Odp: GG FORUMOWE
Może na początek Wojtas i będzie to już ostatnia riposta w tym temacie.Nie wiem i nie interesuj mnie jakiego jesteś wyznania i czy jesteś wierzący[owym chrześcijaninem] ale jest logiczne że nasi przedstawiciele i to niezależnie czy w hierarchii kościoła ,parlamentu,gminy itd wywodzą sie z nas .Różnica polega na tym że gdy wchodzą na świecznik wszyscy widzą ich błędy i niedaskonałości zapominając o tym jacy jesteśmy na co dzień.Z drugiej strony żadna jednostka nie powinna oceniać ogółu wg własnego widzi mi się,szacować w procentach nie mając do tego odpowiednio przygotowanych analiz.Twoje szacowania może i pokrywają się z rzeczywistością na waszym terenie ,w końcu żyjemy w innych jakże odmiennych rejonach.U nas rodziny to istne rody z tradycją przywiązane do ziemii od setek lat ,wy w wiekszości jesteście napływowi z różnych stron wschodu skąd przynieśliście różne zwyczaje i zachowania oraz metody ich utwierdzania.Kończąc dodam że niczego tutaj nie neguję a ową mozajkę uznaję za walory tych terenów.