Odp: Opryskiwacz samojezdny
Jak już wcześniej pisałem najbardziej wieżę w sterowanie ręczne, szczególnie przy chemii i nawozach. Miałem już komputer w opryskiwaczu i elektrozawory-miłe wspomnienia dotyczą tylko i wyłącznie pierwszego sezonu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Opryskiwacze » Opryskiwacz samojezdny
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak już wcześniej pisałem najbardziej wieżę w sterowanie ręczne, szczególnie przy chemii i nawozach. Miałem już komputer w opryskiwaczu i elektrozawory-miłe wspomnienia dotyczą tylko i wyłącznie pierwszego sezonu.
No właśnie też mam podobne zdanie , kuzyn kupił kvernelanda w zeszłym roku na pełnej elektryce , już jest opo kilku serwisach ten sprzęt ogólnie bardzo delikatny, alę i dokładny.
Tylko wydaje mi się że z tą chemia w kabinie to atestu nie ma szans legalnie zrobić. a nie wyobrażam sobie w dzisiejszych czasach pryskać bez.
Podbije bez problemu, przecież bezpośredniego kontaktu nie ma z chemią , nie takie rzeczy przechodzą..
Koledzy dziś czytałem fajny artykuł w czasopiśmie ,,Agro Technika" pt. ,,Popisowy opryskiwacz" jak się domyślacie produkt naszego kolegi MPopisa . Jest tu opisany opryskiwacz zbudowany na podzespołach samochodu ciężarowego Praga.
to moze wrzuc jakies skany
Prawa autorskie ,nie wiem czy mogę.
Na pw albo na zafira105 małpa wp.pl jak byś mógł ?
MPopis a mógłbyś wstawić bardziej szczegółowe zdjęcia belki? Cała wieża z poziomowaniem by mnie interesowała i składanie ramion. Bo składanie jest też hydrauliczne, tak?
MPOPIS czy czasem nie robiłeś opryskiwacza samojezdnego dla Gromulskiego bo identycznym pryskali tylko kabina była od bizona chyba że podpatrzyli u ciebie.
to mój wyrób
Nic nie mówiłeś.Czyli jakieś podobieństwo jest tak jak dzieci po jednym ojcu.
To może masz Marek jakieś zdjęcia tego wyrobu?
niestety nie zrobiłem
To przybliż projekt jaki silnik,ile litrów i z czego rama.
praktycznie taki sam jak mój, podwozie , silnik praga, nabudowana tecnoma 300litrów, hydraulika i kabina bizon,
jeśli ktoś potrzebuje, oddam 100sztuk dysz niebieskich płaskostrumieniowych zwykłych. Dysze są nowe i nieużywane.
Marku myślę, albo kupić gotową albo zrobic swoją lance do opryskiwacza tylko hydraulicznie składaną. Mam pytanie czym malowałeś lance i z jakiego materiału zrobiłeś. Interesuje mnie jak to zabezpieczyć żeby nie korodowało..
najlepiej farbą proszkową....
Marku myślę, albo kupić gotową albo zrobic swoją lance do opryskiwacza tylko hydraulicznie składaną. Mam pytanie czym malowałeś lance i z jakiego materiału zrobiłeś. Interesuje mnie jak to zabezpieczyć żeby nie korodowało..
Podkład tylko epoxyd z NOVOLA a nawierzchnia wedle uznania!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Opryskiwacze » Opryskiwacz samojezdny
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo