1,201

Odp: Wiosna 2013

No fakt sucho  , trochę popadało ale co to za deszczyk ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

1,202

koło 3 godzin temu przeszło oberwanie chmury. po kałużach można stwierdzić że około 20-25l/metr spadło także świątki będą zielone smile

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,203 Ostatnio edytowany przez marcin (2013-05-18 22:01:01)

Sezon na zasiewy zamknięty gryka posiana 50 ha zaorane agregat i siew to wszystko zt 303 brak awari powaznych poza skrzynią w 323 i rozdzielaczem w 303 zerwane gumy napędzające pompe od wspomagania i zaczeło coś stukac podczas jazdy na III 1 III2 III3 WIEC SKRZYNIA do przeglądu no i wrzście popadało :smiley:

1,204

Sebastian to znaczy że deszcz przeszedł między nami po środku w Ciechanowie i na północ od ciechanowa w kilku wioskach dolało porządnie, ja się cieszę bo u nas jeszcze nie jest potrzebny.

1,205

androl u mnie nie zmoczyło drogi a w Gołyminie i Karniewie lało, że wycieraczki nie nadążały zbierać

1,206

Ja na zboża nie mam co narzekać żyta są ładne gęste ciemne kłosek długi i gruby, owies i pszenica też są ładne... ale kurde za mokro żeby wjechać z opryskiem na jare i zasiać kukurydzę...

1,207

U mnie też sucho, wczoraj od rana było gorąco i duszno po południu zachmurzyło się zaczął wiać silny wiatr ochłodziło się i nic ani jednej kropli hmm

1,208

w moich okolicach w maju jak w gaju przelotne deszcze i goronco wszystko rosnie w oczach

Fortschritt zt 423 a razy 2

1,209

michu23 Ty masz dobrze bo mieszkasz po drugiej stronie noteci i najczęściej deszcz się tam zatrzymuje... Ale co zrobić

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,210

androl napisał/a:

Sebastian to znaczy że deszcz przeszedł między nami po środku w Ciechanowie i na północ od ciechanowa w kilku wioskach dolało porządnie, ja się cieszę bo u nas jeszcze nie jest potrzebny.

Na to wygląda ... ale to norma  ... hmm A mi by się przydał ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

1,211

a u nas  się jęczmiona ozime kłoszą  i to na całego smile)  rzepaki po mału przekwitają

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,212

marcin napisał/a:

Sezon na zasiewy zamknięty gryka posiana 50 ha zaorane agregat i siew to wszystko zt 303 brak awari powaznych poza skrzynią w 323 i rozdzielaczem w 303 zerwane gumy napędzające pompe od wspomagania i zaczeło coś stukac podczas jazdy na III 1 III2 III3 WIEC SKRZYNIA do przeglądu no i wrzście popadało :smiley:

U nas już gryka ma trzy liście a poprzednia w silosie leży.

1,213

Wojtas u nas żyta i pszenżyta już wszystko wykłoszone lada dzień zakwitnie smile

1,214

W  niektórych rejonach jest brak deszczu  ale  na Dolnym Śląsku  jest wilgoci  full i to co zapowiadają meteorolodzy  w tym tygodniu ciągle opady  to zaczyna przerażać  już nie tylko rolników. ale i mieszkańcow miast u nas jest powiedzenie jak ci się
( powodzi) ?

1,215

wojtas napisał/a:

a u nas  się jęczmiona ozime kłoszą  i to na całego smile)  rzepaki po mału przekwitają

Czy  nie macie wrażenia że mimo opóźnionej wiosny żniwa będą wcześniej?

1,216

tak leszku ale jak idzie burza od waszej strony to sie zatrzymuje po waszej stronie noteci hehe   bardzo ciekawe zjawisko

Fortschritt zt 423 a razy 2

1,217

Mi zostało jeszcze sorgo do posiania. Czekałem do teraz ale przynajmniej przeleciałem glifosatem przed orką. Nikt nie chce za bardzo powiedzieć czym to pryskać. Ja testowałem Chwastox turbo 1,5l/ha w tamtym roku na dwuliścienne ale jednoliścienne dalej temat nie rozwiązany. W hurtowni nikt nie poleca żadnego srodka kukurydzianego bo to loteria. Jednemu pali drugiemu nie. Kiedyś był primex ale już wycofany.

1,218

michu23 napisał/a:

tak leszku ale jak idzie burza od waszej strony to sie zatrzymuje po waszej stronie noteci hehe   bardzo ciekawe zjawisko

Powiedziałbym że norma... u mnie tez na ogół burze wypadają się po lewej stronie Wisły, a do mnie tylko jakieś nędzne resztki dolatują...

1,219

a u mnie narazie super w sobote kolejne 8mm dziś mała burza przed poludniem i 9mm.

1,220

jack napisał/a:

a u mnie narazie super w sobote kolejne 8mm dziś mała burza przed poludniem i 9mm.

Jak byś napisał gdzie mieszkasz to wiadomym by było z której strony wypatrywać deszczu a tak to kicha