Odp: Wiosna 2013
na taki śnieg nie ma co siać bo nawóz nie doleci do ziemi tylko później ze śniegiem spłynie... Koledzy nie ma się co spieszyć przyroda wszystko nadrobi.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
na taki śnieg nie ma co siać bo nawóz nie doleci do ziemi tylko później ze śniegiem spłynie... Koledzy nie ma się co spieszyć przyroda wszystko nadrobi.
Prawdę piszesz Krzychu co nagle to po diable - na wszystko przyjdzie czas.
U mnie już na rzepak drugą dawke nawozu sypią, a śnieg miesiąc leży już.
ja jutro chyba pojadę właśnie z dawką na jęczmień i na rzepak z 2 ... śniegu brak byle się zima nie wróciła
Ja jaszcze grama nawozu nie wysiałem, 50 ton saletry czeka i ja na wiosne, jak narazie u mnie środek zimy.
ciekawi mnie czy na dzień dzisiejszy stosownym jest sypanie drugiej dawki skoro wegetacja jeszcze nie ruszyła i pierwsza dawka zapewne nawet nie ruszona przez rośliny.
Ja chyba muszę jutro skoro świt wyruszyć bo jutrzejszy poranek zapowiada się ostatni z przymrozkami, później kilka dni deszczu i temp na +
Oby, oby, ja jednak po świętach wyjeżdzam z nawozami. Ale jak patrze na długo terminowe to szału nie będzie z temperaturami.
No szału nie będzie. do prawdziwej wiosny to jeszcze tak z 2 tygodnie. Najbliższy czas 2 w dzień -5 w nocy i tak przez tydzień dwa. No a jutro śnieg i deszcz w całym kraju.
Ludowa przepowiednia że jaka pogoda na 40-stu męczenników takich 40 dni następnych, o zgrozo sprawdza się w tym roku w 100%
Ja na razie czekam bo może się zdarzyć wersja 4b z wykładu Bombaya mimo tak późnej już pory.
ja gromniczna z dachu ciecze zima długo sie powlecze. Przysłowia sprawdzają się. Ja rozsiałem przed wiosenna zima nawozy a o drugiej dawce nie mysle bo wpierw roslinki musza pobrac to co dostały.
nie ma co sie oszukiwac plony w tym roku beda dośc niskie
Ludowa przepowiednia że jaka pogoda na 40-stu męczenników takich 40 dni następnych, o zgrozo sprawdza się w tym roku w 100%
Ja na razie czekam bo może się zdarzyć wersja 4b z wykładu Bombaya mimo tak późnej już pory.
Nie wszyscy są obyci w tych sprawach....
to kiedy minie te 40 dni?
Ogladam to http://www.sat24.com/foreloop.aspx?type … ent=europa temperatury jakie są takie są ale nie widać żadnego niżu który pchnie do nas wiosnę z nad oceanu. W afryce też królują wyże w azji to samo, obama też ma wyże, co jest?
Dziś dowieźli mi nawozu, pustej przyczepy nie mogłem ruszyć z miejsca bo przymarzła
Krzysiek to nie dostałeś prezentu od żony na dzień chłopa.
10 III 40-stu męczenników [DZIEŃ CHŁOPA] :beer:
nie dostałem.....
+5 C
+5 Cm śniegu
kupiłem 500 kg węgla
dziwnie się to robi w "kwietniu"
U mnie święta zapowiadają się biało i mroźnie, od 11 pada śnieg.
dziś posiałem nawóz na jęczmień jeszcze ładnie było zamarznięte a teraz już ciapa ... wiosna
u mnie podobnie jak i u Krzyśka. +5cm śniegu i koł 0st
a u mnie 10 cm białego puchu... można lepić bałwana... ślisko na jezdni... chyba jutro trza będzie po choinkę na święta...
U mnie płaty śniegu jak w środku zimy od rana ale teraz się uspokoiło i temp na -2 spadła
Wczoraj od 18 zaczął snieg padać. Dziś już jest tak nawiane że zaraz idę odsnieżać bo mleczarnia by miała problemy z przejazdem. Zawsze było odsiane do 15 kwietnia. A teraz ? Jak 15 zacznie dopiero śnieg schodzić i zanim odpuści wszystko to będzie prawie Maj. I wtedy warto wgl co siać ?
Bywało już podobnie, owies sie tak nie boi aby susza go nie złapała troche gęściej go dać, po prostu żniwa będą w sierpniu a nie do końca lipca pożniwach. Albo zostaje kukurydza, znam takich co i w drugiej połowie czerwca sieją , szalu nie ma ale coś nazbierają.
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo