Odp: Pług
To teść za takiego samego dał poniekąd, 3.5tys z dostawą do domu. Ale mi jakoś ta stal nie podchodzi. Papierowy pług.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 64 65 66 67 68 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To teść za takiego samego dał poniekąd, 3.5tys z dostawą do domu. Ale mi jakoś ta stal nie podchodzi. Papierowy pług.
Jaka cena taki pług . Jeśli ziemie nie kamieniste będzie w miarę, inaczej to czas spędzisz na szukaniu korpusów . Kryć powinien w miarę ale lekko to nie będzie szedł . Chyba że podłożysz coś pod lemiesze. Nie zapcha się tak prędko to fakt . I tak jak Grzegorz powiedział elementy robocze znikają w oczach .
Sąsiedzi mieli jakiegoś rzemieślnika jak unia grudziądz, to jak zaczepił w korzeń to ostatni korpus zawinął się do góry. Prostowali grzali, spawali i dalej. U mnie jeszcze stoi oryginał, stuknąć w ramę jednego i drugiego, różnica po dźwięku straszna.
Ja jestem zdania, że nasze duże traktorki to już nie 60-tka i jak napotka kamień to nie stanie. Pług obojętne jaki ale na zabezpieczeniu jakimkolwiek. Ścieranie się elementów no to niestety bywa różnie .
Tak jak piszesz Grzesiek, orając C360 i jak się natrafiło na kamień to ewentualnie lądowało się nosem na przedniej szybie kuzyn jak kupił ZT 300 i jakiś polski pług sztywny 4 skibowy założył to na uwrociach jak podnosił to się modlił żeby wszystko w pługu było w komplecie
Jak pierwszy raz orałem 323 ze starą 4-ką grudziądzką, to na uwrociu zaczepiłem 4tą skibą o kamień miedzowy i pociągnąłem go w pole kilka metrów nic nie czując.
zaraz zaraz to teść ma takiego czy ramzesa???
Sory za zamieszanie ramzes jest tym jednobelkowym. W galerii przy tym typie pługa jest tylko jedno zdjęcie z daleka nie widać co to za pług. http://www.awemak.pl/index.php/oferta/1 … owy-ramzes
On natomiast ma pług który wygląda tak http://allegro.pl/plug-4-skibowy-atlas- … 08006.html
Mimo wszystko materiał pewnie pozostanie ten sam, choć z tego jednobelkowego bardziej podobają mi się odkładnie. Może lżej orać. Jeszcze powiem że, kółko tak latało jakby miało spaść a pług nie był nawet na polu. Także żeby coś z tych pługów wybrać najlepiej pojechać i obejrzeć. (Teściunio zamówił przez telefon a później szkoda mu było pieniędzy za transport jakby chciał się wycofać)
Tak Ramzes jest jednobelkowy.
Panowie jak oceniacie i wyceniacie pług gassner 4 skib ?
Mam 4 wywrotka porównując do PHX idzie dużo lżej i można śmiało jeden bieg wyżej jechać
a szerokość orki? Zakryje ślad po kole? Jest problem z podnoszeniem tego pługu? (waga chyba 800kg ale długość też robi swoje)
mam ustawione na szerokość traktora może ciut więcej z podnszeniem i obracaniem na wolnych obrotach ale ja mam dwa tłoki wspomagające
3tyś za taki pług, opłaca się?
Jaka jest jakość orki? Tak porównując do B200, b-201
ja miałem duńską 4 obrotową,brała za koło ,ważyła 1250 i forszaj dawał radę
Panowie co wy o ten udzwig tak się martwicie? Mam poczciwego b-201 przerobionego na podnośnik. Na tabliczce ma coś koło 1,5tony. minus kierownica i pare innych to niech waży te 1200kg przy pięciu skibach. Wiadomo jaki ten pług długi jest (kto widział ten wie) i forsz bez zająknięcia na najniższych obrotach go targał więc z tym udźwigiem nie jest aż tak licho...
Tak, tylko ja mam albo wysłużoną pompę albo coś z hydrauliką namieszane (wcześniej miał tura, a teraz nie) bo nie jestem zadowolony z jego hydrauliki. Mój jumz ma zdecydowanie lepszą hydraulikę
Juz u nie ktorych zaczynaja sie zniwa i wgl wiec trzeba pomyslec o jakims plugu. U mnie atlas zaczyna sie sypac i trzeba kupic jakiegos innego. Tatko chce jakiegos krevla badz overum czy cos w tym stylu zawieszany 4skiby 16-18cali. nie chce pol zawieszanego bo male pola i wgl. obrotowki nie chcemy. niedaleko stoi krevli 4skiby na duzych okladniach i resor i kwadratowa rama na kolku metalowym za 8tys z bdb elementami. ciekawe jak czesci do takiego..
Panowie ma któryś z was może do sprzedania kompletny korpus do b200?
Mam pytanie odnośnie pługa czy ktoś na forum pracował takim wynalazkiem PH1-422 dokładnie mi chodzi jak się sprawdza zabezpieczenie sprężynowe w tym pługu bo reszta wygląda jak phx. Pług wygląda tak
Strony Poprzednia 1 … 64 65 66 67 68 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo