Temat: Siewnik PNEUSEJ 6MT (system ACCORD)
Teraz kupilem tego siewnika i chce go ciągnąć za Forschem, juz to ktoś próbował?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Siewniki » Siewnik PNEUSEJ 6MT (system ACCORD)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Teraz kupilem tego siewnika i chce go ciągnąć za Forschem, juz to ktoś próbował?
Widziałem jak te siewniki ciągali zetorami 12145 czy 16245 to z całą pewnośćią forsz da rade,
ja takiego ciągam Ruskiem 1025 i daje rade bez problemu
Chodzi mi o to, czy będzie dość miejsca na WOM i czy nie bedzie klapać przy dźwiganie siewnika.
Jest tam napisane, że to chodzi na 1000ot.,tym to jest gorszy na WOM. :nie_wiem:
Spróbuję i zobaczym.:hmmm:
Kumpel siał całą wiosnę takim + ZT 323 Wszystko ok tylko za każdym razem kiedy podnosił trzeba WOM wyłączać bo wałek zbyrcał. Bardzo ładne wschody po nim.
poulm to pewnie masz dmuchawę na dwa paski klinowe? Ja mam na 540 obr i na ten szeroki pas. Jak wałek od WOMu ma odpowiednią długość to nie ma potrzeby wyłączania przy podnoszeniu. A komputer do ścieżek jest?
u nas gość siał zwykła szóstką na miękkim i szło .. obr na 540
Ja tam mam napisane 1000obr , ale wal na siewniku ma sześć rowek :nie_wiem:
Paski klinowe tam mam trzy i komputer nie mam.
więc jedź na 540... jaka cena jesli mozna wiedzieć
na 540 to nasiona rzepaku albo gorczycy morze wydmucha ?
jak jest na 1000 to trzeba jechać na 1000. Co do siewu rzepaku takich tam małych drobnych to przestawia się przysłonę na dmuchawie.
Kosztował mnie 15000kÄ, to jest okolo 2500Zl.
Laszek: niemasz k temu siewniku jakiś manual czy instrukcje obsługi?
W sierpniu chce siać rzepak i jescze to nie robilem :nie_wiem:
musisz wtedy przestawić aparat wysiewający na MICRO, wtedy wałek wysiewający obraca się o połowe wolniej, i na wałku wysiewającym taką zapadkę zapinasz żeby nie wybierał nasion całą objętością tylko bardziej po obwodzie, do tego przysłona na dmuchawie. Ja w swoim nie mam MICRO wysiewu ale poszukam gdzieś fotek w necie i wtedy Ci to opiszę.
Ja za swojego dałem 2000 PLN i musiałem dokupić jedną redlicę, pasek na dmuchawę i komputer. Tak więc cały siewnik wyszedł mnie na gotowo 3000. Teraz będzie 4 rok siał i odpukać nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Wysiew w nich jest bardzo precyzyjny. Jedynie jak się sieje jęczmień to dobrze co jakiś czas sprawdzić czy z każdej redlicy dmucha powietrze, czasami oście lubią zablokować się w przejściu z węża do redlicy
Panowie poszukuję taniego siewnika pneumatycznego z dużą skrzynią nasienną. stan redlic bez znaczenia, może być bez redlic
na allegro jest horsch za 2000 w stanie... redlic brak
http://allegro.pl/siewnik-zbozowy-horsc … 57303.html
Cena bardzo dobra pewnie kolega szuka coś lżejszego do nadbudowania do siania poplonów.
cena jest taka że jeszcze minimum nie osiągnięte. i pewnie tego nie osiągnie
Cena bardzo dobra pewnie kolega szuka coś lżejszego do nadbudowania do siania poplonów.
Do poplonów albo nadbudować na agregat i węże poprowadzić za każdym zębem
ciekawe jaka jest tego cena minimalna
http://otomoto.pl/siewnik-pneumatyczny- … 36894.html
szukam raczej coś w tym stylu
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Siewniki » Siewnik PNEUSEJ 6MT (system ACCORD)
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo