Temat: silnik perkinsa
witam mam pytanie jaki model silnika perkinsa jest w 514 mam prośbę czy ktoś mógł by przysłać jak wygląda zamocowanie na kombajnie albo może ktoś z mieniał z ify
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » silnik perkinsa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam mam pytanie jaki model silnika perkinsa jest w 514 mam prośbę czy ktoś mógł by przysłać jak wygląda zamocowanie na kombajnie albo może ktoś z mieniał z ify
Model A 6.354.4 T , a co, będziesz taki zakładał ? Ja też myślę w przyszłości zamontować Perkinsa do mojego 514 i dołączam się do prośby o fotki. Jeszcze mnie ciekawi czy można gdzieś dostać przystawkę do tego silnika ( dzwon ) i czy trzeba kupić inny wałek i koło pasowe...
a po co wy sie w zbędne koszta pakujecie ? silnik ify w 514 dobrze sie sprawuje daje rade i mało pali co będziesz szczęślifszy jak będziesz miał perkinsa ?
rozumiem że to silnik 6T
po prostu kolega chce wymienić i sprzedać z perkinsem jest większe zainteresowanie z silnikiem perkinsa choć są droższe
ja w tym roku chcę założyć gaz lpg do silnika w renówce 100 km
mam znajomego który ma w ciężarówce i bardzo sobie chwali moc i ekonomikę ale na razie to pomysł
warto montować gaz paliwo dziś można kupić po 4zł + vat a vat to każdy sobie odliczy i akvyza 85gr to wychodzi 3,15zł
no ja na v-acie akurat nie jestem
tzn chętnie kupię po 4+vat tylko daj mi namiar gdzie
tzn chętnie kupię po 4+vat tylko daj mi namiar gdzie
chyba nie daleko mieszkasz odemie ja mieszkam koło lisewa. paliwo kupujemy na grupe bo mamy założone na bydło i trzode większe ilości zamuwienie po 5, 10 , tyś ale po tysiącu do rolnika dowiozą bierzemy z torunia firma tank
To muszę przedzwonić ile za 1,5tys l by chcieli .. i to tylko na fakturę ?
paliwo tylko na fakture
no ja w ubiegłym roku brałem z tank-u "chyba również u naszego kumpla w zelgnie chyba dobrze kojarze "wiesiek i grzegorz" ale cena była ta sama co bliska w wąbrzeźnie
to moze sie znamy gdzie mieszkasz???
Koledzy potrzebuję wartość z jaką siłą dokręcić stopy główne i korbowodowe ,a i głowice w silniku perkins typ A4.236.
Kolego ojanusz, stopy korbowodowe jeśli nakrętki masz koloru srebrnego to moment wynosi 102 Nm, jak są normalne to 129 Nm . Stopy główne 244 Nm, a głowica 135,5 Nm oczywiściw w trzech etapach, a szpilki wkręcane w blok 32,5 Nm. Dane z instrukcji. Pozdrawiam
Dziękuje ,+ się należy. Nakrętki mam czarne.A masz może rysunek w jakiej kolejność dokręcać głowice?
Kolego ojanusz daj maila to Ci wyślę.
ojanusz@op.pl z góry dziękuje.
Kolego wysłałem Ci schemat. Daj znać czy doszło, bo wysyłane w warunkach polowych.
O to chodziło ,doszło i jeszcze raz dziękuje za pomoc.
Niema sprawy kolego.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » silnik perkinsa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo