Odp: ślimak hederu
Ogarnałem wszystko
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zespół żniwny » ślimak hederu
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ogarnałem wszystko
Szanowni Panowie, od jakiego kombajnu są tulejki palców ślimaka takie jak na filmie: https://www.youtube.com/watch?v=X8wltNMcRHo ? Tulejki prezentowane są w 2 min, 50 s filmu.
dominator 108
Od claasa na pewno to nie są. Claas nie ma takich elastycznych tylko twardy plastik i rozstaw otworów nie ten. Do fortschritta na otwory pasuje od john deere albo deutza. Dokładnie nie pamiętam. Trzeba by popatrzeć w ogłoszenia na rozmiary
Przysiagłbym. że u ojca takie same.
claas
Jak miałem claasa to nawet przynierzalem do forsza i nie pasują. We gorszy jest większy rozstaw dziur. Jak patrzyłem w necie to od JD by pasowały
Czy szanowny Grzegorz 89 lub ktokolwiek inny mógłby powiedzieć gdzie takie miękkie tulejki kupić?
Planuję naprawić ślimak i może nawet dołożyć dodatkowe palce wciągające w innych miejscach niż tylko naprzeciw gardzieli.
To są od JD. W 2256 mam takie same, tylko moje zwykle z tworzywa i twarde.
W swoim 514 założyłem w tym sezonie 2 sztuki takie na próbę. Zamówiłem w pankowie te co mają i pasują bez żadnej przeróbki. Palce kupiłem od claasa i tak na szybko końcówkę zklepałem żeby dopasować do tego uchwytu na piastce i wywierciłem otwór żeby skręcić. Na przyszły sezon wymieniam wszystkie tylko wtedy wyciągnę cały wałek z piastkami i odetne te oryginalne mocowanie a przyspawam taką podwójną nakretke żeby można było wkręcić palec i zakontrowac tak jak w claasie.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zespół żniwny » ślimak hederu
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo