Odp: dzierżawa
I się zaczyna ...demony się budzą.....a był spokój w tym temacie ...wróciła lewica i jazda z odwiecznym wrogiem ...z Kościołem ..nie żeby ten Kościół był beż winy ...ale już to jest nudne..igrzyska zamiast chleba....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » dzierżawa
Strony Poprzednia 1 … 21 22 23
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
I się zaczyna ...demony się budzą.....a był spokój w tym temacie ...wróciła lewica i jazda z odwiecznym wrogiem ...z Kościołem ..nie żeby ten Kościół był beż winy ...ale już to jest nudne..igrzyska zamiast chleba....
Na moje to niech lepiej zwrócą kościołowi to co im zabrali po wojnie. Kościół wystawi to do przetargu i kto da więcej ten dzierżawi. Przenajmniej bez układów bo tam przede wszystkim liczy się kasa. Nie wiem jak gdzie indziej ale w mojej okolicy to akurat bez żadnych układów tylko kto da więcej. Lepiej tak niż takie top farms i tym podobne mieliby nadal dzierżawic za bezcen a zwykli rolnicy bez możliwości chociaż dają dużo większe stawki
W porządku kto da więcej...
Przykład z sąsiedniej parafii. Przy scaleniu ziemię sprzedali nie okolicznym rolnikom choć byli chętni a parafii. Oczywiście że ks wyciągną ręce po datki do parafian a ja zrobił przetarg na dzierżawę to nieograniczony. Ludzie się burzą i moim zdaniem słusznie że skoro za pieniądze parafian kupiona ziemia to przetarg powiem być ograniczony do ludzi z tej parafii
Światem rządzi pieniądz pozdumowując czasy mamy takie, że nawet ksiądz bez pieniędzy się nie przeżegna .
Ksiądz to zawód ... Powołanie niestety nie istnieje w tych czasach lub jest ewenementem ... co i tak zwierzchnicy z powołania zrobia maszynkę do zarabiania i znów jest zawód ,,,,
U nas w koło świdnicy zabrali 2.5tys ha miało być dla małych .. dostali duzi . standardowo a jak ktoś jest w solidarności to nawet i pies dostał działkę ....
część z tych działek około 200ha jest dla kurii co najlepsze od 2 lat rosną chaszcze i nie idzie nawet tego wydzierżawić na rok czy coś ... nic z tego ... praktycznie jeden kawałek
Strony Poprzednia 1 … 21 22 23
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » dzierżawa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo