Odp: Ceny Usług
Panowie ile w tym roku za godzine koszenia kukurydzy E-281?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny Usług
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie ile w tym roku za godzine koszenia kukurydzy E-281?
Witam, wiecie ile za orkę forszem plus czwórka obrotka ? Lekko nie miał .
150-200
mam prośbę do "krowiarzy" - możecie zorientować się ile u Was bierze weterynarz za włożenie macicy ? Dziś podczas wycielenia wypadła i weterynarz po którego dzwonię jak się coś dzieje (tylko on obsługuje moje stado) zawołał 400 zł - czas pracy godzina. Wg mnie cena z kosmosu - czy tylko moje odczucie.
200 do 250
150-200
Ale to za godzinę czy jak ?
Ile brać za godz talerzowania Forsz + Unia Cut L 3.2m ??
150 od hektara.
witam orietuje sie ktos ile kosztuje godzina koszenia kukurydzy na ziarno czy od hektara bo pierwszy raz bede zbieral w tym roku mam dwa hektary ile moze dac ziarna z tego kuku bardzo ladna
tyle samo co koszenie zboża
Panowie potrzebne mi ceny
ile za kopanie ziemniaków elewatorową kopaczką i C330
oranie ha pługiem obrotowym
uprawa
to tak na pilnego
Kopanie nie wiem bo sąsiad za paliwo mi kopie ziemniaki,orka obrotowym od 300pln/ha w górę w zależności od kształtu pola i warunków,uprawa broną aktywną od 220 pln/ha a aktywny z siewnikiem 270 pln/ha.Ceny z mojego rejonu.
http://www.uslugirolne.pl/ Kiedyś to brałem za podstawę do uzgadniania usług. Może się przyda.
ile powiedziec za transport swoim ciągnikiem z przyczepą BSS (transport opału ) kurs o dystansie 60 km ??
Znajomy za odwiezienie zboża do skupu oddalonego o ok 20 km liczy 300zł , tylko że samochodem ok 10-12 ton, tyle że jeszcze nieraz tam stoi w kolejce z pół dnia, to tyle Ci mogę powiedzieć a za ciągnik no to już niemam pojęcia
Wojtek wożę słomę biorę od 2,3 do 2,5 PLN za kilometr zależy jaka trasa czym dalej tym taniej.Za te kilometry wziąłbym po 2,5(sześćdziesiąt km w jedną stronę)
2.5zł wychodzi coś chyba 150zł wziołem 200 więc nie ma tragedi ... zajeło mi to 2 godzinki ... z wysypywaniem ... więc nie ma źle
Wojtas - policz ile zarobiłeś - z drugiej strony ile tu wziąć od kolegi , he
wiem zarobiłem gówno że tak to ujmę ... a z drugiej strony spalił mało więc nie jest tragedia ... dostałem jeszcze cięgło od cięzkiego Ursusa ... no kolega z pracy to nie ma co Wariować ![]()
No tak od kolegi - wstyd wziąć więcej a obcemu nie warto jechać bo gdy by mu w real policzyć - to by nogami się przykrył - fakt ...
Ja za 30 km 60-tka +D-50 po drzewo, które ważyło może z 1,5 tony to w ziołem 150zł. Sąsiad nie sąsiad traktor na powietrze nie jeździ. zrobiłem mu przysługę bo pojechałem w takim czasie kiedy to on chciał a nie mi pasowało.
Ja uważam, że branie mniej od znajomych to też tak nie dobrze.. sprzęt jednak pracuję i musi na siebie zarabiać.. Moim zdaniem przysługa dla znajomych polega na dostosowaniu się do nich i zrobieniu czegoś poza kolejką. Ja gdy potrzebuję coś od znajomych to nie chcę nic za darmo czy tam pół darmo.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny Usług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo