Temat: hydrostat w kombajnie sprawdzenie
Jadę oglądać jutro kombajn w którym napęd jest hydrostatyczny jak najlepiej pokolei sprawdzić jego stan i ewentualną jego dalszą żywotność ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » hydrostat w kombajnie sprawdzenie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jadę oglądać jutro kombajn w którym napęd jest hydrostatyczny jak najlepiej pokolei sprawdzić jego stan i ewentualną jego dalszą żywotność ?
Jak na wolnych obrotach szybko przyspiesza to raczej dobry. Jak to Wojtas napisał ma ruszać żwawo. Czy nie cieknie, tak na dłuższą metę to nie wiem czy można sprawdzić.
możecie wierzyć lub nie ale na początku jak miałem 516 i wszystkie dźwigienki miałem ustawione jak trzeba to jak dałem mu wajchę na max do przodu to na podwórku "drapnął" kołami bez problemu... Wiadomo ziemia nie leciała całe metry w tył ale pod kołami zrywał ziemię. A co za kombajn oglądasz?
Fahra 1302
Obejrzyj dobrze silnik. u nas mają podobnego to dymi jak cholera ale jeździ już parę lat i nic z tym nie robię. Później wiadomo koszty. Jak hydrostat to odchodzi wariator do którego kolega( trochę inny nowszy model) nie mógł dostać łożysk, i cały wariator ciekł. W żniwa kombajnem kosił tylko 3dni. No i poniekąd spalanie też nie zadowala, choć silniki ładnie grają.
znajomi w koparkach mają tylko te silniki i wszyscy zadowoleni wiec to chyba tylko kwestia eksploatacji i dbania o sprzet
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » hydrostat w kombajnie sprawdzenie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo