21

Odp: Przyczepa samozbierajaca

Po sieczkarni lepiej leży bo krótko pocięta ale trzeba ciągniki do odwożenia. .

22

zależy jeszcze ile noży ma przyczepa, ale znowu jak sieczka za krótka to gorzej ubić...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

23

U mnie by było ok 20ha do zbierania.

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

24

to spokojnie zbierajka się wyrobi. jednego roku miałem mało paszy to wiosną skosiłem takie fest żyto na kiszonkę i woziłem właśnie zbierajką na jednej osi, z pola do pryzmy miałem 3 km i dwa dni na spokojnie zrobiłem, jeden cały kurs chyba 40 min

E 516 na części
Telefon 695 076 269

25

zbierająca jest lepsza nawet na większych areałach mój znajomy zbiera 32 ha łąk i jest zadowolony. Co do sieczkarni to trzeba napełnic przynajmniej 3 baki a do zbierającej 1( spalanie przy zbierającej to śmiech na sali)

26

Panowie co powiecie o przyczepie kemper ladownosc 6 ton 26 nozy i dwa walki wygarniajace bo przymierzam sie do kupna jakiejs zbierajacej do 10 tys

Fortschritt zt 423 a razy 2

27

Koledzy jeszcze raz jaka zbierajaca zeby w miare pociela i jak z czesciami do takich przyczep rozgladam sie i przemyslalem ze musi byc na tandemie

28

Szukaj coś z Krone Turbo, Mengele Law bądź bierz od Bendka Pottingera wink

+33 / -0 (chyba wink)

29

Krone podobno bardzo dobrze tną. Ja miałem Mengele małą a teraz Deutz Fahr F570, są filmiki na youtube. Do Forsza mogła by być nawet trochę większa ale dobrze się sprawuje.

30

chodza mi po glowie mengele law 350 albo krone turbo 5000 cos do forsia wlasnie robie rocznie 800 owijakow i mysle ze taka przyczepka by sie sprawdzila a jak z czesciami jest do takich przyczep

31

Krone Turbo 5000 ja mam tak na prawdę do forsza ciut przy mała mam ją 6 lat i od tamtej pory tylko parę noży dołożyłem no i na koniec tego sezonu padło mi łożysko na rotorze a tak to chwalę bardzo tą przyczepę smile

32 Ostatnio edytowany przez Scorpion (2014-11-27 00:38:47)

http://olx.pl/oferta/przyczepa-samozbie … 41a9c22177
Taką mam a te co pokazałeś wydają się mniejsze, jak dobra trawa to się wozi i wozi .. Z pola 7km w jedną stronę jeden kurs z załadunkiem i rozładunkiem trwał godzine a trochę zbiera się na hektarze.
Co do części to ciężko powiedziec, tam tylko noże i łożyska mogą siadac, no chyba że przekładnia się sypnie ale mi nie zdarzały się awarie chociaż moja była połamana widac bo ma zgięty wózek jeden i dyszel był prostowany a działa już trochę lat no i piękny statek do kukurydzy smile
Moje wożenie :
https://www.youtube.com/watch?v=NMvDMjn … y-JmYclDwg

Żeby dobrze pocięła muszą być wszystkie noże no i ostre a dość szybko się tępią ale na 10cm kawałki da rade pociąć.

33

Jak z mengele to lepiej patrz law 360 jak ma to współpracować z Forszem smile Krone 5000 a jak już coś to jeszcze Claas 440 big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

34

Scorpion a ile ten Deutz Fahr ma pojemności metrów sześciennych? smile

35

No wlasnie do forsia a powiedzcie jeszcze jak z zaczepem wtedy trzeba przerobic w ciagniku

36 Ostatnio edytowany przez lukas0304 (2014-11-26 21:49:02)

Jak do 303 mam dorobiony a przeważnie ciągle w 323 śmiga to normalnie mam na górnym tylko tam co są te dziury żeby przełożyć te bolce na poprzek można to mam założone

Tu jest jak zbieram trawę tylko nie wiem czemu tak wolno jeździłem wtedy przy tym zbieraniu tongue
https://www.youtube.com/watch?v=ADWVqdn … cY7nmR1eng

37

No pieknie sie z nia forsiu prezentuje powiedz mi podbierak i klapa hydraulika a jak z ta tasma jest sam ja przesuwasz jak juz z przodu jest pelno czy jak bo ja nigdy nie zbieralem przyczepa

38

Ta guma się wygina i zakładam dorobiony zaczep z haka ze złomu jak przy samochodach Kamaz.
http://img13.allegroimg.pl/photos/400x300/46/20/92/34/4620923469
lukas zapomniałem już ile m3 ale jutro zmierzę.
Jak już podbieracz napchanie wysoko to odsuwasz, posuw na ogół hydrauliczny przez hydromotor

39 Ostatnio edytowany przez lukas0304 (2014-11-27 00:55:25)

Pełna hydraulika w niej klapa podbierak dyszel łamany. A tak jak Scorpion pisze jak już z przodu pełno to posuwasz sam troszeczkę taśmy. Tylko ja nie mam w swojej sterownika od tych wszystkich funkcji elektronicznego tylko hydrauliczny taki ta akurat miała w oryginale..

A jeszcze tak jak pisze Scorpion ta guma się wygina dlatego mam tam te bolce założone i już się nie wygina i jest wszystko dobrze smile

40

A tak właściwie jak wygląda zbiór przyczepą na pryzmę ? Bo jak belka to koszę na drugi dzień leży a na trzeci zbieram. Tak samo jest ze zbierajką czy musi dzień więcej przeleżeć ?

+33 / -0 (chyba wink)