Temat: valtra czy JOHN DEERE
mam takie pytanie co byście wybrali za ciągnik około 130 km valtra cz JOHN DEERE te same wyposarzenie koszt podobny obu po 250000zł+23%vat?????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » valtra czy JOHN DEERE
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam takie pytanie co byście wybrali za ciągnik około 130 km valtra cz JOHN DEERE te same wyposarzenie koszt podobny obu po 250000zł+23%vat?????
za tą cenę to pewnie jd m?
John Deere tylko i wyłącznie znajomy ma i jedno i drugie po trzy lata i powiedział że WALTRA jest przereklamowana kilka awarii już miała a jelonek odwala ciężką robotę i orka i agregat to tylko jego słowa z doświadczenia.
Ciekawe ile komputerów ma Valtra bo JD minimum 10
wszyscy u nas mają jd w tym roku nie kupuje ale wczoraj byłem we firmie w innej sprawie i pytałem o ciągnik twierdzą ze valtra jest super oszczędny ciągnki
Znajomy ma Valtrę i Jaśka i powiedział, że na dzień dzisiejszy wolałby dwa John Deery.Wg niego jest dużo wygodniejszy i mniej naszpikowany elektroniką.
Znam gospodarstwo w którym pracuje 6 Valtri jak by diler na podwórku sie pokazał to widły w dupe miał by wbite, Facet nie poleca tych ciągników
a ja myślałem zawsze że jd mają więcej elektroniki a tu okazuje się odwrotnie. NIE WIEM JA BYM BRAŁ VALTRĘ ALE TU okazuje się że jd lepsze
A może massey?
Patrząc na JD 6630 comfort u mojego kumpla to właśnie wydaje się dość prosty, hydraulika zewnętrzna na dźwignie a nie elektrozawory, wydaje się taki logiczny
Kuzyn ma 2 valtry od nowości i nie narzeka.
W cenowe szczegóły nigdy nie wnikałem bo to nie moja półka, ale jestem zdziwiony że JD i Valtra są cenowo porównywalne...
Innych marek nie bierzesz pod uwagę?
jak by każdy zaczą gadac co tak a co nie to nic byś nie kupił .. ja bym brał valtre w lesie chodza aż miło ... a jd nie brał bym pod uwagę ... a zamiast niego jakiegoś deutza lub Case
kup jd ja pracowałem na waltrze i h z nia jak i massey jak dostanie oporu torozwalisz to delikatny sprzet a to musi byc czołg czyli jdlub fendt
ja mysle o jd 7600 lub 6910 s
Innych marek nie bierzesz pod uwagę?
chętnie poznam walory CASSE/jest okazja
Hmm, dla mnie to takie pytanie jak:
"Co wybrać Maybacha czy Aston Martin?"
Pawel21990 napisał/a:Innych marek nie bierzesz pod uwagę?
chętnie poznam walory CASSE/jest okazja
W moich okolicach pracuje dużo Case jak również NH i ludzie chwalą. Pumę taką jak moją to możesz w tych pieniądzach wyrwać w super wyposażeniu. Znajomy ma też pume tylko wieksza od mojej, 2500 mtg nakręcił i nic się szczególnego nie działo a oni ją naprawdę katują ostro, drugi ma maxxuma i też jest zadowolony. Znajomy koło Ciechanowa ma znów ok 1100 ha i same JD. Musisz każdego zobaczyć na żywo, przejechać się a i urwać trochę z ceny. Mnie na JD nie było stać bo za 6630 Premium mi zaśpiewali od ... Comforta nie chciałem... Za mfa krzyknęli mi 280 netto a nie cały rok wcześniej dostałem ofertę na 200 netto za niego... W NH np w piątek w POL-Agra Płońsk są dni otwarte, nie wiem jak u innych dilerów. Wiesz doradzać w takich sprawach ciężko...
Ja miałem na studiach kolege co jego ojciec miał 2000ha i mieli stare JD. Chcieli być nowoczesniejsi to kupili jakies 2 fendty i szybko wrócili do tych starych JD. Mowił że do ciężkiej roboty są najlepsze. Sporo palą ale dużo robią. Oprócz tego chwalił duże ruski ale to trzeba samemu sobie sprowadzić z Mińska. JD jest na pełnej ramie czyli nie jest łatwo go przeciążyć i połamać więc jak ma dużo zasuwać w polu to duży plus.
proponowanie case i NH zamiast valtry to nieporozumienie...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » valtra czy JOHN DEERE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo