321

Odp: Wiosna 2013

W mojej okolicy wszyscy gotowi do wiosny. Ciągniki czekają z rozsiewaczami, zapasy nawozów gotowe, tylko śnieg zniknie i pole. Wiosna straciła w tym roku poczucie kierunku i znów się spóźni.

322

Co do wiosny to tak już bywało nieraz.

mdw

323

Panowie z południa pogoda was nie rozpieszcza znowu ma śniegu wam sypnąć  a -14 bedzie wszędzie równo...

324

dziś była piękna pogoda ale znów ma być zimno ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

325

u mnie było dziś 7 na plusie w cieniu i śniegu już sporo zjechało... ale trzeba by dwa dni takiego ciepła żeby zeszło wszystko a gdzie tu jeszcze obsychanie ?? nie nie koledzy nie ma się co łudzić w marcu raczej nie wyjedziemy...

326

U mnie ta samu sytuacja, ale jezcze na  weekend mrozy ponad dyche zapowiadają.

mdw

327

Cieszę się tylko że chociaż ten śnieg jest to może i -30być. Nie ubezpieczone mam uprawy a tak to niech się dzieje wola nieba. Wejdziemy w ogrzmianą ziemię razem z siewem zboża i nawozów smile Jak zaczyna padać to już tylko niezrozumiały lekko przygłupawy uśmiech pojawia się na gębie, co będzie to będzie w końcu dopiero marzec.

328

Dzięki Krzychu za plusa smile a poprawę pogody nadają na przyszłą środę zobaczymy czy się sprawdzi... u mnie na polach to dużo śniegu nie ma może z 5cm i tylko jak złoże ciągnik to zacznę wylewać gnojówkię na zboża bo ja nie sieję nawozów teraz na start tylko gnojówką zasilam i też azotu na start dostaną te zboża a później nawozem i starczy im wolę posiać więcej pod kukurydzę niż na zboża bo ona ważniejsza...

329

a możesz napisać w jakich ilościach tą gnojówkę dajesz ? i czy mieszasz z wodą czy dajesz czystą.

330

Grzegorz89 napisał/a:

Cieszę się tylko że chociaż ten śnieg jest to może i -30być. Nie ubezpieczone mam uprawy a tak to niech się dzieje wola nieba. Wejdziemy w ogrzmianą ziemię razem z siewem zboża i nawozów smile Jak zaczyna padać to już tylko niezrozumiały lekko przygłupawy uśmiech pojawia się na gębie, co będzie to będzie w końcu dopiero marzec.

Przygłupawy uśmiech.... mam to samo lol

331

w ilości 24 tyś. litrów na ha można by było jeszcze więcej ale by mi nie starczyło i tak na wszystko nie starczy za mały zbiornik ale na większość tak a i nie mieszam z wodą nigdy czy na łąki leję czy na zboża tylko taką czystą bo czy deszcz pada czy śnieg to tam tej wody jest zawsze trochę.

332

u henia jak wożą a mają beczkę 25 tyś. litrów i pole jak jest blisko laguny to z 20 takich beczek na hektar przypadnie smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

333

Z tą wiosną to jak w dowcipie o Lordzie Welingtonie, o śmierci jego na safari doniosły wszystkie Londyńskie gazety. Kamerdyner za kilka dni był wielce zdziwiony otwierając mu drzwi po chwilowym szoku mówi ależ lordzie wszystkie gazety pisały o pańskiej tragicznej śmierci.
Lord Welington ze stoickim spokojem poszedł do swojej biblioteki i napisał sprostowanie do prasy o treści
" Oświadczam że informacja o mojej śmierci była przed wczesna " 
                                                                  Lord Welington

334

Robimy zakłady kiedy wejdziemy w pole? smile W górach pół metra śniegu dosypało i dalej wali. Ja stawiam że na spokojnie 10 kwietnia. Choć nie wiem czy to powód do śmiechu :hmmm:

335

Ja po świętach będę chciał ruszyć... ale jak to będzie to się zobaczy wink

336

Ja jade dzisiaj... zawieźć gnój na pole big_smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

337

ale chyba na pryzmę

338

eee to kolega widzę na całego rusza big_smile hehe

339

no zawieźć na pole, znaczy się zawieźć na pryzmę smile I będę musiał odhaczyć traktor od pługa bo już zestaw czeka w gotowości ale w końcu ile może czekać

E 516 na części
Telefon 695 076 269

340

ja to bym musiał jakąś tyczką pługa pod śniegiem szukać tongue