Odp: Programy Unijne i dotacje
mozna samemu wniosek zrobić bo pomagałem 2 lata temu kuzynowi
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Programy Unijne i dotacje
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mozna samemu wniosek zrobić bo pomagałem 2 lata temu kuzynowi
chodzi o plan działalności rolnośrodowiskowej resztę możesz robić sam
No to mamy na naszym podwóreczku nielada aferkę z programem Wzajemnej zgodności na skromne 20 ml/zł.Koledzy rolnicy z wioski i ościennych mają poważne kłopoty.
przekręt ?
Oddadzą podwójnie kase i się odechce, agencja szuka kasy i z kontrolami nie żartują. U nas też każdem sie do dupy zabieraja gdy coś nie tak jest.
No ja miałem nieprzyjemności z agencją i teraz jakoś cały czas sceptycznie podchodze do tematu PROW... Najpierw ładnie pięknie dają kasę a później jak hieny próbują przyczepić się do byle gówna żeby tylko kasę z powrotem zabrać i to najlepiej z odsetkami. Zanim byliśmy w uni to nikogo nie obchodziło co, ile i gdzie siejesz czy tam sadzisz. A teraz co do metra pisać co gdzie jest, ile na świnie w patyku przypada... Jeszcze trochę to papieru zbraknie. Ale przez Unie to przynajmniej bezrobocie mniejsze bo ilu ludzi ma pracę w agencji...
ja miałem składać na prow ale zrezygnowałem... Wolę sobie wziąć normalny kredyt w banku kupić jakąś maszynę i go pomału spłacać bez stresu ,że przyjdzie jakaś kontrola z arimr i coś im się nie spodoba...
krzychu a co dla Ciebie znaczy normalny kredyt ? Jak rozumiem na 8% (super jak Ci się uda taki znaleźć). I normalnie go spłacasz. A czy nie lepiej jak Ci połowę kwoty oddadzą ? Piszesz że stres bo przyjdzie kontrola i zabiorą. Przecież to tylko kolejna kontrola, a jak zabiorą hmm no to i tak nic nie tracisz. Tylko dlaczego od razu się nastawiasz że zabiorą. Przemyśl sprawę - przecież to chodzi o pieniądze i to nie małe.
Zorak teraz mam mieszane uczucia... wziąć albo nie... hmm jeszcze to przemyślę...do składania wniosków jeszcze kilka dni... A może się orientujesz jaka jest minimalna wartość inwestycji ?
Pytanie z innej beczki odnośnie Programu Odnowy Pogłowia Świń w Polsce na PROW 2014-2020. Koledzy wiecie już mniej więcej na czym to będzie polegać i w jaki sposób będzie finansowane? Warto zawracać głowę jakby była możliwość inwestycji?
pierwsze słyszę ,że ma być taki program...
może ministerstwo nie zatwierdziło tego bo na razie w mediach cisza
Wszystko jest konsultowane przez różne organizacje aby był on najkorzystniejszy dla rolnika. Nigdy jeszcze takie programu nie było . W tym linku jest już trochę opisane na czym miało by to polegać.
http://www.farmer.pl/serwisy/odbudowa-p … 42074.html
pewnie w przyszłym roku będzie wszytko wiadomo.
Wszystko możliwe może będzie warto skorzystać . Poczekamy zobaczymy.
to ja znów ponowię moje pytanie jaka jest minimalna wartość inwestycji na dotychczasowy prow? na modernizację konkretnie
to ja znów ponowię moje pytanie jaka jest minimalna wartość inwestycji na dotychczasowy prow? na modernizację konkretnie
W 1-szym naborze tj .2007 roku było to 20000 zwrotu,czyli jeśli miałeś 50% zwrotu to musiałeś kupić za 40000 netto.
Ostatnio było 20000zł. wartości inwestycji kosztów kwalifikowanych (bez VAT).
W tej chwili 300 tys. netto
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Programy Unijne i dotacje
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo