Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Sławek Ci którzy hodują po kilka świnek i rasy trudnej do określenia to i u nas po tyle dostają.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 … 147 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sławek Ci którzy hodują po kilka świnek i rasy trudnej do określenia to i u nas po tyle dostają.
Ja do połowy grudnia wygnałem wszystkie swoje i sąsiedzkimi pohandlowałem detalicznie nie zchodząc z ceny 6 zł/kg bez potrącania na cokolwiek, w myśl staropolskiej zasady: Bierzta, bo to jest reszta. No i poszło. Teraz będę miał zgryza bo na luty wyskoczy mi z 7-8 takich 110-120, a z doświadczenia wiem, że jak nie pójdą, to najpóźniej do połowy marca trzeba będzie oddać je na ubojnię za ile dadzą ![]()
Jak do mnie przychodzi ktoś po świnie żeby kupić sobie do zabicia to zawsze ważę i sprzedaje po cenie jaka jest aktualnie u stokłosy za wagę żywą + 50 zł bo tak średnio mi wychodzi jak sprzedaje na WBC. A jak się komuś nie podoba to przecie nie musi kupić
Pszenica 770zł /t
Saletrosan 1030zł tona
mocznik 1480zł
Niech zima przyjdzie szybko to może ziarko pójdzie w górę, bo jak na razie to nie cieszy.
pszenica pow. 50 ton,780 netto/t
Panowie jak u was ceny pszenicy? Widzę spadek cen ogólnie, a zostałem ze zbożem. Mam nadzieję, że jeszcze skoczy cena do góry. Była 780 teraz 750 i niżej, ceny z vat.
Wczoraj był u mnie kolega skręcił wracając od jednego ze skupujących. Cena pszenicy na cenniku spadła o 30zł t a fakturzystki wydzwaniały przy nim po rolnikach szukając pszenicy.
Zmowa jak z rzepakiem. Jak rzepak sprzedawałem to przez telefon ustalali cenę (po południu) już na następny dzień i tak 20-30zł na tonie. Do godziny 10 rano cena potrafiła się zmienić 3 razy. Ciekawe jak będzie w przyszłym roku z rzepakiem, ale cudów się nie spodziewam. Już w tej chwili trąbią o tym że zasiewów jest podobna ilość , szukają zaczepki i powodu do tłumaczenia niskiej ceny. Zmowa i tyle. Z tego co mówisz zapasów nie mają ceny nie dają. A tak naprawdę dużo rolników wypchnęło po żniwach, lub przed świętami towar i garstce rolnikom zostało w magazynach.Poza tym przynajmniej u nas zbiory u ludzi nie były rewelacyjne.
Panowie jak u was ceny pszenicy? Widzę spadek cen ogólnie, a zostałem ze zbożem. Mam nadzieję, że jeszcze skoczy cena do góry. Była 780 teraz 750 i niżej, ceny z vat.
Podglądam informacje z południowej półkuli, a tam własnie smarują kombajny i przewidują niezłe zbiory(Australia, Argentyna). W związku z tym cena będzie coraz niższa.
Spokojnie ceny zbóż a w tym pszenicy po okresie świątecznym stoja ale po skonczeniu sie zapasow w mlynach pójdą do góry u mnie mlyn placi 85 zł i ruchu nie ma - czyli towaru nie ma dużo.
to ceny u tego goscia co mi nr dałeś?
Nie do niego nawet nie dzwoniłem, prawdę mówiąc czekam, żyjąc w nadziei na ogólne ruszenie, i podwyżkę cen. Jak coś będę wiedział to dam Ci znać.
Ceny skoczą teraz do góry za względu na zimę i problemy z transportem.z tego co wiem to już przewidują podwyzki o 30-40 zł
Zamówiłem RSM 32%-1052 zł brutto.
dobra cena,
gdy dzwoniłem przed świętami popytać o cenę pszenżyta to cena się ustabilizowała i była zachęcająca obecnie spadła.
Czy to tylko wypadkowa zbiorów to nie koniecznie są jeszcze kontrakty terminowe.
Jeżeli istnieje zmowa cenowa to i tak nic tym nie zrobimy.
Jesli jest zmowa cenowa to w całej europie bo obecnie ceny są regulowane według giełdy paryskiej, jak rozmawiam z przedstawicielami to codziennie jest inna cena, i zazwyczaj zawieram umowe tak że w jaki dzien sie dogadam na sprzedasz to po takiej cenie sprzedaje bez względu na to czy zdrożeje czy stanieje nastepnego dnia i póżniej i tyle na ile sie dogadalem musze oddać bo póżniej nikt nie będzie chciał ze mną gadać .
miała być cena 810 a jest 750 ... pszenica w domu ...
Ja sprzedałem po 750 na poczatku listopada.
Ja sprzedałem 750 + vat
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 … 147 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo