1,041

Odp: Wiosna 2013

a ja jeste zadowolony  że w tak wcześnie sypałem .  pszenica nie narzeka i  dokarmiona   dzis byłem  i mączniak się sadzi jak opętany

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,042

dobra dobra może przesadziłem z tymi głupimi ale na pewno duża część azotu poszła w p*zdu... A osobiście coś czuję że chyba czas pożegnać się z forum :pa: dziękuję za wszystkie miłe chwile tu spędzone cześć.

1,043

Krzychu nie żartuj, to jest forum wielotematyczne więc to że czasami w różnych kwestiach mamy krańcowo różne poglądy to bardzo dobrze dyskusja ma wtedy sens. Jeżeli w ferworze tej dyskusji ktoś się zagalopuje, po zreflektowaniu się wystarczy powiedzieć SORY postawić piwko i nie ma sprawy.

1,044

u mnie padało cały dzien w sumie napadało .......2mm.DESZCZU PROSZE

1,045

Krzychu nie zachowuj sie jak dziecko nie strzelaj fochow

Rolnik z powołania:-)

1,046

Będzie mi brakowało Twojego awatara mimo że taki mały big_smile Androl dobrze mówi....

1,047

Krzychu  pomimo róznić w poglądach Jesteś jednym  z aktywnych uczestnikow  tego forum  jakięż bylo by to forum gdyby się wszyscy zgadzali nie spierając sie ze sobą  Twoja osoba jest mile pożadana w dyskusji na wszystkie tematy  bo cóż to za dialog  nie sprzeczając się ze sobą  ps. prywatnie  nie znam Ciebie  ale lubię TWOJE  zdanie  i mam szacunek  jako kolegi  w fachu rolnika  bez względu na wiek - mślę że  odpiszesz  i wszystko wróci do normy.???:?

1,048

no chyba nie przeze mnie zrezygnował z forum...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,049

No po 5 dniowej nieobecności jestem. No już kukurydza zasiana , ta jak chłopaki mówicie u mnie tez wszyscy w koło sieja kuku. Sam wiem po sobie bo rok temu siałem 4 ha a w tym 12 , i jeszcze przed godzina dostaliśmy propozycje żebyśmy wzieli 10 ha w dzierżawę tylko podobno  tam chwasty i patyki na metr stoją ..

1,050

To są jeszcze takie pola ?

1,051

Krzychu no co TY ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

1,052

dziś chciałem pryskać owies rundapem by skasowac wszystko co nie potrzebne zanim wzejdzie. No i masz babo placek wyskoczył po 7 dniach na wierzch. 
Jest jakiś środek na miotłę w owsie? ( pozostałości po poplonie orka we wrześniu polon a wiosną uprawka i siew)

1,053 Ostatnio edytowany przez bamreras (2013-04-29 23:35:24)

ja na wiosnę daje Chisel i miotły niema...

tfu. mówisz o owsie.... to nie ta bajka bo chisel tłucze owies. Mieszanki z owsem to jade granstarem ultra sx, ale on chyba miotły nie bierze...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,054

Długo  się wstrzymywałem. To forum to kopalnia ogólnej wiedzy rolniczej a nie tylko o Fotschritach. Krzychu tacy jak ty nie chcą żeby im było lepiej. Po co kupiłeś większy ciągnik skoro Twój Dziadek koniem obrabiał? Na fakty( np wczesne rozsianie nawozu} obrażasz wszystkich. Na uczelniach nic nie wiedza tylko Ty jesteś mądry bo u Was tak się robi. No i kwintesencja Twoich wypocin " za komuny było lepiej". Dziwisz się z masz tyle minusów?

1,055

Dobra  dobra żartowałem nie mogę wytrzymać bez was big_smile co do moich poglądów to i tak ich nie zmienię za komuny się siało 2 i pół metra saletry na hektar i do tego superfosfat, pod buraki polifoski do oporu a teraz co ? sieje 150 kilo saletry bo nawozy 1000 razy droższe... Co do nawozu to też nie raz sieje w marcu ale jak wiem że nie dopiepszy śniegiem na miesiąc... co do uczelni mam znajomego po AR i sam mówił że te studia skończył tylko dla papierka ale tą ich teorię to wziąć i kant dupy potrzaskać... To by było na tyle co do tematu to ciągle wożę gnój pod kukurydzę ale dziś ma mi ojciec pomóc to na dwa rozrzutniki myślę że skończymy szybciej.

1,056

No jednak bierzemy ta dzierżawę . Zaraz jadę talerzować zobaczymy jak to wyjdzie . Borys wiesz coś o tej firmie "Makowiska,drobex" co kontraktuje kukurydzę ? Jak z wypłacalność i odbiorem ?? wstawiał ktoś tam kukurydzę ?

1,057

Krzychu a już chciałem stypę organizować .

1,058

Koseś dzięki za miłe słowa wink + dla Ciebie

1,059

marcowy nawóz ten wątek mógłby miec taki tytuł....
Dziś robiłem fotki pszenicy która dostała 3 marca i drugiej zasilonej  8-10 kwietnia nie pamiętam bo ja tego nie robiłem.
obie mają takie samo stanowisko  taki sam termin siewu nawet są tej samej odmiany.
Rosną obok siebie. Przedplon ziemniaki. różnica w wysokości rosliny 30%
Jak naprawę wyświetlacz w telefonie i zrzucę fotki sami zobaczycie.
Generalnie sąsiedzi nas "w gorącej wodzie kąpanych" wytykali palcami, nie będę pisał co mówili.... A teraz odwracają się i udają że nie widzą....

1,060 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2013-04-30 21:18:24)

krzychu napisał/a:

Dobra  dobra żartowałem nie mogę wytrzymać bez was big_smile co do moich poglądów to i tak ich nie zmienię za komuny się siało 2 i pół metra saletry na hektar i do tego superfosfat, pod buraki polifoski do oporu a teraz co ? sieje 150 kilo saletry bo nawozy 1000 razy droższe... Co do nawozu to też nie raz sieje w marcu ale jak wiem że nie dopiepszy śniegiem na miesiąc... co do uczelni mam znajomego po AR i sam mówił że te studia skończył tylko dla papierka ale tą ich teorię to wziąć i kant dupy potrzaskać... To by było na tyle co do tematu to ciągle wożę gnój pod kukurydzę ale dziś ma mi ojciec pomóc to na dwa rozrzutniki myślę że skończymy szybciej.

Krzychu mimo że nasze zdania się różnią i chwilami uświadamiam sobie że Cie ie przekonam to i tak z uwagą czytam Twoje posty i cóż nudno by było gdyby wszyscy się ze soba zgadzali.
Jeden by napisał że sypnoł 50kg mocznika a reszt by tylko przytakiwała
30 postów o treści " ja też"

A co do komuny to się nie znam bo za młody jestem a dziś mam wysypane pod żyta 450kg saletry. Nie wykluczam że jeszcze 100 pójdzie jak pogoda dopisze..... 
No i nie zebym się chwalił.  to po to by zadać pytanie Tobie.
Krzychu, czy mi dziś w związku z wysiewaniem takiej ilosci saletry jest lepiej niż Tobie za komuny? smile I weź nie pier**l o opuszczaniu forum.... smile