581

Odp: Pszenica

czy jest wskazane mieszać modus z CCC

582

Wskazane nie, ale efekt lepszy

mdw

583

Temat poruszony antywylegaczy, czy można dodawać jakieś odżywki i przede wszystkim mocznik do CCC? Wcześniej nie stosowałem a w tym roku chciałem spróbować. Rozmawiałem z sąsiadem i mówił że w żadnym wypadku nic nie dodawać. Poradźcie coś bo już czas się powoli zbliża.

584

Spokojnie mieszaj.
Nie mówię że nic się nie dzieje jak sie miesza ale nic złego nie widać
Ja gotowałem zupy z
CCC
MOdusa
2 x antygrzyb
nutrimix
siarczan
Przy drugim zabiegu dochodził to tego mocznik. Z tym ze ja nigdy nie daję maksymalnego stężenia mocznika na max daję 10% gdzie dopuszcza się 20

585

No niezła zupa, w przyszłym tygodniu też zaczynam mieszać. CCC chcę tylko na dokrzewienie, ale wolę zapytać fachowców ze stażem.

586

ja dalej nie wiem jaki program ochrony na pszenice. Moze tak zamiast 2 mocnych to 3 troche słabsze np T1 capallo, T2 falcon, T3 jakis tebukonazol ogolnie wyjdzie jakies 330zł/ha moze mniej, czyli 30 złotych wiecej niz zakładałem. jestem w stanie to zaakceptowac. co o tym myslicie?

Rolnik z powołania:-)

587

Ja na T1 na 90% wezmę Kendo i dodam do tego jakiś prochloraz. Powinienem się zamknąć w 100 zł netto/ha

588

a ja wczoraj dopiero wjechałem z pierwszą dawka na pszenice!!dawka sakramencja 400kg/ha!a co tam.

589

O kurka!!! Ja już zamówiłem regulatory i fungicydy, bo pszenica za chwilę wystrzeli w źdźbło. Myślę, że to będzie na początku następnego tygodnia. W sobotę lecę z drugą dawką azotu na pszenice....

590

400- kg  ale  czego saletra mocznik - zresztą co by nie było to dawka straszliwa w jednym zasilaniu to ponad  150 kg czystego skladnika N   na ha?

591

Jack w tej sytuacji to chyba dobre wyjście   , bo na dzielenie dawek to już za póżno.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

592

saletra+saletrzak.jest pózno a pole mokre i zboże póżno tam startuje wiec strzał musi byś konkretny.
nie wiem co dalej z moim jęczmieniem hybrydowym?dostał juz 60N +60N i chba dam jeszcze mocznika w niedługim czasie ok 150kg na HA

593

400kg! masz Aparat to rób zdjęcia co dzień albo dwa. 300kg saletry to jeszcze w granicach rozsądku a wszystko powyżej????

594

moja dostała siarczan magnezu, odżywki i miedź. Za tydzień druga dawka saletry i pryskanie od chorób i chwastów po niedzieli

595

rudemenes napisał/a:

Ja na T1 na 90% wezmę Kendo i dodam do tego jakiś prochloraz. Powinienem się zamknąć w 100 zł netto/ha

http://www.sklep.rudnik.agro.pl/www.skl … SC-1L/2477
jakim cudem chcesz sie w stuwie zmieścić??? ja w tym roku chyba sie nie zdecyduje...

Rolnik z powołania:-)

596

całe szczęście jeszcze  grzybków nie widac ..  co mnie ciekawi  nawet w rzepaku spokój  , ale pewnie  po deszczyku się ujawnią

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

597

A kiedy ten deszczyk?

598

deszczyk .. ladna burza  aktualnie ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

599

Krzychu moja dostał na początek 300 saletry i akoś sie wolno zbiera wysiane 15 kwietnia

600

Pajej napisał/a:
rudemenes napisał/a:

http://www.sklep.rudnik.agro.pl/www.skl … SC-1L/2477
jakim cudem chcesz sie w stuwie zmieścić??? ja w tym roku chyba sie nie zdecyduje...

Kendo a nie Credo smile

0,2 Kendo + 0,8 Montadak wychodzi 96 zł netto u mojego dostawcy.
Chociaż zastanawiam się czy nie zwiększyć dawki Montadaku do 1 l - zgorzel podstawy źdźbła się rozprzestrzenia. Jak tylko przestanie padać to kończę rozlewanie RSM i biorę się za fungicydy i regulatory.