Odp: Kukurydza Na Ziarno
Panowie słyszeliście że jest zakaz od stycznia siania kuku GMO ?? kupił ktoś takową ? to samo z ziemniakami
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie słyszeliście że jest zakaz od stycznia siania kuku GMO ?? kupił ktoś takową ? to samo z ziemniakami
Jak tam panowie kukurydze posiane już? Dziś siałem jednemu kwiatowi u nas i się uparł żeby siać na całym nawet tam gdzie błoto i efekt był taki że przez dołek musiał mnie ciągnąć Zetor 115, siewniki traktor wyglądają jak stado dzików:/ u mnie jeszcze zostało 15 ha do zasiania ale na ziarno będzie z tego chyba 7-8.
U nasz ponad 30ha posiane zostało jeszcze z 20 - tylko pogoda trochę przeszkadza..
Ja wczoraj zakończyłem sianie kukurydzy
To ile zasiałeś w tym roku Pietia? Ja jutro chyba zakończę siewy. Dzisiaj 303 po długiej przerwie został zapędzony do pracy w agregacie nawet nawet jakoś se radzi
Wyszło 16 hektarów wszystko do Woźniaka koszt siewu 140 zł/ hektar
z nawozem siałeś? Ja biorę po 100 i inni też tak. A pochwalony forsz już się zestał:/ sprzęgiełko od pompy wspomagania się rozesrało i uszkodziło wentylator a ten chłodnice... Domaga się chyba wyjazdu do huty...
Bez nawozu wszystko siane na Woźniaku po 20 ton na hektar w zupełności to wystarcza
Wcześniej już pisałem że po 18 latach wracam do kukurydzy, pole pod nią przeznaczone nadal mokre sobotnio-niedzielny deszcz spaprał robotę bo we wtorek była by zasiana. Od kilku lat zbieram się żeby zdrenować ten kawałek (1,6 ha) ale po żniwach to już sobie nie odpuszczę.
pytanie moje takie . ile czasu moze leżeć nasiono kuku ? mam zeszło roczne czy nic nie traci na wartości?
Siej śmiało, też często mi zostaje z poprzedniego siewu i wschodzi normalnie .
tak jak pisze Koseś, nie ma żadnych obaw żeby siać ubiegłoroczne nasiona
nie no to wiem że będzie ok .. tylko chodzi mi o to czy zaprawa nie traci żadnych właściwości ?
Panowie a jakie stosujecie środki chemiczne na chwasty w kukurydzy?przed wschodami czy po?
Jeden po wschodach jak kukurydza ma od 6 liści
ja pryskam po wschodach 3-4liscie majstrem i pole czyste po tym zabiegu bede jechac z azotem w tym roku bo kawalki mocno zaperzone po zeszlorocznych wymarznieciach i szkoda sypac nawoz przedwschodowo bo po co jeszcze pedzic te chwasty
Powiedz jakim majstrem? Ja potrzebuję jechać w kukurydzy czymś co właśnie perz bierze.
Może być Titus. Po wschodach pryskasz na jednoliścienne i perz też bierze.
Dobre środki ale droie ja w tym roku bedę stosował Navral 1,5 litra i Mustang , koszt około 130 zł ha i perz ma być załatwiony.
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo