajką na jednej osi, z pola do pryzmy miałem 3 km i dwa dni na spokojnie zrobiłem, jeden cały kurs chyba 40 min
zbierająca jest lepsza nawet na większych areałach mój znajomy zbiera 32 ha łąk i jest zadowolony. Co do sieczkarni to trzeba napełnic przynajmniej 3 baki a do zbierającej 1( spalanie przy zbierającej to śmiech na sali)
Panowie co powiecie o przyczepie kemper ladownosc 6 ton 26 nozy i dwa walki wygarniajace bo przymierzam sie do kupna jakiejs zbierajacej do 10 tys
Koledzy jeszcze raz jaka zbierajaca zeby w miare pociela i jak z czesciami do takich przyczep rozgladam sie i przemyslalem ze musi byc na tandemie
Szukaj coś z Krone Turbo, Mengele Law bądź bierz od Bendka Pottingera
Krone podobno bardzo dobrze tną. Ja miałem Mengele małą a teraz Deutz Fahr F570, są filmiki na youtube. Do Forsza mogła by być nawet trochę większa ale dobrze się sprawuje.
chodza mi po glowie mengele law 350 albo krone turbo 5000 cos do forsia wlasnie robie rocznie 800 owijakow i mysle ze taka przyczepka by sie sprawdzila a jak z czesciami jest do takich przyczep
Krone Turbo 5000 ja mam tak na prawdę do forsza ciut przy mała mam ją 6 lat i od tamtej pory tylko parę noży dołożyłem no i na koniec tego sezonu padło mi łożysko na rotorze a tak to chwalę bardzo tą przyczepę
http://olx.pl/oferta/przyczepa-samozbie … 41a9c22177
Taką mam a te co pokazałeś wydają się mniejsze, jak dobra trawa to się wozi i wozi .. Z pola 7km w jedną stronę jeden kurs z załadunkiem i rozładunkiem trwał godzine a trochę zbiera się na hektarze.
Co do części to ciężko powiedziec, tam tylko noże i łożyska mogą siadac, no chyba że przekładnia się sypnie ale mi nie zdarzały się awarie chociaż moja była połamana widac bo ma zgięty wózek jeden i dyszel był prostowany a działa już trochę lat no i piękny statek do kukurydzy
Moje wożenie :
https://www.youtube.com/watch?v=NMvDMjn … y-JmYclDwg
Żeby dobrze pocięła muszą być wszystkie noże no i ostre a dość szybko się tępią ale na 10cm kawałki da rade pociąć.
Jak z mengele to lepiej patrz law 360 jak ma to współpracować z Forszem Krone 5000 a jak już coś to jeszcze Claas 440
Scorpion a ile ten Deutz Fahr ma pojemności metrów sześciennych?
No wlasnie do forsia a powiedzcie jeszcze jak z zaczepem wtedy trzeba przerobic w ciagniku
Jak do 303 mam dorobiony a przeważnie ciągle w 323 śmiga to normalnie mam na górnym tylko tam co są te dziury żeby przełożyć te bolce na poprzek można to mam założone
Tu jest jak zbieram trawę tylko nie wiem czemu tak wolno jeździłem wtedy przy tym zbieraniu
https://www.youtube.com/watch?v=ADWVqdn … cY7nmR1eng
No pieknie sie z nia forsiu prezentuje powiedz mi podbierak i klapa hydraulika a jak z ta tasma jest sam ja przesuwasz jak juz z przodu jest pelno czy jak bo ja nigdy nie zbieralem przyczepa
Ta guma się wygina i zakładam dorobiony zaczep z haka ze złomu jak przy samochodach Kamaz.
lukas zapomniałem już ile m3 ale jutro zmierzę.
Jak już podbieracz napchanie wysoko to odsuwasz, posuw na ogół hydrauliczny przez hydromotor
Pełna hydraulika w niej klapa podbierak dyszel łamany. A tak jak Scorpion pisze jak już z przodu pełno to posuwasz sam troszeczkę taśmy. Tylko ja nie mam w swojej sterownika od tych wszystkich funkcji elektronicznego tylko hydrauliczny taki ta akurat miała w oryginale..
A jeszcze tak jak pisze Scorpion ta guma się wygina dlatego mam tam te bolce założone i już się nie wygina i jest wszystko dobrze
A tak właściwie jak wygląda zbiór przyczepą na pryzmę ? Bo jak belka to koszę na drugi dzień leży a na trzeci zbieram. Tak samo jest ze zbierajką czy musi dzień więcej przeleżeć ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Przyczepa samozbierajaca
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo