Odp: Pszenica
czy jest wskazane mieszać modus z CCC
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy jest wskazane mieszać modus z CCC
Wskazane nie, ale efekt lepszy
Temat poruszony antywylegaczy, czy można dodawać jakieś odżywki i przede wszystkim mocznik do CCC? Wcześniej nie stosowałem a w tym roku chciałem spróbować. Rozmawiałem z sąsiadem i mówił że w żadnym wypadku nic nie dodawać. Poradźcie coś bo już czas się powoli zbliża.
Spokojnie mieszaj.
Nie mówię że nic się nie dzieje jak sie miesza ale nic złego nie widać
Ja gotowałem zupy z
CCC
MOdusa
2 x antygrzyb
nutrimix
siarczan
Przy drugim zabiegu dochodził to tego mocznik. Z tym ze ja nigdy nie daję maksymalnego stężenia mocznika na max daję 10% gdzie dopuszcza się 20
No niezła zupa, w przyszłym tygodniu też zaczynam mieszać. CCC chcę tylko na dokrzewienie, ale wolę zapytać fachowców ze stażem.
ja dalej nie wiem jaki program ochrony na pszenice. Moze tak zamiast 2 mocnych to 3 troche słabsze np T1 capallo, T2 falcon, T3 jakis tebukonazol ogolnie wyjdzie jakies 330zł/ha moze mniej, czyli 30 złotych wiecej niz zakładałem. jestem w stanie to zaakceptowac. co o tym myslicie?
Ja na T1 na 90% wezmę Kendo i dodam do tego jakiś prochloraz. Powinienem się zamknąć w 100 zł netto/ha
a ja wczoraj dopiero wjechałem z pierwszą dawka na pszenice!!dawka sakramencja 400kg/ha!a co tam.
O kurka!!! Ja już zamówiłem regulatory i fungicydy, bo pszenica za chwilę wystrzeli w źdźbło. Myślę, że to będzie na początku następnego tygodnia. W sobotę lecę z drugą dawką azotu na pszenice....
400- kg ale czego saletra mocznik - zresztą co by nie było to dawka straszliwa w jednym zasilaniu to ponad 150 kg czystego skladnika N na ha?
Jack w tej sytuacji to chyba dobre wyjście , bo na dzielenie dawek to już za póżno.
saletra+saletrzak.jest pózno a pole mokre i zboże póżno tam startuje wiec strzał musi byś konkretny.
nie wiem co dalej z moim jęczmieniem hybrydowym?dostał juz 60N +60N i chba dam jeszcze mocznika w niedługim czasie ok 150kg na HA
400kg! masz Aparat to rób zdjęcia co dzień albo dwa. 300kg saletry to jeszcze w granicach rozsądku a wszystko powyżej????
moja dostała siarczan magnezu, odżywki i miedź. Za tydzień druga dawka saletry i pryskanie od chorób i chwastów po niedzieli
Ja na T1 na 90% wezmę Kendo i dodam do tego jakiś prochloraz. Powinienem się zamknąć w 100 zł netto/ha
http://www.sklep.rudnik.agro.pl/www.skl … SC-1L/2477
jakim cudem chcesz sie w stuwie zmieścić??? ja w tym roku chyba sie nie zdecyduje...
całe szczęście jeszcze grzybków nie widac .. co mnie ciekawi nawet w rzepaku spokój , ale pewnie po deszczyku się ujawnią
A kiedy ten deszczyk?
deszczyk .. ladna burza aktualnie ...
Krzychu moja dostał na początek 300 saletry i akoś sie wolno zbiera wysiane 15 kwietnia
rudemenes napisał/a:Ja na T1 na 90% wezmę Kendo i dodam do tego jakiś prochloraz. Powinienem się zamknąć w 100 zł netto/ha
http://www.sklep.rudnik.agro.pl/www.skl … SC-1L/2477
jakim cudem chcesz sie w stuwie zmieścić??? ja w tym roku chyba sie nie zdecyduje...
Kendo a nie Credo
0,2 Kendo + 0,8 Montadak wychodzi 96 zł netto u mojego dostawcy.
Chociaż zastanawiam się czy nie zwiększyć dawki Montadaku do 1 l - zgorzel podstawy źdźbła się rozprzestrzenia. Jak tylko przestanie padać to kończę rozlewanie RSM i biorę się za fungicydy i regulatory.
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo