221

Odp: Ceny Usług

Koledzy podpowiedzcie mi ile zawołać za rozpołowienie ciągnika, wymianę kilku części w skrzyni pośredniej za sprzęgłem i złożenie go z powrotem. Dojazd ok 20km w jedną stronę. Mowa o białoruś jumz. Prosta robota zejdzie ze 2 dni ze wszystkim. Rozleciał się ten tłumik drgań, lub łożysko na tym wałku bo blokuje. Przy okazji regulacja sprzęgła.

222 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2013-03-27 18:23:05)

2 x 8h x 30zł + dojazd - obiad - kawa - flaszka na koniec. Zależy 400 - 500 zależy od kogo ...
Jak byś robił to w new hollandzie mógłbyś dodać zero na końcu lol

223

To mnie pocieszyłeś, nic jadę po naklejki i mu nakleję smile A tak na serio ciągnik rozpołowiłem, padło sprzęgło gumowe.  (tłumik drgań) jutro złożę do kupy a kosmetyka jego. Ma chodzić. Co ja mówię jaka kosmetyka w jumzie? wink

224

Koledzy mam takie pytanie, znajomy mnie pyta czy bym do niego w wolnych chwilach nie przyszedł jezdzić ciągnikiem i chciałbym zapytać jaka w Waszych okolicach jest stawka za godzinę pracy traktorzysty? bo nie mam pojęcia, ile się zgodzić za godz. na rękę.

225

U mnie w okolicy od 12 do 15 zeta .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

226

Dokładnie przecież jesteś fachowiec poniżej 12 to raczej nie.

227

ja jakbym miał czas to za 10 zgodziłbym się, ale to jeszcze zależy jakim sprzętem.

Rolnik z powołania:-)

228

od 10 do 12 zł na rękę ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

229 Ostatnio edytowany przez kuba1055 (2013-03-30 10:46:37)

dzięki koledzy za odpowiedzi, no On mi proponuje 8-10 zł na godz, ja mu mówię że za 8 to nawet palcem nie kiwnę, a jezdzić miałbym U 1204, to myślę że powiem mu 15 zł, bo jakoś nie bardzo mi się widzi tyrać z powrotem na Ursusie za mniejszą stawkę, a za bardzo nikt mu tutaj nie przyjdzie nawet za to bo traktorzyści po byłych RSP i SKR-ach za tyle to go wyśmiali, bo mają roboty na ciągnikach , koparkach itp. za 20 zł.

230

za 8 zł to  niech sam jeździ  na tym czymś ...  po całym dniu łep jak sklep ...   jak jeszcze sprzet dojechany to  ubabrany w ropie i smarach  ...  szkoda nerwów

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

231

Jakbym nie miał roboty to jeździłbym i za 8zł. Lepsze to niż siedzieć i nie mieć nawet tych 8 blach.

232

nie o to chodzi  bo jeśli to ciągnik do roboty  to  sie naskaczesz jak osioł a jak do sprzątania to jeszcze ujdzie ... z reguły jak ktoś  potrzebuje do pomocy to   dostanie się najgorszego trupa ...   ale sam wiesz co najlepsze dla ciebie ...

u mnie ceny są takie jak pisałem ..  za 8 juz nikt do pola nie pójdzie ...

233

Panowie temat na wczoraj ...  ile za pryskanie  . ciągnik  zetor plus opryskiwacz 1200l   do pryskania 20 ha buraków  na chwasty

234

Wojtas  20 x50 zl   tak u mnie wołają .

235

Ale z paliwem czy bez?
http://www.uslugirolne.pl/

236

Z paliwem.

237

traktor 2x50zł czyli 100zł od ha ??

238

Wojtas-  20 ha x 50 zl= 1000 zl

239

ile cenić zwinięcie trawy (120x120) ? ile cenić owinięcie folią ? oczywiście siatka, folia po mojej stronie. Konkurencja praktycznie żadna.

gg 5118068

240

Nie orientuje sie ile folia kosztuje , ale za zwiniecie kuzyn brał 15 -20 zł za 160 belke,

mdw