Temat: Witam, zamierzam zakupić kombajn case 525
Witam, zamierzam zakupić kombajn case 525, ale chcialbym się dowiedzieć co o nim sądzicie, a głównie chodzi mi o silnik, w nim jest silnik perkins 230 km
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Witam, zamierzam zakupić kombajn case 525
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, zamierzam zakupić kombajn case 525, ale chcialbym się dowiedzieć co o nim sądzicie, a głównie chodzi mi o silnik, w nim jest silnik perkins 230 km
No jest taki kombajn i ma taki silnik jaki napisałeś. 525 to ogólnie wdzięczna i wydajna maszyna, prosta konstrukcyjnie i w naprawie. Niebieskie z silnikiem Volvo są też bardzo udane.
silniki Volvo są mniejsze mają 190 km, a perkinsa 230, a wiesz jak to wygląda w spalaniu paliwa?, i jaką ma pompe perkins, a kolego ze Śmiłowa miałeś kontakt z takimi kombajnami, jestem z Wyrzyska także to nie daleko
kuzyn w dębionku miał niebieskiego 525 a teraz ma case 527. Chodzi Ci o pompę wtryskową jaką ma ten silnik perkinsa? nie mampojęcia
http://www.konedata.net/MDW521.htm
tak dokładnie, mam na oku ładny kombajn, ale ma właśnie silnik perkinsa i niewiem czy to się będzie dobrze sprawowało, podejrzewam, że między niebieskim mdw 525 h a czerwonym nie ma dużych różnic, praktycznie jest to samo
różnica to chyba właśnie tylko silnik
case ma chyba też przednią oś claasowską .
w silniku perkinsa jest zastosowana pompa rotacyjna ogólnie silniki w tych maszynach są oszczędne i na pewno spali mniej na ha niż np. bizon
A ty Błażej jaki masz silnik w swoim?
Też mam ten, ale w mdw mają one 180 koników (chyba), też chyba go niedawno kupiłeś .Jakie masz wrażenia w związku z tym silikiem i ztą maszyną?
Silnik chodzi jak pszczułka odpalałem go w styczniu przy -10 stopniach i nie było żadnych problemów. Kombajn prosty jak budowa cepa części dostępne wydajność na poziomie 2 bizonów komfort na nie najgorszym poziomie klima kabina fantastycznie wyciszona. To tyle resztę okażę się w żniwa.
Też mam podobne zdanie i podobny zonk jak sie w żniwach zachowa, ale palli malutko, prowadziłem go 60 km, 3,5 godziny. Spalił mi 20 litrów
Ja słyszałem że poniżej 15 litrów na ha to spokojnie można nim zejść.
Kolega ma z volvem to 13-15 wychodzi .
a ty błażej masz silnik perkins 230 km w mdw?, czy w case?
z tego co ja wiem to mój ma koło 180 a 230 były wkładane do case
daxin tak mówisz o 525 to ino na allegro stoi ten koło kłodzka za ponad 100tys ... kosmiczna cena
ale to masz silnik Volvo, wtedy
nie, inny mam na oku, go już nie ma na allegro, aukcja już wygasła, jeszcze mam jeden problem, bo w nim jest heder 6,1 m, a dla mnie to zadurzy, i bym musiał go skrócić, bądz zamienić się z kimś na krótszy.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Witam, zamierzam zakupić kombajn case 525
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo