Odp: opryski / bezpieczeństwoTa
Dzięki Wojtas. Ze mnie mistrz jak z kota ***.k.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » opryski / bezpieczeństwoTa
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki Wojtas. Ze mnie mistrz jak z kota ***.k.
Sławek nic dodać nic ująć ! Młodego Rolnika skończę i niech mnie w d... e pocałują bo też mam dość tej ich dobroci . A to a tamto . Dobrze że nic nie chowam dopiero papierów by było i lataj do agencji bo to i tamto . Jeszcze trochę to trzeba będzie zatrudnić sekretarkę i księgowego bo nie będzie czasu w pole wejść ! Gdzie sens i logika ? Tylko papiery i papiery ! Ile te urzędy śmieci produkują i prądu marnują ... a te urzędasy tylko w stołki pierdzą i pieniądze pobierają .
Cytując klasyka:
..."Skoro hańba i talary
mają lepszy kurs od wiary
wymienimy na walutę
HONOR... i POKUTĘ..."
Obudźmy się i nie mieszajmy do tego wyznawców wyznań alternatywnych!!!
jesli chodi o biurokracje to przechodzi to juz granice a mlody rolnik czy inne programy to troche mydlenie oczu bo i tak ta kase trzeba oddac w czesci a kontrole z agencji minimum dwa razy do roku. a porzadek taki maja w papierach jak h.. od nas wymagaja nie wiadomo czego , swin 4 lata nie mam a dwa miesiace temu dostalem pismo ze stado mam wolne od chorob kuswa
yokoslaw, no to musisz stado odbudować...
A może to nie o świnie im chodzilo tylko o mnie hehe
Dzisiaj rozpoczełem opryski w tym sezonie, pryskałem rzepak na wsiewki i juz mam dość tej je... chemii.
Chłopaki ile trzeba czekać żeby wejść w pole po zastosowaniu glifosatu? Chodzi mi głównie żeby rzepak wzięło. Jak szybko pobierze go roślina tak aby zdechł. Chcę posiać buraki, a nie wiem ile mam czekać, bo siać już pora.
uprawiać to możesz jak uschnie ale siać to trzeba odczekać 3 tyg od zabiegu
Trzeba było prysnąć randap energy bo działa szybciej .
Chłopaki ile trzeba czekać żeby wejść w pole po zastosowaniu glifosatu? Chodzi mi głównie żeby rzepak wzięło. Jak szybko pobierze go roślina tak aby zdechł. Chcę posiać buraki, a nie wiem ile mam czekać, bo siać już pora.
A dużo masz tego rzepaku? Pewnie samosiewy z zeszłego roku. Więc kup sobie chwastox turbo zastosuj dawke 4 litry na ha za 2 dni rzepak się będzie zwijał. Mozesz mu dac jeszcze z 2 litry rundapu.
Ja taka mieszanina jade w porzeczkach i na efekt czekam 2 - 3 dni.
Nie wiem jak szybko wschodza buraki i jak głęboko sie je sieje. Możesz uprawić pod buraka, zasiać i prysnąć rundapem z 3 dni przed wschodami to co będzie zielone wystarczy 1l/ha
Grzegorz efekt po glifosacie widoczny jest już po 10 dniach - jak jest cieplo i wilgoć Krzysiek ma racje lepiej zastosować turbo - jest parzący i szybko działa ?
Wiem że pisze na etykiecie że trzeba do siewu odczekać choć 3dni jeżeli dawka była mniejsza. Natomiast w zeszłym roku po ok tygodniu zaczął żółknąć i posiałem. Burakom nic nie było. Wczoraj ojciec pryskał a dziś już wieczorem uprawiał na pszenice jare. Wiem że rzepak to zły przedplon pod buraki ale mam te poplony i tak to wyszło znowu na opak. Rozmawiałem z gościem w sklepie mówił że po 2 dniach na pewno się wchłonie tylko na efekty trzeba czekać choć z tydzień, ale ma nie odbić już. Glifosat działa na zielone części i myślę że zanim burak będzie na wierzchu to już nie będzie działał. Poza tym myślałem zrobić jak napisał Krzysiek. Tylko na 5 dzień, nie później żeby nie przypalić. Mam nadzieję że pogoda pozwoli. Dzięki chłopaki za rady.
panowie w robocie mamy bezorkowe ... dziś siał gośc buraki w gorczyce bez uprawiania ... na polu praktycznie zielono wszystkie chwasty i nie tylko można znaleźc ... w wyniku czego jutro lub po jutrze ruandap w dawce 2l na ha na 150l na ha i jazda a następnie standard betanal itp
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » opryski / bezpieczeństwoTa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo