Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Gryka 1,80 za kg netto
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 91 92 93 94 95 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gryka 1,80 za kg netto
Najniższa cena gryki u największego przekręta w okolicy 2000 netto znaczy się gotówka do łapy, bo na termin nie zaryzykowałbym łopaty piachu mu sprzedać.
- knur przedwczoraj odjechał po 1,50 zł/kg
- młody wczoraj przyjechał za 1000 zł/szt
- tuczniki dziś odjechały po 3,95 zł/kg + vat
- soja dziś dojechała po 1680 zł/t
A ja w poniedziałem odstawiłem pepy po 4,6 za S, waga żywa po 3,3. Wtedy prezes Sławomir może kupować nowe ferrari a tato helikoptery
RSM 32 1040 zł brutto odbiór w kwietniu lub wcześniej
to ładnie. też przymierzam się do rsm, tylko 32 u nas niżej 1100 ciężko dostać. na start i tak bym brał 20, by na ewentualnych mrozach wjeżdżać.
zadzwoń do agrochemu dobre miasto, czy ci nie dowiozą
A nie masz możliwości odbioru cysterny kolejowej na bocznicy, wychodzi najtaniej, tylko motopompę, od miejscowej OSP trzeba pożyczyć, bo swojej szkoda.
ON-3.65 zł brutto hurtownik z miechowa..... czekać jeszcze czy kupować ?
Ja dzisiaj kupiłem - 3,67
2,99 netto
- 1,00 akcyza
od tysiąca i więcej
Ja już się napasłem paliwem w hurcie! Brałem po 2-3tyś i pompy wszystkie do remontu po 4 latach. Teraz tylko Orlen a sprzęty mocy nabrały że hoho! 3,98 detal - Vat - akcyza nie 1zł jak kolega Paweł pisze tylko 0,95zł = 3,98-18,7%=3,23zł-0.95zł=2,28zł. I jest pewne paliwko a tanie mięso to .....
Od lutego będzie 1 zł zwrotu akcyzy
Ja już się napasłem paliwem w hurcie! Brałem po 2-3tyś i pompy wszystkie do remontu po 4 latach. Teraz tylko Orlen a sprzęty mocy nabrały że hoho! 3,98 detal - Vat - akcyza nie 1zł jak kolega Paweł pisze tylko 0,95zł = 3,98-18,7%=3,23zł-0.95zł=2,28zł. I jest pewne paliwko a tanie mięso to .....
To jeszcze nic, hurtownik przywiózł paliwo w dobrej cenie jednemu kolesiowi ode mnie z wioski, graniczymy polami i jak opowiadał mi to podczas siewów, to czapką rzucał... Chłop konkretny: jeden wniosek, jedna faktura zasuwa do gminy, złożył, przyszła decyzja i czeka na szmal. Tymczasem przychodzi wezwanie z Urzędu Skarbowego do zapłaty podatku Vat z tytułu nabycia paliwa w nieprzekraczalnym terminie 7 dni, tak rolują chłopów hurtownicy, oprócz tego, że najgorsze gówno przywożą i jeszcze do tego chrzczone jakimiś olejami co śmierdzą jak stara kufajka.
Zależy od kogo się bierze... U nas jeden co rozwozi to robi dwie próbki, jedna dla mnie jedna dla niego, obie blombuje i podpisy. W razie co mam próbkę
u nas od przypadków nikt paliwa nie weżnie tylko orlen albo inny dostawca ale konkretny, też koledzy po skarbówkach się bujali.
A co paliwo z hurtu jest złe pracuje w firmie w której sprzedajemy paliwo w hurcie ludzie biorą nie narzekają obsugujemy bardzo dużo firm rolników jest wszystko dobrze by najmniej nikt pomp nie naprawia
Jak sie kupuje tzw okazje to sie później psioczy.... Znajomy też wziął okazyjnie 1zł taniej niż na stacji. Warszawiak nawet faktóry pisał. W sumie w 5 na wiosce tak kupili, a później sie w agromie spotykali, to pompa, to wtryski... Dzwoniąc póź iej do gośca , głucho było w telefonie....
U mnie w okolicy są 3 hurtownie i jeszcze nkikt nie narzekał zeby pompaczy cuś siadło. Na jesieni brałem hurtem po raz pierwszy i lałem do wszystkiego co na ropie lata. Różnica w cenie to jedno, a ile czasu zaoszczędzone to drugie. Jeden wyjazd na cpn to dla mnie 20zł + conajmniej godzina w plecy. I sie nie wku..asz że musisz po paliwo latać zamiast na polu już siedzieć.....
Zależy od kogo się bierze... U nas jeden co rozwozi to robi dwie próbki, jedna dla mnie jedna dla niego, obie blombuje i podpisy. W razie co mam próbkę
Ja biorę na takich samych zasadach ,jak chce to próbka z plombą w trakcie tankowania.Mam znajomego co wygrał z serwisem zielonego jelenia, traktor zdechł na gwarancji i oni że jeździł na opale a on im przedstawił w sądzie wszystkie faktóry zakupu paliwa z próbkami i poszli na ugodę. Pompę z wtryskami wymienili i koszty sprawy zapłacili.A próbkę najlepiej brać w połowie tankowania bo wężu może być inne niż w komorze.
Strony Poprzednia 1 … 91 92 93 94 95 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo