Odp: Wiosna 2013
a ja jeste zadowolony że w tak wcześnie sypałem . pszenica nie narzeka i dokarmiona dzis byłem i mączniak się sadzi jak opętany
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 51 52 53 54 55 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a ja jeste zadowolony że w tak wcześnie sypałem . pszenica nie narzeka i dokarmiona dzis byłem i mączniak się sadzi jak opętany
dobra dobra może przesadziłem z tymi głupimi ale na pewno duża część azotu poszła w p*zdu... A osobiście coś czuję że chyba czas pożegnać się z forum :pa: dziękuję za wszystkie miłe chwile tu spędzone cześć.
Krzychu nie żartuj, to jest forum wielotematyczne więc to że czasami w różnych kwestiach mamy krańcowo różne poglądy to bardzo dobrze dyskusja ma wtedy sens. Jeżeli w ferworze tej dyskusji ktoś się zagalopuje, po zreflektowaniu się wystarczy powiedzieć SORY postawić piwko i nie ma sprawy.
u mnie padało cały dzien w sumie napadało .......2mm.DESZCZU PROSZE
Krzychu nie zachowuj sie jak dziecko nie strzelaj fochow
Będzie mi brakowało Twojego awatara mimo że taki mały Androl dobrze mówi....
Krzychu pomimo róznić w poglądach Jesteś jednym z aktywnych uczestnikow tego forum jakięż bylo by to forum gdyby się wszyscy zgadzali nie spierając sie ze sobą Twoja osoba jest mile pożadana w dyskusji na wszystkie tematy bo cóż to za dialog nie sprzeczając się ze sobą ps. prywatnie nie znam Ciebie ale lubię TWOJE zdanie i mam szacunek jako kolegi w fachu rolnika bez względu na wiek - mślę że odpiszesz i wszystko wróci do normy.???:?
no chyba nie przeze mnie zrezygnował z forum...
No po 5 dniowej nieobecności jestem. No już kukurydza zasiana , ta jak chłopaki mówicie u mnie tez wszyscy w koło sieja kuku. Sam wiem po sobie bo rok temu siałem 4 ha a w tym 12 , i jeszcze przed godzina dostaliśmy propozycje żebyśmy wzieli 10 ha w dzierżawę tylko podobno tam chwasty i patyki na metr stoją ..
To są jeszcze takie pola ?
Krzychu no co TY ?
dziś chciałem pryskać owies rundapem by skasowac wszystko co nie potrzebne zanim wzejdzie. No i masz babo placek wyskoczył po 7 dniach na wierzch.
Jest jakiś środek na miotłę w owsie? ( pozostałości po poplonie orka we wrześniu polon a wiosną uprawka i siew)
ja na wiosnę daje Chisel i miotły niema...
tfu. mówisz o owsie.... to nie ta bajka bo chisel tłucze owies. Mieszanki z owsem to jade granstarem ultra sx, ale on chyba miotły nie bierze...
Długo się wstrzymywałem. To forum to kopalnia ogólnej wiedzy rolniczej a nie tylko o Fotschritach. Krzychu tacy jak ty nie chcą żeby im było lepiej. Po co kupiłeś większy ciągnik skoro Twój Dziadek koniem obrabiał? Na fakty( np wczesne rozsianie nawozu} obrażasz wszystkich. Na uczelniach nic nie wiedza tylko Ty jesteś mądry bo u Was tak się robi. No i kwintesencja Twoich wypocin " za komuny było lepiej". Dziwisz się z masz tyle minusów?
Dobra dobra żartowałem nie mogę wytrzymać bez was co do moich poglądów to i tak ich nie zmienię za komuny się siało 2 i pół metra saletry na hektar i do tego superfosfat, pod buraki polifoski do oporu a teraz co ? sieje 150 kilo saletry bo nawozy 1000 razy droższe... Co do nawozu to też nie raz sieje w marcu ale jak wiem że nie dopiepszy śniegiem na miesiąc... co do uczelni mam znajomego po AR i sam mówił że te studia skończył tylko dla papierka ale tą ich teorię to wziąć i kant dupy potrzaskać... To by było na tyle co do tematu to ciągle wożę gnój pod kukurydzę ale dziś ma mi ojciec pomóc to na dwa rozrzutniki myślę że skończymy szybciej.
No jednak bierzemy ta dzierżawę . Zaraz jadę talerzować zobaczymy jak to wyjdzie . Borys wiesz coś o tej firmie "Makowiska,drobex" co kontraktuje kukurydzę ? Jak z wypłacalność i odbiorem ?? wstawiał ktoś tam kukurydzę ?
Krzychu a już chciałem stypę organizować .
Koseś dzięki za miłe słowa + dla Ciebie
marcowy nawóz ten wątek mógłby miec taki tytuł....
Dziś robiłem fotki pszenicy która dostała 3 marca i drugiej zasilonej 8-10 kwietnia nie pamiętam bo ja tego nie robiłem.
obie mają takie samo stanowisko taki sam termin siewu nawet są tej samej odmiany.
Rosną obok siebie. Przedplon ziemniaki. różnica w wysokości rosliny 30%
Jak naprawę wyświetlacz w telefonie i zrzucę fotki sami zobaczycie.
Generalnie sąsiedzi nas "w gorącej wodzie kąpanych" wytykali palcami, nie będę pisał co mówili.... A teraz odwracają się i udają że nie widzą....
Dobra dobra żartowałem nie mogę wytrzymać bez was co do moich poglądów to i tak ich nie zmienię za komuny się siało 2 i pół metra saletry na hektar i do tego superfosfat, pod buraki polifoski do oporu a teraz co ? sieje 150 kilo saletry bo nawozy 1000 razy droższe... Co do nawozu to też nie raz sieje w marcu ale jak wiem że nie dopiepszy śniegiem na miesiąc... co do uczelni mam znajomego po AR i sam mówił że te studia skończył tylko dla papierka ale tą ich teorię to wziąć i kant dupy potrzaskać... To by było na tyle co do tematu to ciągle wożę gnój pod kukurydzę ale dziś ma mi ojciec pomóc to na dwa rozrzutniki myślę że skończymy szybciej.
Krzychu mimo że nasze zdania się różnią i chwilami uświadamiam sobie że Cie ie przekonam to i tak z uwagą czytam Twoje posty i cóż nudno by było gdyby wszyscy się ze soba zgadzali.
Jeden by napisał że sypnoł 50kg mocznika a reszt by tylko przytakiwała
30 postów o treści " ja też"
A co do komuny to się nie znam bo za młody jestem a dziś mam wysypane pod żyta 450kg saletry. Nie wykluczam że jeszcze 100 pójdzie jak pogoda dopisze.....
No i nie zebym się chwalił. to po to by zadać pytanie Tobie.
Krzychu, czy mi dziś w związku z wysiewaniem takiej ilosci saletry jest lepiej niż Tobie za komuny? I weź nie pier**l o opuszczaniu forum....
Strony Poprzednia 1 … 51 52 53 54 55 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo