Odp: Wiosna 2013
W mojej okolicy wszyscy gotowi do wiosny. Ciągniki czekają z rozsiewaczami, zapasy nawozów gotowe, tylko śnieg zniknie i pole. Wiosna straciła w tym roku poczucie kierunku i znów się spóźni.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W mojej okolicy wszyscy gotowi do wiosny. Ciągniki czekają z rozsiewaczami, zapasy nawozów gotowe, tylko śnieg zniknie i pole. Wiosna straciła w tym roku poczucie kierunku i znów się spóźni.
Co do wiosny to tak już bywało nieraz.
Panowie z południa pogoda was nie rozpieszcza znowu ma śniegu wam sypnąć a -14 bedzie wszędzie równo...
dziś była piękna pogoda ale znów ma być zimno ...
u mnie było dziś 7 na plusie w cieniu i śniegu już sporo zjechało... ale trzeba by dwa dni takiego ciepła żeby zeszło wszystko a gdzie tu jeszcze obsychanie ?? nie nie koledzy nie ma się co łudzić w marcu raczej nie wyjedziemy...
U mnie ta samu sytuacja, ale jezcze na weekend mrozy ponad dyche zapowiadają.
Cieszę się tylko że chociaż ten śnieg jest to może i -30być. Nie ubezpieczone mam uprawy a tak to niech się dzieje wola nieba. Wejdziemy w ogrzmianą ziemię razem z siewem zboża i nawozów Jak zaczyna padać to już tylko niezrozumiały lekko przygłupawy uśmiech pojawia się na gębie, co będzie to będzie w końcu dopiero marzec.
Dzięki Krzychu za plusa a poprawę pogody nadają na przyszłą środę zobaczymy czy się sprawdzi... u mnie na polach to dużo śniegu nie ma może z 5cm i tylko jak złoże ciągnik to zacznę wylewać gnojówkię na zboża bo ja nie sieję nawozów teraz na start tylko gnojówką zasilam i też azotu na start dostaną te zboża a później nawozem i starczy im wolę posiać więcej pod kukurydzę niż na zboża bo ona ważniejsza...
a możesz napisać w jakich ilościach tą gnojówkę dajesz ? i czy mieszasz z wodą czy dajesz czystą.
Cieszę się tylko że chociaż ten śnieg jest to może i -30być. Nie ubezpieczone mam uprawy a tak to niech się dzieje wola nieba. Wejdziemy w ogrzmianą ziemię razem z siewem zboża i nawozów Jak zaczyna padać to już tylko niezrozumiały lekko przygłupawy uśmiech pojawia się na gębie, co będzie to będzie w końcu dopiero marzec.
Przygłupawy uśmiech.... mam to samo
w ilości 24 tyś. litrów na ha można by było jeszcze więcej ale by mi nie starczyło i tak na wszystko nie starczy za mały zbiornik ale na większość tak a i nie mieszam z wodą nigdy czy na łąki leję czy na zboża tylko taką czystą bo czy deszcz pada czy śnieg to tam tej wody jest zawsze trochę.
u henia jak wożą a mają beczkę 25 tyś. litrów i pole jak jest blisko laguny to z 20 takich beczek na hektar przypadnie
Z tą wiosną to jak w dowcipie o Lordzie Welingtonie, o śmierci jego na safari doniosły wszystkie Londyńskie gazety. Kamerdyner za kilka dni był wielce zdziwiony otwierając mu drzwi po chwilowym szoku mówi ależ lordzie wszystkie gazety pisały o pańskiej tragicznej śmierci.
Lord Welington ze stoickim spokojem poszedł do swojej biblioteki i napisał sprostowanie do prasy o treści
" Oświadczam że informacja o mojej śmierci była przed wczesna "
Lord Welington
Robimy zakłady kiedy wejdziemy w pole? W górach pół metra śniegu dosypało i dalej wali. Ja stawiam że na spokojnie 10 kwietnia. Choć nie wiem czy to powód do śmiechu :hmmm:
Ja po świętach będę chciał ruszyć... ale jak to będzie to się zobaczy
Ja jade dzisiaj... zawieźć gnój na pole
ale chyba na pryzmę
eee to kolega widzę na całego rusza hehe
no zawieźć na pole, znaczy się zawieźć na pryzmę I będę musiał odhaczyć traktor od pługa bo już zestaw czeka w gotowości ale w końcu ile może czekać
ja to bym musiał jakąś tyczką pługa pod śniegiem szukać
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo