1

Temat: kupię tłok i tuleję do silnika fortschritt

Witam! Jak w temacie jestem zainteresowany kupnem używanego tłoka z cylindrem do silnika od E-512. Może ktoś ma taką pozostałość po remoncie. Silnik miał duże przedmuchy do komory silnika, a to byłą przyczyną
http://bankfotek.pl/thumb/1936853.jpeg
Byłbym rad, gdyby taki zestaw znajdował się w okolicach Świdnicy na Dolnym Śląsku.

2

Odp: kupię tłok i tuleję do silnika fortschritt

Tłoki mam 4, ale tulei nie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

3

kurcze ile tego na złom wywaliłem sad

4

ja mam jakieś ale gwarancji na to ze one są dobre to stu procentowej nie daje

Nie ma to jak FORTSCHRITT

5

Jak jesteś tak daleko to może warto całą górę zrobić?

6

Komplet naprawczy średnio 250zł, to komplet 1000zł + uszczelki, trochę dużo, a sam kombajn nie spłacony. Wszystkie cylindry są w znośnym stanie, poza tym pokazanym. Wstawiać nowego słupa to trochę ryzyko, bo to wtedy będzie nierównomierne obciążenie, nawet może i wał pęknąć.

Z tego co słyszałem to tłoki z kombajnu różnią od tych ciągnikowych. Potrzebuję tłoka z trzema rowkami na pierścienie.

kolego @tomek 323, posiadasz tuleje, czy tylko tłoki?

7

mam tłoki mam tuleje ale wiesz leży to trochę lat i tuleje mają nalot rdzawy a tłoki są ładne czyste nawet chyba zaolejone bo ja wymieniałem w ciągniku na nowe a i jeszcze kiedyś miałem silnik po regeneracji i też był rozebrany trochę tego jest tylko musiałbym zobaczyć stan na dzisiaj jak to wygląda

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8

Ją bym zaproponował abyś do Piotra zadzwonił u niego tego sporo .

9

Jak aktualne to mam kompletne słupki zakonserwowane i w dobrym stanie oryginał niemieckie

10

Claas napisał/a:

...Z tego co słyszałem to tłoki z kombajnu różnią od tych ciągnikowych. Potrzebuję tłoka z trzema rowkami na pierścienie....

To źle Ci mówili. Tłoki z kombajnu są takie same jak tłoki z traktora i z innych tych silników. Różnica w tłokach jest taka, że są tłoki bardzo dobre, dobre, średnie, kiepskie i bardzo kiepskie. Różnią się producentem, wyglądem i budową, i musisz się dobrze na nich znać, żeby je odróżnić.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.