Odp: zima zla....
Jak tak dalej pójdzie to w lany poniedziałek zamiast oblewania się wodą będzie bitwa na śnieżki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » zima zla....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak tak dalej pójdzie to w lany poniedziałek zamiast oblewania się wodą będzie bitwa na śnieżki.
tez o tym myslałem, cóż poradzic, taka zima tej wiosny
W końcu śnieg to też woda
Rok temu to 23 siałem jare a w tym to jeszcze jest czas aby na narty jechać coś mi się wydaje że ten rok powinien być przestępny i powinno się dodać miesiąc bo się zima nie wyrobiła.
Scoda dobre my 2-3 lata temy 14 marca sialiśmy owies...a teraz to chyba 14 ale kwietnia.
Ja 28marca u faceta buraki siałem. Ale spokojnie, nie ma co się gorączkować, przyjdzie i wiosna
Ja myślę że jak zejdzie śnieg, zasiejemy co mamy zasiać, i zbierzemy w sierpniu tak jak zwykle. Pogoda nadrobi tylko teraz będziemy mieli spiętrzenie prac.
Lepiej niech teraz ta zima się "wyzimuje" do końca i żeby później nie było żadnych anomalii a nie jak rok temu co był mróz i śnieg w maju
My to my ale jak Niemcy i Francuzi się gorączkują a nie wspomnę o Holendrach.
Wszystko ma swój czas... u nas jak nie było drynarki to owies siali w połowie maja i urósł... ja kilka lat temu jak był ten mokry rok to kukurydzę siałem w czerwcu i wyrosła jak las. I zbiór też nie było opóźniony
ja 3 lata temu zasiałe kukurydze 1 czerwca to jak kosił mi jaguarem na kiszonke to mówił że najmocniejsza w całym sezonie, więc nie ma reguły bo można zasiać późno ale jak warunki przypasują to i tak rośnie jak wściekłe
u mnie tak samo jak kosił to sieczkarnię trzymało fest, nie pospieszył
No cóż w przeszłośći też bywaly takie zimy kiedyś nawet 20 kwietnia dopiero wyjechalem w pole tak trzymalo,
coś czuję że ta taka będzie... coś się wczoraj stopiło śniegu to dzisiaj dosypało świeżego...
U mnie od 19-tej juz napadało 5cm śniegu, a wczoraj na ranem było ok. -15. Masakra...
no i żeby nikt nie nazekal że w swieta śniegu nie bylo he
Dolny Śląsk w nocy - 15 C
okolice sochaczewa 05:40 - 18 c rewelacja
u mnie siniegu na 40cm a na osi -16 dobrze ze dopadało siniegu bo inaczej rzepaki by poleciały i z resztą też by było nie ciekawie
U mnie chyba do 20 dojdzie w nosie się zmarza. Dobrze że śnieg na polach byłem dziś w trasie to tam gdzie pszenica odkryta bordowa. A na polach miejscami po pół metra albo i lepiej.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » zima zla....
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo