261

Odp: WOŚP 2012/2013/..........

Bombka ok ale bez awatara bo w domu nie postawie ! big_smile

262

Fenol masz rację ale zobacz ile osób tylko dało garstka. Widziałeś wczoraj nagonkę na Owsiaka w Wiadomościch politycey poszaleli.

263

Wiadomo że Owsiak za darmo nie pracuje razem z całym sztabem ludzi w WOŚP  ale jeśli państwo polskie miało teką skuteczność w dysponowaniu naszymi podatkami to byśmy żyli w raju ,tak więc precz łapy polityków od naszych (moich) datków na orkiestrę !!

264 Ostatnio edytowany przez Janusz M6040 (2014-01-14 09:43:53)

Popieram z całą stanowczością działania Owsiaka tylko wydaje mi się że trochę zaczął wyręczać  państwo w zakupie sprzętu. Większy sens miało to wtedy gdy orkiestra kupywała urządzenia  których szpitale nigdy by nie miały szansy dostać od NFZ. Teraz kupując sprzęty podstawowe to państwo zmniejszyło zakupy bo przecież Owsiak im to kupi. Kiedyś  słyszałem taki dowcip jak rozmawiają dwie pielęgniarki z oddziału noworodków;  Wiesz Krysiu u nas na oddziale jak by orkiestra zabrała wszystkie  swoje urządzenia to na oddziale zostanie tylko biurko i krzesełko. To tylko był dowcip ale ostatnio będąc w szpitalu na oddziale dziecięcym na wielu urządzeniach widziałem logo orkiestry i mam odczucie że za kilka lat ten dowcip może stać się prawdą.

265

Pietia napisał/a:

Fenol masz rację ale zobacz ile osób tylko dało garstka. Widziałeś wczoraj nagonkę na Owsiaka w Wiadomościch politycey poszaleli.

Ja mysle ze ci najbardziej aktywni wpłacili na nasze licytacje, a co o Owsiaku mówili jaka nagonka, pierwsze słysze

Rolnik z powołania:-)

266

Janusz według mnie w 100% masz rację, niestety.

267

Androl i Janusza zgadzam się w 100% z tą wypowiedzią dopiero jak ktoś trafi do szpitala zdaje sobie sprawę ile tam jest sprzętu medycznego z naklejką orkiestry. Ci co tak dużo krzyczą na orkiestrę nie powinni się zgodzić trafiając do szpitala na podłączenie ich pod sprzęt medyczny podarowany i oklejony przez Owsiaka, przecież to jest sprzeczne z ich przekonaniami. A wracając do nagonki medialnej na temat orkiestry każda fundacja przeznacza jakiś procent zebranej kwoty na swoją działalność i z tego co kiedyś czytałem Caritas też na swoje utrzymanie przeznacza 8-9 % funduszy a takie kwoty wczoraj podawali w Wiadomościach tylko że o Caritasie nikt nic nie mówi.

268 Ostatnio edytowany przez rudemenes (2014-01-14 13:02:55)

Pisałem to chyba już, ale się powtórzę. Moja starsza córka zaraz po urodzeniu wylądowała w inkubatorze który był oznakowany serduszkiem i była podłączona do urządzeń, które też to logo miały. Nie wyobrażam sobie co by było, jak by tego sprzętu mogło zabraknąć.

Zresztą Panowie - zobaczcie na pierwszą stronę książeczek zdrowia Waszych dzieci - jest tam naklejka informująca o przejściu dziecka przez badanie słuchu. To też dzięki WOŚP.

269

Ja też myślałem że nas będzie więcej ,z moim  synem do klasy chodzi dziewczynka i nosi pompę insulinową  od Owsiaka.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

270

Panowie trzeba robić tak dalej a czy nas będzie 1% czy więcej to mało istotne tak jak  komentarze aby przeciwnicy nie robili tego w tym wątku.

271

scoda19 napisał/a:

Panowie trzeba robić tak dalej a czy nas będzie 1% czy więcej to mało istotne tak jak  komentarze aby przeciwnicy nie robili tego w tym wątku.

Tym się nie trap, bo ich się uspokoi. Po to tu jesteśmy(moderatorzy) aby jako taki porządek był.
Ilu nas się złożyło tyle pieniążków jest ale w tym roku damy łącznie jako forum, na orkiestrę grubo ponad 2000, komu się to nie podoba niech tu nie zagląda i daje wyraz swoim poglądom gdzie indziej. Miejsc nie brakuje.
Póki co wielkie dzięki wszystkim za zaangażowanie.
SIEMA

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

272

Pajej napisał/a:
Pietia napisał/a:

Ja mysle ze ci najbardziej aktywni wpłacili na nasze licytacje, a co o Owsiaku mówili jaka nagonka, pierwsze słysze

Niejaka Pawłowicz i Zawisza który chwalił się że nigdy nie dał i nigdy nie da ani złotówki na orkiestrę.
Jaka partia tacy ludzie ktoś ich wybrał, tacy sami jak oni.

Nie jestem wielkim altruistą, bardziej egoistą z tego sprzętu będę pewnie kiedyś korzystał jak mnie będzie rak szczypał, robiąc ściape mam czyste sumienie wobec społeczeństwa.
Bo niby dlaczego miałby być podpięty do sprzętu do którego nie dołożyłem nawet złotówki?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

273

MAREKPE dmuchasz oczywiście na zimne, bo ja jak na razie ostatnio żadnego przeciwnika
WOŚP w tym wątku nie widzę.

274 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2014-01-14 23:03:56)

Koledzy, wstyd się przyznać ale nie zdążyłem zrobić kolejnego "Złotego Tłoka" sad Z braku zimy wiele osób zaczęło rozbierać i remontować swoje sprzęty, i nowy rok rozpoczęliśmy z takim kopem, że 24 godziny na dobę to co najmniej o 10 godzin za mało. No ale co się odwlecze to nie uciecze i na kolejnym finale będzie okazja zawalczyć o nowy forumowy "Złoty Tłok". Nie obroniliśmy "Złotego Tłoka WOŚP 2013", to wywalczymy "Złoty Tłok WOŚP 2015" smile Mam go zrobionego tak w 1/3 i wiem, że przez najbliższy miesiąc dalej już nic z nim nie wskóram. Żeby jednak jeszcze trochę forumowo powalczyć na tegorocznym finale, to jeszcze wystawiłem komplet wkładów filtra powietrza, oleju, paliwa i odpowietrznika do ZT lub E - http://aukcje.wosp.org.pl/fortschritt-w … wa-i959521 . Są to rzeczy, które większość użytkowników tego zacnego sprzętu wymienia co roku, więc na pewno warto o nie zawalczyć. Zapraszam do licytacji, no i oczywiście przypominam o aukcjach samego wkładu filtra oleju i regeneracji wtryskiwaczy (na forum pojawiły się silniki 6VD chłodzone powietrzem, a ta aukcja również dotyczy np. 6-ciu wtryskiwaczy właśnie do tych silników, ale tylko wtedy gdy cena będzie adekwatna do kosztu regeneracji właśnie tych 6-ciu wtryskiwaczy). SIEMA!

http://aukcje.wosp.org.pl/ifa-fortschri … zt-i930815

http://aukcje.wosp.org.pl/ifa-oryginaln … ju-i930909

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

275

Ostatni nasz zakup za wyjątkiem aukcji Piotra http://aukcje.wosp.org.pl/wosp-2-zlote- … ze-i883521

Czekamy na tłok

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

276

Korekta to nie ostatni zakup

Właśnie wpłynęła następna kasa od spóźnialskich

Kamil , Patryk , Małgorzata , Igor i Agnieszka (żonki trzymają kaskę smile )

Mamy więc do wydania jeszcze 250zł łącznie wpłaciło 23 osoby na łączną kwotę 1310zł

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

277

a mogę jeszcze podesłać ??

278

Piotrfire napisał/a:

... (żonki trzymają kaskę smile )...

zwykle po siewie kukurydzy robię glira dla znajomych, mam kumpla -twardziela- ale jak już mieli się sposobić do domu to padł teks "Łukasz ty już nie pijesz!" i Łukasz odłożył kieliszek, w każdym razie jeszcze rozlaliśmy po maluchu na odchodne Łukasz wziął szkło w dłoń ale żona powiedziała: "Słyszałeś co powiedziałam?" big_smile
Łukasz grzecznie odłożył kieliszek.

Mam nadzieję że w domu zrobił właściwą pogadankę na temam strofowania chłopa pry kumplach w taki sposób smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

279

a mogę jeszcze podesłać ??

Możesz tylko napisz na PW ile żebym uwzględnił

280

OK nic już nie wpłyneło jutro zrobię rozliczenie