281

Odp: Kukurydza Na Ziarno

Panowie  słyszeliście  że jest zakaz od stycznia  siania kuku  GMO  ??   kupił ktoś takową ? to samo z ziemniakami

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

282

Jak tam panowie kukurydze posiane już? Dziś siałem jednemu kwiatowi u nas i się uparł żeby siać na całym nawet tam gdzie błoto i efekt był taki że przez dołek musiał mnie ciągnąć Zetor 115, siewniki traktor wyglądają jak stado dzików:/ u mnie jeszcze zostało 15 ha do zasiania ale na ziarno będzie z tego chyba 7-8.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

283 Ostatnio edytowany przez mw_marcin (2013-04-30 21:39:44)

U nasz ponad 30ha posiane zostało jeszcze z 20  - tylko pogoda trochę przeszkadza..

284

Ja wczoraj zakończyłem sianie kukurydzy

285

To ile zasiałeś w tym roku Pietia? Ja jutro chyba zakończę siewy. Dzisiaj 303 po długiej przerwie został zapędzony do pracy w agregacie smile nawet nawet jakoś se radzi

E 516 na części
Telefon 695 076 269

286

Wyszło 16 hektarów wszystko do Woźniaka koszt siewu 140 zł/ hektar

287

z nawozem siałeś? Ja biorę po 100 i inni też tak. A pochwalony forsz już się zestał:/ sprzęgiełko od pompy wspomagania się rozesrało i uszkodziło wentylator a ten chłodnice... Domaga się chyba wyjazdu do huty...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

288

Bez nawozu wszystko siane na Woźniaku po 20 ton na hektar w zupełności to wystarcza

289

Wcześniej już pisałem że po 18 latach wracam do kukurydzy, pole pod nią przeznaczone nadal mokre sobotnio-niedzielny deszcz spaprał robotę bo we wtorek była by zasiana. Od kilku lat zbieram się żeby zdrenować ten kawałek (1,6 ha) ale po żniwach to już sobie nie odpuszczę.

290

pytanie moje  takie . ile czasu moze leżeć  nasiono kuku  ?  mam zeszło roczne   czy nic nie traci na wartości?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

291

Siej śmiało, też często mi zostaje z poprzedniego siewu i wschodzi normalnie .

292

tak jak pisze Koseś, nie ma żadnych obaw żeby siać ubiegłoroczne nasiona

E 516 na części
Telefon 695 076 269

293

nie no to wiem  że  będzie ok .. tylko chodzi mi o to   czy zaprawa nie traci żadnych  właściwości ?

294

Panowie a jakie stosujecie  środki chemiczne na chwasty w kukurydzy?przed wschodami czy po?

295

Jeden po wschodach jak kukurydza ma od 6 liści

296

ja pryskam po wschodach 3-4liscie majstrem i pole czyste po tym zabiegu bede jechac z azotem w tym roku bo kawalki mocno zaperzone po zeszlorocznych wymarznieciach i szkoda sypac nawoz przedwschodowo bo po co jeszcze pedzic te chwasty

Fortschritt zt 423 a razy 2

297

Powiedz jakim majstrem? Ja potrzebuję jechać w kukurydzy czymś co właśnie perz bierze.

298

http://www.bayercropscience.pl/produkty … uct_id=204

299 Ostatnio edytowany przez Maryush (2013-05-05 20:53:20)

Może być Titus. Po wschodach pryskasz na jednoliścienne i perz też bierze.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

300

Dobre środki ale droie ja w tym roku bedę stosował Navral 1,5 litra i Mustang , koszt około 130 zł ha i perz ma być załatwiony.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."