1 Ostatnio edytowany przez Tadeuszchelinski (2017-08-16 00:56:22)

Temat: Półoś do MDW 524

Jak w temacie kupię półoś do MDW 524 (tą piaste która wychodzi ze zwolnicy na którą przykreca się koło). Sprawa dość pilna

2

Odp: Półoś do MDW 524

z uzywka ciezko bedzie, w pankowie cos koło 2500

mdw

3

W Gorzowie welkopolskiem jest na olx na części zadzwoń i zapytaj

Zakupiłem nowa w Postolicach akurat miał na miejscu l2000zł.

5

Tadek masz same przeboje z tą maszyną ... czy mi się wydaje ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

Nie wydaje Ci się,  dał mi popalić przed sezonem i w sezonie też kaprysny był czasami. Sporo włożone już w niego szkoda sprzedawać.

7

Czyli potwierdza sie ze te 524 to już nie ta stal ...

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

8

Tych kombajnów cieżko kupić coś co jest zadbane itd. Większość to wymęczone maszyny. Mój był może jakiś ekstra z wyglądu ale praktycznie całego rozebrałem na części pierwsze i wymieniałem co było trzeba. W nich główna bolączka to półosie i oczywiście przyśpieszacz. Trochę luzu na osi i tulei i tłoczki wywalone. Jeśli ktoś kupi zadbany egzemplarz to naprawdę fajna maszyna.

Plan przed przyszłym sezonem jest taki że dostanie większość łożysk nowych, nowe cepy i nowy wał wariatora jazdy plus tuleja i myślę że będzie chodził. Silnik przeszedł mały remont przed samym sezonem więc trochę posłuży. Mimo tych awarii jestem z niego zadowolony, wygoda i wydajność zadowala.