Odp: Wiosna 2013
No fakt sucho , trochę popadało ale co to za deszczyk ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 59 60 61 62 63 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No fakt sucho , trochę popadało ale co to za deszczyk ...
koło 3 godzin temu przeszło oberwanie chmury. po kałużach można stwierdzić że około 20-25l/metr spadło także świątki będą zielone
Sezon na zasiewy zamknięty gryka posiana 50 ha zaorane agregat i siew to wszystko zt 303 brak awari powaznych poza skrzynią w 323 i rozdzielaczem w 303 zerwane gumy napędzające pompe od wspomagania i zaczeło coś stukac podczas jazdy na III 1 III2 III3 WIEC SKRZYNIA do przeglądu no i wrzście popadało :smiley:
Sebastian to znaczy że deszcz przeszedł między nami po środku w Ciechanowie i na północ od ciechanowa w kilku wioskach dolało porządnie, ja się cieszę bo u nas jeszcze nie jest potrzebny.
androl u mnie nie zmoczyło drogi a w Gołyminie i Karniewie lało, że wycieraczki nie nadążały zbierać
Ja na zboża nie mam co narzekać żyta są ładne gęste ciemne kłosek długi i gruby, owies i pszenica też są ładne... ale kurde za mokro żeby wjechać z opryskiem na jare i zasiać kukurydzę...
U mnie też sucho, wczoraj od rana było gorąco i duszno po południu zachmurzyło się zaczął wiać silny wiatr ochłodziło się i nic ani jednej kropli
w moich okolicach w maju jak w gaju przelotne deszcze i goronco wszystko rosnie w oczach
michu23 Ty masz dobrze bo mieszkasz po drugiej stronie noteci i najczęściej deszcz się tam zatrzymuje... Ale co zrobić
Sebastian to znaczy że deszcz przeszedł między nami po środku w Ciechanowie i na północ od ciechanowa w kilku wioskach dolało porządnie, ja się cieszę bo u nas jeszcze nie jest potrzebny.
Na to wygląda ... ale to norma ... A mi by się przydał ...
a u nas się jęczmiona ozime kłoszą i to na całego ) rzepaki po mału przekwitają
Sezon na zasiewy zamknięty gryka posiana 50 ha zaorane agregat i siew to wszystko zt 303 brak awari powaznych poza skrzynią w 323 i rozdzielaczem w 303 zerwane gumy napędzające pompe od wspomagania i zaczeło coś stukac podczas jazdy na III 1 III2 III3 WIEC SKRZYNIA do przeglądu no i wrzście popadało :smiley:
U nas już gryka ma trzy liście a poprzednia w silosie leży.
Wojtas u nas żyta i pszenżyta już wszystko wykłoszone lada dzień zakwitnie
W niektórych rejonach jest brak deszczu ale na Dolnym Śląsku jest wilgoci full i to co zapowiadają meteorolodzy w tym tygodniu ciągle opady to zaczyna przerażać już nie tylko rolników. ale i mieszkańcow miast u nas jest powiedzenie jak ci się
( powodzi) ?
a u nas się jęczmiona ozime kłoszą i to na całego ) rzepaki po mału przekwitają
Czy nie macie wrażenia że mimo opóźnionej wiosny żniwa będą wcześniej?
tak leszku ale jak idzie burza od waszej strony to sie zatrzymuje po waszej stronie noteci hehe bardzo ciekawe zjawisko
Mi zostało jeszcze sorgo do posiania. Czekałem do teraz ale przynajmniej przeleciałem glifosatem przed orką. Nikt nie chce za bardzo powiedzieć czym to pryskać. Ja testowałem Chwastox turbo 1,5l/ha w tamtym roku na dwuliścienne ale jednoliścienne dalej temat nie rozwiązany. W hurtowni nikt nie poleca żadnego srodka kukurydzianego bo to loteria. Jednemu pali drugiemu nie. Kiedyś był primex ale już wycofany.
tak leszku ale jak idzie burza od waszej strony to sie zatrzymuje po waszej stronie noteci hehe bardzo ciekawe zjawisko
Powiedziałbym że norma... u mnie tez na ogół burze wypadają się po lewej stronie Wisły, a do mnie tylko jakieś nędzne resztki dolatują...
a u mnie narazie super w sobote kolejne 8mm dziś mała burza przed poludniem i 9mm.
a u mnie narazie super w sobote kolejne 8mm dziś mała burza przed poludniem i 9mm.
Jak byś napisał gdzie mieszkasz to wiadomym by było z której strony wypatrywać deszczu a tak to kicha
Strony Poprzednia 1 … 59 60 61 62 63 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo