Temat: haki sprzęgające

Witam próbował ktoś z was wspawać taki hak do lag fortschritta?

http://img803.imageshack.us/img803/6375/hakp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

2

Odp: haki sprzęgające

Zastanawiałem się, ale chyba kat 3 z ew. kulami 3-2.

Masz gdzieś tanie dojście do haków? Bo kat.3 to wziąłbym 4 szt. jak w dobrej cenie...

3

ten pokazany hak kosztuje 220 zł 270 chyba 3 kat

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

4

Spawa się je bardzo dobrze

5

Dokładnie nie dawno takie założyłem do mojego 323.

6

o co chodzi z tym kat. 2 a kat 3 zastanawiam się czy nie kupić sobie czegos takiego do forsza bo zapinanie pługa to katorga

Rolnik z powołania:-)

7

To są oznaczenia dotyczące max. mocy ciągników do których można je zastosować.Tu coś jest  http://www.bunax.com.pl/?id=detail& … &kod=7

8

A prosto mówiąc to chodzi rozmiar kuli jakie można włożyć i do forsza to kat.3

9

Kat. 3 chyba za duża oryginalne otwory w jabłkach podchodzą pod 2

Spawa się je bardzo dobrze

Bardziej chodzi mi o wytrzymałość , oryginalne wchodzą w środek lag, a te trzeba przyspawać do czoła.

10

Szefie tylko jak potem podepniesz np.PHX? skoro on ma grubsze bolce ??dlatego trza wspawać kat 3 a kule wtedy można dobierać a jeśli jest dobrze wspawane to wytrzyma bo w moim JCB też są wspawane na styk .

11 Ostatnio edytowany przez Andrew (2012-03-06 08:57:24)

Są dostępne też kule kat. 3-2 czyli 36mm w środku a 56 na zewnątrz (typowa kategoria 2-2 ma 28mm w środku 56mm na zewnątrz), więc nie powinno być problemu z zaczepieniem pługa na hakach 2 kategorii. Kategoria 2 jest dla ciągników do 150 koni.

12

czyli dla mnie pasowałyby kat 2-3 ale doc prawie 600 stów to troche nie bardzo mi sie usmiecha więc raczej zostane przy zaykłych

Rolnik z powołania:-)

13

A może zainwestować w gotowca?
http://www.bunax.com.pl/index.php?id=de … amp;kod=10

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

14

Są dostępne też kule kat. 3-2 czyli 36mm w środku a 56 na zewnątrz (typowa kategoria 2-2 ma 28mm w środku 56mm na zewnątrz)

Jeśli mam maszyny na 2 i 3 kat. to jakie haki powinienem kupić II czy III wiadomo że dwójki są tańsze tylko teraz kwestia dokupienia kul

15

Ja gdy kupiłem swojego 323 to już miał wspawane takie haki.Są to 2 a kule mam z poszeżonymi otworami i do tego tulejki .

16

już dokupilem wszystko najgorsze że musiałem kupić 3 rodzaje kul

17 Ostatnio edytowany przez poulm (2013-04-01 18:23:31)

Teraz dostałem za butelkę wódki haki oryginal Walterscheid CAT3, sa starsi, ale w pełni funkcjonalny.Były odcięte od JD ze względów ostrożności, maja troche wole, ale chce spróbować renowacji i zobaczym.Nowe Walterscheid sa bardzo drogie.:uuuu:
Chcę je dać na Forscha i po chwili to będzie "Eurociagnik":lol::lol::lol:

http://www.nasetraktory.eu/forum/download/file.php?id=193153&sid=ed8d722991caaa3ba04458531775c839&mode=view

18

Takie same oryginał Walterscheid mam u mnie w 303

E 516 na części
Telefon 695 076 269

19

poulm napisał/a:

Teraz dostałem za butelkę wódki haki oryginal Walterscheid CAT3, sa starsi, ale w pełni funkcjonalny.Były odcięte od JD ze względów ostrożności, maja troche wole, ale chce spróbować renowacji i zobaczym.Nowe Walterscheid sa bardzo drogie.:uuuu:
Chcę je dać na Forscha i po chwili to będzie "Eurociagnik":lol::lol::lol:

http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo … ;mode=view

A psa przewodnika dodałeś w zestawie do tej flaszki?  Sory,przepraszam że zapytam czy faktycznie u was jest taka nagonka na polską żywniść?

20

Rad odpowiem, jak to widze ja.
Media i telewizja sa potężne bronie pro lobbystów, potężni lordowie, polityków i inne zwierzę.
Wszystko jest kierowane dla pranie mózgów ludziom.
Wy jesteś wielki kraj i macie lepszy gospodarki i jesteśte lepszymi kupcami, dla tego zachodnie rynki sa was boja i wymyślają negatywne kampanie na wasze produkty.
Cale nasze pogranicze między ÄŒR i PL jest nasycone produkty z Polska i ma wyraźnie wpływ na naszej gospodarki.
Dla temu tak wiele szumów. :wow: