Odp: Regulacja pasa płaskiego młocarni E512
Rolkę reguluje się tą dużą nakrętką luzujesz ustawiasz skręcasz.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » młocarnia » Regulacja pasa płaskiego młocarni E512
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Robiłeś już tak? Czy tylko tak przypuszczasz ?
Robiłem tak u mnie też tak było
Ja przed nastawieniem w ciągu tygodnia zmieniłem 5 pasów bo ściągał mi napinacz na tą obudowę i szarpało pasek.
Postanowiłem to zobrazować bo być może coś źle robię.
Odległości A i B są takie same jeśli chodzi o dokładność to mierzone dociętą na wymiar listwą.
Pasek schodzi w kierunku C
rolka ma regulację przód / tył , góra/dół
Ja podkręcam prawą stronę w kierunku koła pasowego na silniku (góra rysunku)
Dobrze rozumuję?
Uploaded with ImageShack.us
zobacz na którą strone ci ściąga i dobrze ustaw i dobrze rozumujesz
Nic nie wniosę do tematu ale muszę się pochwalić. Po 3 dniach zabawy z pasem po pracy udało mi się go ustawić tak, że w żadną stronę nie ściąga Jestem taaki dumny z siebie
:)Gratulacje. Szczerze mówiąc nie wiedziałem że mogą być takie z nim problemy, jak widać wszystko może się zdarzyć u staruszków .
Tam masz 3 punkty regulacji i jak pierwotnie wszystko trzyma swój wymiar - jest ok. U mnie silnik był zdejmowany, odłączane były ramy od silnika. Po za tym patrząc po rynience i szerokości pasa, poprzedni właściciel tez coś próbował regulować i się poddał. Rynienka jest poddarta wewnątrz a pas trochę węższy.
Odpaliłem swojego forszolota po przerwie i zauważyłem że ściaga mi pas szeroki w strone kombajnu, tak, że aż pas trze o koło napinacza pasów jezdnych. Co powinienem zrobić żeby tego uniknąć? Gdzie regulować?
Rolka napinacza steruje położeniem pasa. Nią regulujesz
Jeszcze dopytam bo sie nawet za to nie zabrałem, chodzi o całe mocowanie napinacza na bodajże śruby m12 czy sam napinacz na jakąś wiekszą nakrętkę?
Mocowanie
Dziękuję, chyba udalo mi sie to zrobić wczoraj, bo teraz pas z niczym nie koliduje
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » młocarnia » Regulacja pasa płaskiego młocarni E512
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo