Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Sławek Ci którzy hodują po kilka świnek i rasy trudnej do określenia to i u nas po tyle dostają.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sławek Ci którzy hodują po kilka świnek i rasy trudnej do określenia to i u nas po tyle dostają.
Ja do połowy grudnia wygnałem wszystkie swoje i sąsiedzkimi pohandlowałem detalicznie nie zchodząc z ceny 6 zł/kg bez potrącania na cokolwiek, w myśl staropolskiej zasady: Bierzta, bo to jest reszta. No i poszło. Teraz będę miał zgryza bo na luty wyskoczy mi z 7-8 takich 110-120, a z doświadczenia wiem, że jak nie pójdą, to najpóźniej do połowy marca trzeba będzie oddać je na ubojnię za ile dadzą
Jak do mnie przychodzi ktoś po świnie żeby kupić sobie do zabicia to zawsze ważę i sprzedaje po cenie jaka jest aktualnie u stokłosy za wagę żywą + 50 zł bo tak średnio mi wychodzi jak sprzedaje na WBC. A jak się komuś nie podoba to przecie nie musi kupić
Pszenica 770zł /t
Saletrosan 1030zł tona
mocznik 1480zł
Niech zima przyjdzie szybko to może ziarko pójdzie w górę, bo jak na razie to nie cieszy.
pszenica pow. 50 ton,780 netto/t
Panowie jak u was ceny pszenicy? Widzę spadek cen ogólnie, a zostałem ze zbożem. Mam nadzieję, że jeszcze skoczy cena do góry. Była 780 teraz 750 i niżej, ceny z vat.
Wczoraj był u mnie kolega skręcił wracając od jednego ze skupujących. Cena pszenicy na cenniku spadła o 30zł t a fakturzystki wydzwaniały przy nim po rolnikach szukając pszenicy.
Zmowa jak z rzepakiem. Jak rzepak sprzedawałem to przez telefon ustalali cenę (po południu) już na następny dzień i tak 20-30zł na tonie. Do godziny 10 rano cena potrafiła się zmienić 3 razy. Ciekawe jak będzie w przyszłym roku z rzepakiem, ale cudów się nie spodziewam. Już w tej chwili trąbią o tym że zasiewów jest podobna ilość , szukają zaczepki i powodu do tłumaczenia niskiej ceny. Zmowa i tyle. Z tego co mówisz zapasów nie mają ceny nie dają. A tak naprawdę dużo rolników wypchnęło po żniwach, lub przed świętami towar i garstce rolnikom zostało w magazynach.Poza tym przynajmniej u nas zbiory u ludzi nie były rewelacyjne.
Panowie jak u was ceny pszenicy? Widzę spadek cen ogólnie, a zostałem ze zbożem. Mam nadzieję, że jeszcze skoczy cena do góry. Była 780 teraz 750 i niżej, ceny z vat.
Podglądam informacje z południowej półkuli, a tam własnie smarują kombajny i przewidują niezłe zbiory(Australia, Argentyna). W związku z tym cena będzie coraz niższa.
Spokojnie ceny zbóż a w tym pszenicy po okresie świątecznym stoja ale po skonczeniu sie zapasow w mlynach pójdą do góry u mnie mlyn placi 85 zł i ruchu nie ma - czyli towaru nie ma dużo.
to ceny u tego goscia co mi nr dałeś?
Nie do niego nawet nie dzwoniłem, prawdę mówiąc czekam, żyjąc w nadziei na ogólne ruszenie, i podwyżkę cen. Jak coś będę wiedział to dam Ci znać.
Ceny skoczą teraz do góry za względu na zimę i problemy z transportem.z tego co wiem to już przewidują podwyzki o 30-40 zł
Zamówiłem RSM 32%-1052 zł brutto.
dobra cena,
gdy dzwoniłem przed świętami popytać o cenę pszenżyta to cena się ustabilizowała i była zachęcająca obecnie spadła.
Czy to tylko wypadkowa zbiorów to nie koniecznie są jeszcze kontrakty terminowe.
Jeżeli istnieje zmowa cenowa to i tak nic tym nie zrobimy.
Jesli jest zmowa cenowa to w całej europie bo obecnie ceny są regulowane według giełdy paryskiej, jak rozmawiam z przedstawicielami to codziennie jest inna cena, i zazwyczaj zawieram umowe tak że w jaki dzien sie dogadam na sprzedasz to po takiej cenie sprzedaje bez względu na to czy zdrożeje czy stanieje nastepnego dnia i póżniej i tyle na ile sie dogadalem musze oddać bo póżniej nikt nie będzie chciał ze mną gadać .
miała być cena 810 a jest 750 ... pszenica w domu ...
Ja sprzedałem po 750 na poczatku listopada.
Ja sprzedałem 750 + vat
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo