Odp: WOŚP 2012/2013/..........
Bombka ok ale bez awatara bo w domu nie postawie !
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » WOŚP 2012/2013/..........
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bombka ok ale bez awatara bo w domu nie postawie !
Fenol masz rację ale zobacz ile osób tylko dało garstka. Widziałeś wczoraj nagonkę na Owsiaka w Wiadomościch politycey poszaleli.
Wiadomo że Owsiak za darmo nie pracuje razem z całym sztabem ludzi w WOŚP ale jeśli państwo polskie miało teką skuteczność w dysponowaniu naszymi podatkami to byśmy żyli w raju ,tak więc precz łapy polityków od naszych (moich) datków na orkiestrę !!
Popieram z całą stanowczością działania Owsiaka tylko wydaje mi się że trochę zaczął wyręczać państwo w zakupie sprzętu. Większy sens miało to wtedy gdy orkiestra kupywała urządzenia których szpitale nigdy by nie miały szansy dostać od NFZ. Teraz kupując sprzęty podstawowe to państwo zmniejszyło zakupy bo przecież Owsiak im to kupi. Kiedyś słyszałem taki dowcip jak rozmawiają dwie pielęgniarki z oddziału noworodków; Wiesz Krysiu u nas na oddziale jak by orkiestra zabrała wszystkie swoje urządzenia to na oddziale zostanie tylko biurko i krzesełko. To tylko był dowcip ale ostatnio będąc w szpitalu na oddziale dziecięcym na wielu urządzeniach widziałem logo orkiestry i mam odczucie że za kilka lat ten dowcip może stać się prawdą.
Fenol masz rację ale zobacz ile osób tylko dało garstka. Widziałeś wczoraj nagonkę na Owsiaka w Wiadomościch politycey poszaleli.
Ja mysle ze ci najbardziej aktywni wpłacili na nasze licytacje, a co o Owsiaku mówili jaka nagonka, pierwsze słysze
Janusz według mnie w 100% masz rację, niestety.
Androl i Janusza zgadzam się w 100% z tą wypowiedzią dopiero jak ktoś trafi do szpitala zdaje sobie sprawę ile tam jest sprzętu medycznego z naklejką orkiestry. Ci co tak dużo krzyczą na orkiestrę nie powinni się zgodzić trafiając do szpitala na podłączenie ich pod sprzęt medyczny podarowany i oklejony przez Owsiaka, przecież to jest sprzeczne z ich przekonaniami. A wracając do nagonki medialnej na temat orkiestry każda fundacja przeznacza jakiś procent zebranej kwoty na swoją działalność i z tego co kiedyś czytałem Caritas też na swoje utrzymanie przeznacza 8-9 % funduszy a takie kwoty wczoraj podawali w Wiadomościach tylko że o Caritasie nikt nic nie mówi.
Pisałem to chyba już, ale się powtórzę. Moja starsza córka zaraz po urodzeniu wylądowała w inkubatorze który był oznakowany serduszkiem i była podłączona do urządzeń, które też to logo miały. Nie wyobrażam sobie co by było, jak by tego sprzętu mogło zabraknąć.
Zresztą Panowie - zobaczcie na pierwszą stronę książeczek zdrowia Waszych dzieci - jest tam naklejka informująca o przejściu dziecka przez badanie słuchu. To też dzięki WOŚP.
Ja też myślałem że nas będzie więcej ,z moim synem do klasy chodzi dziewczynka i nosi pompę insulinową od Owsiaka.
Panowie trzeba robić tak dalej a czy nas będzie 1% czy więcej to mało istotne tak jak komentarze aby przeciwnicy nie robili tego w tym wątku.
Panowie trzeba robić tak dalej a czy nas będzie 1% czy więcej to mało istotne tak jak komentarze aby przeciwnicy nie robili tego w tym wątku.
Tym się nie trap, bo ich się uspokoi. Po to tu jesteśmy(moderatorzy) aby jako taki porządek był.
Ilu nas się złożyło tyle pieniążków jest ale w tym roku damy łącznie jako forum, na orkiestrę grubo ponad 2000, komu się to nie podoba niech tu nie zagląda i daje wyraz swoim poglądom gdzie indziej. Miejsc nie brakuje.
Póki co wielkie dzięki wszystkim za zaangażowanie.
SIEMA
Pietia napisał/a:Fenol masz rację ale zobacz ile osób tylko dało garstka. Widziałeś wczoraj nagonkę na Owsiaka w Wiadomościch politycey poszaleli.
Ja mysle ze ci najbardziej aktywni wpłacili na nasze licytacje, a co o Owsiaku mówili jaka nagonka, pierwsze słysze
Niejaka Pawłowicz i Zawisza który chwalił się że nigdy nie dał i nigdy nie da ani złotówki na orkiestrę.
Jaka partia tacy ludzie ktoś ich wybrał, tacy sami jak oni.
Nie jestem wielkim altruistą, bardziej egoistą z tego sprzętu będę pewnie kiedyś korzystał jak mnie będzie rak szczypał, robiąc ściape mam czyste sumienie wobec społeczeństwa.
Bo niby dlaczego miałby być podpięty do sprzętu do którego nie dołożyłem nawet złotówki?
MAREKPE dmuchasz oczywiście na zimne, bo ja jak na razie ostatnio żadnego przeciwnika
WOŚP w tym wątku nie widzę.
Koledzy, wstyd się przyznać ale nie zdążyłem zrobić kolejnego "Złotego Tłoka" Z braku zimy wiele osób zaczęło rozbierać i remontować swoje sprzęty, i nowy rok rozpoczęliśmy z takim kopem, że 24 godziny na dobę to co najmniej o 10 godzin za mało. No ale co się odwlecze to nie uciecze i na kolejnym finale będzie okazja zawalczyć o nowy forumowy "Złoty Tłok". Nie obroniliśmy "Złotego Tłoka WOŚP 2013", to wywalczymy "Złoty Tłok WOŚP 2015" Mam go zrobionego tak w 1/3 i wiem, że przez najbliższy miesiąc dalej już nic z nim nie wskóram. Żeby jednak jeszcze trochę forumowo powalczyć na tegorocznym finale, to jeszcze wystawiłem komplet wkładów filtra powietrza, oleju, paliwa i odpowietrznika do ZT lub E - http://aukcje.wosp.org.pl/fortschritt-w … wa-i959521 . Są to rzeczy, które większość użytkowników tego zacnego sprzętu wymienia co roku, więc na pewno warto o nie zawalczyć. Zapraszam do licytacji, no i oczywiście przypominam o aukcjach samego wkładu filtra oleju i regeneracji wtryskiwaczy (na forum pojawiły się silniki 6VD chłodzone powietrzem, a ta aukcja również dotyczy np. 6-ciu wtryskiwaczy właśnie do tych silników, ale tylko wtedy gdy cena będzie adekwatna do kosztu regeneracji właśnie tych 6-ciu wtryskiwaczy). SIEMA!
http://aukcje.wosp.org.pl/ifa-fortschri … zt-i930815
http://aukcje.wosp.org.pl/ifa-oryginaln … ju-i930909
Ostatni nasz zakup za wyjątkiem aukcji Piotra http://aukcje.wosp.org.pl/wosp-2-zlote- … ze-i883521
Czekamy na tłok
Korekta to nie ostatni zakup
Właśnie wpłynęła następna kasa od spóźnialskich
Kamil , Patryk , Małgorzata , Igor i Agnieszka (żonki trzymają kaskę )
Mamy więc do wydania jeszcze 250zł łącznie wpłaciło 23 osoby na łączną kwotę 1310zł
a mogę jeszcze podesłać ??
... (żonki trzymają kaskę )...
zwykle po siewie kukurydzy robię glira dla znajomych, mam kumpla -twardziela- ale jak już mieli się sposobić do domu to padł teks "Łukasz ty już nie pijesz!" i Łukasz odłożył kieliszek, w każdym razie jeszcze rozlaliśmy po maluchu na odchodne Łukasz wziął szkło w dłoń ale żona powiedziała: "Słyszałeś co powiedziałam?"
Łukasz grzecznie odłożył kieliszek.
Mam nadzieję że w domu zrobił właściwą pogadankę na temam strofowania chłopa pry kumplach w taki sposób
a mogę jeszcze podesłać ??
Możesz tylko napisz na PW ile żebym uwzględnił
OK nic już nie wpłyneło jutro zrobię rozliczenie
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » WOŚP 2012/2013/..........
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo