Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Krzychy taka filozofia nie z każdym przejdzie Ale ten wygląda dobrze .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Krzychy taka filozofia nie z każdym przejdzie Ale ten wygląda dobrze .
A może ktoś z kolegów mieszka blisko Nakła nad Notecią i mógłby go obejrzeć? Ja się nie znam to byłby mój pierwszy fortschritt.
Szukałem jakiegoś mechanika aby z nim pojechać obejrzeć ale u mnie w okolicy nikt jeszcze nie miał z 323 styczności jedynie sąsiad ma 512 i sobie chwali.Może byłby ktoś chętny pojechać ze mną obejrzeć oczywiście odpłatnie.
Ja już gdzieś widziałem ten ciągnik z tym kołpakiem na masce :hmmm:
też mi się tak wydawało , ale był jakiś rok temu na allegro forszaj z dużym chromowanym znaczkiem merca. Stał gdzieś niedaleko szczecina. Wyglądał podobnie jak ten. i podejrzewam że z nim go mylimy.
Koseś uparty ale stawiam na swoim...
Paulschritt a ten ? http://otomoto.pl/fortschritt-zt323a-A308725.html
Sebastian co patrzę na twój awatar widzę swojego forszaja chyba przez to że w swoim też mam srebrną atrapę
Wart zainteresowania, młodszy o 6 lat i 70 km od Kielc. Zarejestrowany więc można by wracać na kołach.
Cały czas myślę co kupić do siewnika amazone d9 talerzowego 323 byłby dobry , bo dopiero gdzieś za dwa lata dokupiłbym sobie agregat i miałbym komplet. Chyba , że radzicie coś innego? Niestety moje 4512 jest za słabe do agregatu, z siewnikiem może dałby radę?
Mam jeszcze w opcji 2 fortschritty do obejrzenia:
http://tablica.pl/oferta/fortschritt-zt … 2zQaR.html
http://tablica.pl/oferta/ciagnik-rolnic … 2EnU9.html
Z tymi to żeś pojechał pierwszy to 1 zł za kg, a drugi bez napędu.
już lepiej byś wziął tego 303 jak 320... robiłem sporo czasu zt300 i jak jest mokra wiosna to traktor bez napędu to tragedia... a uwierz mi że takiego byka wyciągnąć łatwo nie jest.
Androl pracowałem w Norwegii traktorami w gorszym stanie wizualnym, tylko w naszym kraju jest jakieś dziwne zapatrzenie na pięknie wyglądające ciągniki. Ale niestety tam traktoru fortschritta jak już piąty rok byłem nie widziałem.
ten 303 wcale z wyglądu źle nie wygląda widywałem gorsze
Krzychu to jest biała atrapa ... Paulschritt zależy co chcesz od tego traktora ? Ma być wygodniejszy i więcej bajerów które się psują to 323 . Jeśli brak kasy i mniej wygód to 303 tylko może być bardziej styrany lecz nie musi .
To przecież ja pisałem że pracuje się podzespołami a nie wyglądem cygan89 zrobił ze złomu cacko, ale trzeba kupić tanio żeby się nie okazało po reanimacji że wyszedł drożej od 323 w bardzo dobrym stanie. Paulschritt cena tego 303 to przy nienagannym stanie technicznym i jeżeli Ci wygląd nie przeszkadza do rozbujania gospodarstwa może być wielu z nas tak kalkulowało i kupowało.
Mam produkcję tylko roślinną więc traktor pracował by z pługiem i siewnikiem talerzowym a jak już zapracuję na agregat przed siewnik to wtedy forszaj będzie śmigał tylko z agregatem na 20ha. Muszę kupić taki komplet aby nie marnować tyle czasu na uprawę, gdyż nie utrzymuje się tylko z rolnictwa a nie chce też robić jakichś wielkich inwestycji w traktor więc wolę kupić nowy siewnik na dotację.Dlatego zacząłem interesować się fortschnittem, u mnie na wsi to nawet nie chcą na nie patrzeć tylko zapatrzeni są w nowe pronary i ursusy.Trochę to nie ekonomiczne kupować pronara za ponad 100tys. zł który za 5 lat będzie wart np.50 tys.Zt 323 byłby lepszy od 303 pod względem komfortu ale znów więcej kasy stałoby przez większość roku w garażu.Sprzedałbym c-360 a 4512 do oprysku i nawozu.
bierz zt303 kupisz dużo taniej a nie raz mniej wku*riwa jak 323
No cóz chyba Krzychu ma rację 303 na pewno wyjdzie CI taniej a to samo zrobi .
Macie recje chyba pojadę obejrzeć tego zt 303 z tego co widzę po zdjęciach to ma w tle czerwonego 303 trochę rozebranego to może jest na części... jutro zadzwonię i się wszystkiego dowiem.Mam do niego 300 km więc może na kołach bym wrócił , przynajmniej tyle km to byłby jakiś test traktoru. Jak myślicie ile może spalić on?
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo