201

Odp: Ceny Usług

Panowie ile w tym roku za godzine koszenia kukurydzy E-281?

202

Witam,  wiecie  ile za  orkę forszem plus czwórka  obrotka  ?  Lekko  nie  miał .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

203

150-200

204

zorak napisał/a:

mam prośbę do "krowiarzy" - możecie zorientować się ile u Was bierze weterynarz za włożenie macicy ? Dziś podczas wycielenia wypadła i weterynarz po którego dzwonię jak się coś dzieje (tylko on obsługuje moje stado) zawołał 400 zł  - czas pracy godzina. Wg mnie cena z kosmosu - czy tylko moje odczucie.

200 do 250

205

scoda19 napisał/a:

150-200

Ale  to  za  godzinę  czy jak ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

206

Ile brać za godz talerzowania Forsz + Unia Cut L 3.2m ??

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

207

150 od hektara.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

208

witam orietuje sie ktos ile kosztuje godzina koszenia kukurydzy na ziarno czy od hektara bo pierwszy raz bede zbieral w tym roku mam dwa hektary ile moze dac ziarna z tego kuku bardzo ladna

Fortschritt zt 423 a razy 2

209

tyle samo co koszenie zboża

210

Panowie potrzebne mi ceny 
ile za kopanie ziemniaków  elewatorową kopaczką i C330 
oranie ha  pługiem obrotowym
uprawa 

to tak na pilnego

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

211

Kopanie nie wiem bo sąsiad za paliwo mi kopie ziemniaki,orka obrotowym od 300pln/ha w górę w zależności od kształtu pola i warunków,uprawa broną aktywną od 220 pln/ha a aktywny z siewnikiem 270 pln/ha.Ceny z mojego rejonu.

212

http://www.uslugirolne.pl/  Kiedyś to brałem za podstawę do uzgadniania usług. Może się przyda.

213

ile powiedziec za transport  swoim ciągnikiem z przyczepą BSS  (transport opału )   kurs o dystansie 60 km ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

214

Znajomy za odwiezienie zboża do skupu oddalonego o ok 20 km liczy 300zł , tylko że samochodem ok 10-12 ton, tyle że jeszcze nieraz tam stoi w kolejce z pół dnia, to tyle Ci mogę powiedzieć a  za ciągnik no to już niemam pojęcia

215 Ostatnio edytowany przez grześ67 (2013-01-02 11:39:50)

Wojtek wożę słomę  biorę od 2,3 do 2,5 PLN za kilometr zależy jaka trasa czym dalej tym taniej.Za te kilometry wziąłbym po 2,5(sześćdziesiąt km w jedną stronę)

216

2.5zł   wychodzi  coś  chyba 150zł  wziołem  200 więc nie ma tragedi ...   zajeło mi to 2 godzinki ...  z wysypywaniem  ... więc nie ma źle

217

Wojtas - policz ile zarobiłeś - z drugiej strony ile tu wziąć od kolegi , he

218

wiem zarobiłem   gówno że tak to ujmę ...  a z drugiej strony    spalił   mało więc nie jest tragedia ...  dostałem jeszcze cięgło  od cięzkiego  Ursusa  ...  no kolega z pracy to  nie ma co Wariować tongue

219

No tak od kolegi - wstyd wziąć więcej a obcemu nie warto jechać bo gdy by mu w real policzyć - to by nogami się przykrył - fakt ...

220

Ja za 30 km 60-tka +D-50 po drzewo, które ważyło może z 1,5 tony to w ziołem 150zł. Sąsiad nie sąsiad traktor na powietrze nie jeździ. zrobiłem mu przysługę bo pojechałem w takim czasie kiedy to on chciał a nie mi pasowało.

Ja uważam, że branie mniej od znajomych to też tak nie dobrze.. sprzęt jednak pracuję i musi na siebie zarabiać.. Moim zdaniem przysługa dla znajomych polega na dostosowaniu się do nich i zrobieniu czegoś poza kolejką. Ja gdy potrzebuję coś od znajomych to nie chcę nic za darmo czy tam pół darmo.