Odp: Słabe wspomaganie / małe ciśnienie oleju... w E 512
Ale w ogóle żadna hydraulika nie chodzi? Jak co to zalej pompę, może już tez być słaby filtr oleju i ma problem zaskoczyć
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Słabe wspomaganie / małe ciśnienie oleju... w E 512
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale w ogóle żadna hydraulika nie chodzi? Jak co to zalej pompę, może już tez być słaby filtr oleju i ma problem zaskoczyć
Nie będę zakładał nowego wątku jak odpowietrzyć wspomaganie w 517 pękła rurka i mam problem po nalaniu nowego oleju zero reakcji kierownicy poluzowałem wąż za pompa i też nic jakieś pomysły ???
Mam to samo w UNHZ . Odkręcam wtedy przewód ciśnieniowy i kręcę kilka obrotów, aż popłynie olej i skręcam. Samo nie odpowietrzy się nawet przez godzinę.
czas pomyśleć o wymianie pompy
Podziękowanie za pomoc okazało się że po uzupełnieniu stanu oleju i odpaleniu maszyny wszystko się naprawiło pewnie za niski stan oleju był powodem braku wspomagania.
No to sygnał Ci nie trąbił że jest mało oleju?
Nie zauważyłem kabelek się wysunął ale już wszystko uzupełnione i poprawione.
Mam pytanie dotyczące wspomagania,po zimie nie chciało działać wcale bo brakowało oleju,a jak dolałem to zaczęło trochę działać do pewnego stopnia,,to znaczy na postoju kręci się lekko ale tylko kawałek,potem jest bardzo ciężko skręcić koła na maksa
Dwa scenariusze. Uszczelniacze na tłokach przepuszczają albo pompa cienko śpiewa. Obstawiam pierwsze.
u mnie jest dziwny problem. nigdy nie bylo problemu z hydrauliką, w tym sezonie zmienilismy uszczelniacze na silownikach hedera i wspomagania, kombajn postał z tydzien bez silownikow, zalozylismy i nie idzie krecic kierownicą. Przyspieszacz działa normalnie, heder z podajnikiem odpiety to nie wiem, jak podniose na lewarku tylną os do góry to kierownica kreci sie normalnie. probowalem poluzować weze przy silowniku wspomagania ale nic to nie daje. stan oleju jest, macie jakis pomysl?
układ zapowietrzony może.
podpiałem heder z podajnikiem podnioslem do gory i jak reka odjał, moze sam sie odpowietrzyl?
Tak
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Słabe wspomaganie / małe ciśnienie oleju... w E 512
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo