Temat: haki sprzęgające
Witam próbował ktoś z was wspawać taki hak do lag fortschritta?
Uploaded with ImageShack.us
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » haki sprzęgające
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam próbował ktoś z was wspawać taki hak do lag fortschritta?
Uploaded with ImageShack.us
Zastanawiałem się, ale chyba kat 3 z ew. kulami 3-2.
Masz gdzieś tanie dojście do haków? Bo kat.3 to wziąłbym 4 szt. jak w dobrej cenie...
ten pokazany hak kosztuje 220 zł 270 chyba 3 kat
Spawa się je bardzo dobrze
Dokładnie nie dawno takie założyłem do mojego 323.
o co chodzi z tym kat. 2 a kat 3 zastanawiam się czy nie kupić sobie czegos takiego do forsza bo zapinanie pługa to katorga
To są oznaczenia dotyczące max. mocy ciągników do których można je zastosować.Tu coś jest http://www.bunax.com.pl/?id=detail& … &kod=7
A prosto mówiąc to chodzi rozmiar kuli jakie można włożyć i do forsza to kat.3
Kat. 3 chyba za duża oryginalne otwory w jabłkach podchodzą pod 2
Spawa się je bardzo dobrze
Bardziej chodzi mi o wytrzymałość , oryginalne wchodzą w środek lag, a te trzeba przyspawać do czoła.
Szefie tylko jak potem podepniesz np.PHX? skoro on ma grubsze bolce ??dlatego trza wspawać kat 3 a kule wtedy można dobierać a jeśli jest dobrze wspawane to wytrzyma bo w moim JCB też są wspawane na styk .
Są dostępne też kule kat. 3-2 czyli 36mm w środku a 56 na zewnątrz (typowa kategoria 2-2 ma 28mm w środku 56mm na zewnątrz), więc nie powinno być problemu z zaczepieniem pługa na hakach 2 kategorii. Kategoria 2 jest dla ciągników do 150 koni.
czyli dla mnie pasowałyby kat 2-3 ale doc prawie 600 stów to troche nie bardzo mi sie usmiecha więc raczej zostane przy zaykłych
A może zainwestować w gotowca?
http://www.bunax.com.pl/index.php?id=de … amp;kod=10
Są dostępne też kule kat. 3-2 czyli 36mm w środku a 56 na zewnątrz (typowa kategoria 2-2 ma 28mm w środku 56mm na zewnątrz)
Jeśli mam maszyny na 2 i 3 kat. to jakie haki powinienem kupić II czy III wiadomo że dwójki są tańsze tylko teraz kwestia dokupienia kul
Ja gdy kupiłem swojego 323 to już miał wspawane takie haki.Są to 2 a kule mam z poszeżonymi otworami i do tego tulejki .
już dokupilem wszystko najgorsze że musiałem kupić 3 rodzaje kul
Teraz dostałem za butelkę wódki haki oryginal Walterscheid CAT3, sa starsi, ale w pełni funkcjonalny.Były odcięte od JD ze względów ostrożności, maja troche wole, ale chce spróbować renowacji i zobaczym.Nowe Walterscheid sa bardzo drogie.:uuuu:
Chcę je dać na Forscha i po chwili to będzie "Eurociagnik":lol::lol::lol:
Takie same oryginał Walterscheid mam u mnie w 303
Teraz dostałem za butelkę wódki haki oryginal Walterscheid CAT3, sa starsi, ale w pełni funkcjonalny.Były odcięte od JD ze względów ostrożności, maja troche wole, ale chce spróbować renowacji i zobaczym.Nowe Walterscheid sa bardzo drogie.:uuuu:
Chcę je dać na Forscha i po chwili to będzie "Eurociagnik":lol::lol::lol:
A psa przewodnika dodałeś w zestawie do tej flaszki? Sory,przepraszam że zapytam czy faktycznie u was jest taka nagonka na polską żywniść?
Rad odpowiem, jak to widze ja.
Media i telewizja sa potężne bronie pro lobbystów, potężni lordowie, polityków i inne zwierzę.
Wszystko jest kierowane dla pranie mózgów ludziom.
Wy jesteś wielki kraj i macie lepszy gospodarki i jesteśte lepszymi kupcami, dla tego zachodnie rynki sa was boja i wymyślają negatywne kampanie na wasze produkty.
Cale nasze pogranicze między ÄŒR i PL jest nasycone produkty z Polska i ma wyraźnie wpływ na naszej gospodarki.
Dla temu tak wiele szumów. :wow:
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » haki sprzęgające
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo