Temat: valtra czy JOHN DEERE

mam takie pytanie co byście wybrali za ciągnik około 130 km valtra cz JOHN DEERE  te same wyposarzenie koszt podobny obu po 250000zł+23%vat?????

2 Ostatnio edytowany przez Pawel21990 (2013-04-10 19:52:23)

Odp: valtra czy JOHN DEERE

za tą cenę to pewnie jd m?

3

John Deere tylko i wyłącznie znajomy ma i jedno i drugie po trzy lata i powiedział że WALTRA jest przereklamowana kilka awarii już miała a jelonek odwala ciężką robotę i orka i agregat to tylko jego słowa z doświadczenia.

4

Ciekawe ile komputerów ma Valtra bo JD minimum 10

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

5

wszyscy u nas mają jd w tym roku nie kupuje ale wczoraj byłem we firmie w innej sprawie i pytałem o ciągnik twierdzą ze valtra jest super oszczędny ciągnki

6

Znajomy ma Valtrę i Jaśka i powiedział, że na dzień dzisiejszy wolałby dwa John Deery.Wg niego jest dużo wygodniejszy i mniej naszpikowany elektroniką.

7

Znam gospodarstwo w którym pracuje 6 Valtri jak by diler na podwórku sie pokazał to widły w dupe miał by wbite, Facet nie poleca tych ciągników

8

a ja myślałem zawsze że jd mają więcej elektroniki a tu okazuje się odwrotnie. NIE WIEM JA BYM BRAŁ VALTRĘ ALE TU okazuje się że jd lepsze

9

A może massey?

mdw

10

Patrząc na JD 6630 comfort u mojego kumpla to właśnie wydaje się dość prosty, hydraulika zewnętrzna na dźwignie a nie elektrozawory, wydaje się taki logiczny

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11

Kuzyn ma 2 valtry od nowości i nie narzeka. 
W cenowe szczegóły nigdy nie wnikałem bo to nie moja półka, ale jestem zdziwiony że JD i Valtra  są cenowo porównywalne...

12

Innych marek nie bierzesz pod uwagę?

13

jak by każdy  zaczą gadac co  tak a co nie to nic byś nie kupił ..  ja bym brał  valtre w  lesie chodza aż miło ...  a jd nie brał bym pod uwagę ...  a zamiast niego jakiegoś deutza  lub  Case

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

14

kup jd ja pracowałem na waltrze i h z nia jak i massey jak dostanie oporu torozwalisz to delikatny sprzet a to musi byc czołg czyli jdlub fendt

15

ja mysle o jd 7600 lub 6910 s

16

Pawel21990 napisał/a:

chętnie poznam walory CASSE/jest okazja

17

Hmm, dla mnie to takie pytanie jak:
"Co wybrać Maybacha czy Aston Martin?" big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

18

PawełS.64 napisał/a:
Pawel21990 napisał/a:

chętnie poznam walory CASSE/jest okazja

W moich okolicach pracuje dużo Case jak również NH i ludzie chwalą. Pumę taką jak moją to możesz w tych pieniądzach wyrwać w super wyposażeniu. Znajomy ma też pume tylko wieksza od mojej, 2500 mtg nakręcił i nic się szczególnego nie działo a oni ją naprawdę katują ostro, drugi ma maxxuma i też jest zadowolony. Znajomy koło Ciechanowa ma znów ok 1100 ha i same JD. Musisz każdego zobaczyć na żywo, przejechać się a i urwać trochę z ceny. Mnie na JD nie było stać bo za 6630 Premium mi zaśpiewali od ... Comforta nie chciałem... Za mfa krzyknęli mi 280 netto a nie cały rok wcześniej dostałem ofertę na 200 netto za niego... W NH np w piątek w POL-Agra Płońsk są dni otwarte, nie wiem jak u innych dilerów. Wiesz doradzać w takich sprawach ciężko... smile

19 Ostatnio edytowany przez niewydostanieszsie (2013-04-10 23:14:46)

Ja miałem na studiach kolege co jego ojciec miał 2000ha i mieli stare JD. Chcieli być nowoczesniejsi to kupili jakies 2 fendty i szybko wrócili do tych starych JD. Mowił że do ciężkiej roboty są najlepsze. Sporo palą ale dużo robią. Oprócz tego chwalił duże ruski ale to trzeba samemu sobie sprowadzić z Mińska. JD jest na pełnej ramie czyli nie jest łatwo go przeciążyć i połamać więc jak ma dużo zasuwać w polu to duży plus.

20

proponowanie case i NH zamiast valtry to nieporozumienie...