Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Yoko bo tych waszych skupujących za jaja powiesić, że ciągną ziarno od szwaba. A naszych chłopoków z wiejskiej za to, że im pozwalają......... U nas na skupach pustki a ceny słabe.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 58 59 60 61 62 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Yoko bo tych waszych skupujących za jaja powiesić, że ciągną ziarno od szwaba. A naszych chłopoków z wiejskiej za to, że im pozwalają......... U nas na skupach pustki a ceny słabe.
Zawsze lubiłem sprzedawać wiosną nie wiem czemu sprzedałem zboże na początku grudnia i z perspektywy czasu można powiedzieć że dobrze się stało bo pszenżyto poszło po 700 brutto została tylko gryka ale ta to chyba aż w maju.Ale kto to wie kiedy i gdzie?
Zawsze lubiłem sprzedawać wiosną nie wiem czemu sprzedałem zboże na początku grudnia i z perspektywy czasu można powiedzieć że dobrze się stało
To się nazywa mieć szósty zmysł, rolnikowi szczególnie potrzebny.
Ruskie wymyślili nową dyscyplinę sportową pod nazwą - Bieg na 900 metrów ze zdechłym dzikiem . http://niezalezna.pl/51980-przypadek-ch … in-u-dzika
Panowie trzodziarze czas na powiększanie stada się zbliża bo ceny będą baaaardzo atrakcyjne i to pewnie przez kilka lat jeśli uznają nas za kraj zarażony ASF .
Panowie trzodziarze czas na powiększanie stada się zbliża bo ceny będą baaaardzo atrakcyjne i to pewnie przez kilka lat jeśli uznają nas za kraj zarażony ASF .
Ja też się cieszę że Ci się powodzi
Ruskie wymyślili nową dyscyplinę sportową pod nazwą - Bieg na 900 metrów ze zdechłym dzikiem . http://niezalezna.pl/51980-przypadek-ch … in-u-dzika
Cały dzień się z tego śmieje jak mi się przypomni.
koseś napisał/a:Panowie trzodziarze czas na powiększanie stada się zbliża bo ceny będą baaaardzo atrakcyjne i to pewnie przez kilka lat jeśli uznają nas za kraj zarażony ASF .
Ja też się cieszę że Ci się powodzi
Za chwilę wymyślą coś na opasy także ja bym sie tak nie cieszył na twoim miejscu Koseś.
Czy was *** ?????? czy ja i gdzie się z tego cieszę???????????? Widzę że nie ma sensu pisać do was o cenie trzody mimo że jeszcze przez kilka miesięcy sam będę sprzedawał .
Koseś sorry! ale w kontekście wcześniejszej dyskusji i Twoich postów w niej, to niestety to tak zabrzmiało. No może nie radość ale ironię to czuć.
-Koseś nie denerwuj się.
-Ale jak się mam nie denerwować.
-Spokojnie to się da.
-nic się nie da....
-Wyklepiemy pomalujemy i będzie jak nowe. Zobaczysz.
Nutką ironi powiało z twojego posta. Ale ironia nie w stroną naszą, a panów w krawatach....
Embargo, Ukraina, dziki już nie tylko na polu ale z ASF, (nie)udowodniona zmowa cenowa z lata, ubój rytualny... Jak tak dalej pójdzie to w końcu zabraknie tych "czynników obniżających ceny" bo już wszystko przerabialiśmy. Więc jest nutka nadziei że w 2020 roku, a może troszkę szybciej, ceny będą stabilne
cena na dziś 3,80netto za żywe świnioki. Zboża w obrocie między gospodarstwami:
mieszanka jara 500,
pszenica 700
pszenżyto 650
owies max 500.
Ceny takie że powiało Dubajem Szejnfelda normalnie.
Bamreras znajdą się nowe wymówki już teraz toksyny zbożach. A kiedyś nikt o tym u nas nie słyszał. Cena na dziś pszenica 710 brutto.
Za świnki sprzedane w czwartek przyszło rozliczenie zw średnią ceną 6,12 brutto WBC . Androl żadna ironia tylko zdrowy rozsądek że powiększanie produkcji jak jest dołek może być w normalnym kraju ale nie w Polsce . Ja już wielokrotnie postępowałem tak że powiększałem stado jak był dołek wmawiając sobie że jak nie zarobię na świniach to przerabiając zboże sprzedam z zyskiem , i do czego to doprowadziło? Ano do niczego bo znajomi co zlikwidowali
trzodę zboże sprzedają w lepszej cenie niż ja nie kiedy przewalałem je przez świnie . W naszym kraju nie ma nadwyżki żywca wieprzowego gdyż i tak importujemy zachodnie badziewie a pogłowie nie ma żadnego wpływu na cenę trzody . Czyli powiększając produkcję teraz masz takie same szanse na wysoką cenę za rok jak na trafienie 6 w lotto .
. W naszym kraju nie ma nadwyżki żywca wieprzowego gdyż i tak importujemy zachodnie badziewie a pogłowie nie ma żadnego wpływu na cenę trzody . Czyli powiększając produkcję teraz masz takie same szanse na wysoką cenę za rok jak na trafienie 6 w lotto .
Mało że nie ma nadwyżki my nawet nie jesteśmy samowystarczalni, nasz eksport to reeksport zachodnich świń przewalanych przez nasze zakłady mięsne będące w rekach firm zachodnich, i tu nasuwa się pytanie o czyje interesy martwi się nasz rząd.
Ogólnie to ceny wszystkich naszych produktów rolnych po wejściu do UE nijak się mają do wielkości produkcji czy plonów w kraju, mamy wspólny rynek
Tak Koseś masz rację ale powiedz mi czy jesteś pewien ż cena zboża się utrzyma przynajmniej na tym poziomie jaki mamy teraz?Może za dwa trzy lata zn ów się odwrócić sytuacja w naszym chorym kraju nic nigdy nie wiadomo a robić coś musimy, nie zaczniemy teraz wszyscy przecież chować krów albo opasów?
Mam nadzieje żartuje oczywiście, ale i tak cena będzie szła w dół, tak samo było z rzepakiem pare lat temu, kukurydzą ostatnio ..
Kamil pewien jestem tylko tego że jutro znowu pobudka o piątej i robota do wieczora ,a nie cen produktów rolnych .
Mam na sobotę ustalony odbiór cena 4.00 zł netto a na spędach już 3.50
Wczoraj Rawicz płacili po 4,40 netto odbiorca odstawiał do PKM DUDA
Wiecie dlaczego cena zbóż zmalała? Bo już płyną do Polski z Ukrainy statki ze zbożem. Tak usłyszałem na skupie... A śmiałem się z tego cały dzień. Mimo że cena spadła, na razie chyba stoi w miejscu, kto wie czy nie podniesie się jak ludzie wiosnę obrobią.
Strony Poprzednia 1 … 58 59 60 61 62 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo