Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kupię tłok i tuleję do silnika fortschritt
Strony 1
Tłoki mam 4, ale tulei nie.
kurcze ile tego na złom wywaliłem
ja mam jakieś ale gwarancji na to ze one są dobre to stu procentowej nie daje
Jak jesteś tak daleko to może warto całą górę zrobić?
Komplet naprawczy średnio 250zł, to komplet 1000zł + uszczelki, trochę dużo, a sam kombajn nie spłacony. Wszystkie cylindry są w znośnym stanie, poza tym pokazanym. Wstawiać nowego słupa to trochę ryzyko, bo to wtedy będzie nierównomierne obciążenie, nawet może i wał pęknąć.
Z tego co słyszałem to tłoki z kombajnu różnią od tych ciągnikowych. Potrzebuję tłoka z trzema rowkami na pierścienie.
kolego @tomek 323, posiadasz tuleje, czy tylko tłoki?
mam tłoki mam tuleje ale wiesz leży to trochę lat i tuleje mają nalot rdzawy a tłoki są ładne czyste nawet chyba zaolejone bo ja wymieniałem w ciągniku na nowe a i jeszcze kiedyś miałem silnik po regeneracji i też był rozebrany trochę tego jest tylko musiałbym zobaczyć stan na dzisiaj jak to wygląda
Ją bym zaproponował abyś do Piotra zadzwonił u niego tego sporo .
Jak aktualne to mam kompletne słupki zakonserwowane i w dobrym stanie oryginał niemieckie
...Z tego co słyszałem to tłoki z kombajnu różnią od tych ciągnikowych. Potrzebuję tłoka z trzema rowkami na pierścienie....
To źle Ci mówili. Tłoki z kombajnu są takie same jak tłoki z traktora i z innych tych silników. Różnica w tłokach jest taka, że są tłoki bardzo dobre, dobre, średnie, kiepskie i bardzo kiepskie. Różnią się producentem, wyglądem i budową, i musisz się dobrze na nich znać, żeby je odróżnić.
Strony 1
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kupię tłok i tuleję do silnika fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo