Odp: Dyskusje czasowe.
Ale to chyba patology, u mnie kiedyś o dwa złote się ojcem z synem bili na wiosce , skończyło sie na dżgnięciu nożem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 56 57 58 59 60 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale to chyba patology, u mnie kiedyś o dwa złote się ojcem z synem bili na wiosce , skończyło sie na dżgnięciu nożem.
http://pogoda.wp.pl/kat,1034985,title,K … omosc.html
Na samym dole post pogodynki "List z polski" dobry tekst. I odpowiedź hohoho .
Przyznam się czasami tam zaglądam...
Patrzcie jaki burdel sto pytań... głupich pytań ...
http://www.agrofoto.pl/forum/topic/80-p … __st__4660
zdrajca....
Dla wszystkich strażaków i zawodowych i ochotników z okazji dnia strażaka życzę wszystkiego najlepszego szczęścia i powodzenia w akcjach...
druh Krzychu
W tym roku druga rota i pewnie ściana Za niedługo manewry
We wtorkowym Fakcie wyczytałem że małe żółte ludziki wydzierżawiły od Ukraińców 3 miliony hektarów ziemi na 50 lat .Będą produkować zboże dla własnych potrzeb a przy okazji i nas tym zbożem podsypią .Czyżby im ryżu nie starczało ?
Polscy farmerzy od dawna mają tam dziesiątki tysięcy w dzierżawie, a Chinole po prostu wchodzą tam na szeroką skalę i za kilka lat będą w Unii Europejskiej nie podpisując żadnych traktatów. Maszyny i środki do produkcji przywiozą swoje, a towarem zasypią nasze elewatory, bo potencjał tam tkwi taki, że mogą nas zasypać pszenicą na metr grubo - cały kraj
No zobaczymy ... Na pewno nie wszystko sprzedadzą . Też coś muszą jeść . Zwłaszcza że populacja im rośnie i gdzieś się muszą podziać . A do Unii już będą mieli blisko . Ale już ich chyba wolę jak Arabów . Widać nie od dziś to planowali bo kiedyś na ruskim filmiku pojawił się chiński traktor. I to nie takie mały tylko 130 koników przynajmniej co ciekawe z pługiem Unii Grudziądz .
Potencjał mają no i siła robocza prawie za darmo.
Oni nas nie zasypią bo to co produkują to wpierdzielają i jeszcze dużo sprowadzają,obawy były że nas unia zaleje,przed żniwami też była panika że będzie tanie zboże jak 10 lat temu i co jakoś się nie zanosi na to.
Scoda zgadzam się z tobą chiny to już nie taki biedny kraj więc i ludzie tam chcą zjeść lepiej.
A czemu w chinach jedzą ryż pałeczkami ? kto zgadnie ma plusa .
zeby nie zmywac sztuccow:)
http://sushimaguro.blogspot.com/2012/04 … zek-w.html ale dlaczego akurat pałeczkami to nie wiem
bo jak widelcem i nożem dwa ziarenka ryżu jeść??
się prędzej zmęczom i prędzej odechce im się jeść
Zmusza do wolniejszego jedzenia
Sebastian jest najbliżej bo chodzi o to ze miska ryżu musi chińczykowi starczyć na cały dzień , łyżką to by opieprzył w minutę ,a tak to pałeczkami po ziarenku zejdzie cały dzień Plusior dla Sebastiana .
Coś Krzycha dawno nie było widać na forum, troche nudno bez niego
Strony Poprzednia 1 … 56 57 58 59 60 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo