Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Moje 323 już też wyjechało w świat,przyjechało U-1014
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Strony Poprzednia 1 … 34 35 36 37 38 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
że co zamieniłeś forsza 323 na U-1014 :uuuu:
Trochę tak jakby siekierkę na kijek , ale każdy ma swoje upodobania
więc współczuje ) chyba że C330 w domu nie miałeś i potrzebujesz ciągnik który lubi się okopać
Jak zamieniłeś siekierkę na kijek, to teraz udawaj, że to czarodziejska różdżka
Normalnie was nie nie rozumiem ? czy Polski ursus to takie zło ? myślałem o kupnie jakiegoś malutkiego ciągnika 80-90 KM i po przejrzeniu internetu do 50tyś to same ponad dwudziestoletnie szroty i z podziwem spojrzałem na swojego 912 z 87r. Na razie z nim pozostanę a co najwyżej kupię przedni napęd jeśli będzie taka potrzeba bo ciągnik jest na prawdę bezawaryjny od kiedy zdjąłem z niego tura .I niestety forszaj z skrzynią i silnikiem bardzo blado wypada na tle dużych ursusów .
Koseś jak ty masz od nowości to zadbany... jak miałem kupić ciągnik z 4x4 to pojeździłem trochę za tymi ursusami i co jeden obejrzany egzemplarz to bardziej mi się go odechciewało...
Koseś zgadza się w dużych ursusach bez przedniego napędu skrzynie nie siadają, natomiast z napędem to jest plaga.
Koseś w tygodniku rolniczym było, że założył do "4" przedni most od stara 660 a Ty już masz doświadczenie z tymi mostami więc miał byś przedni napęd za śmieszne pieniądze.
kumpel ma 1224 to już mu sie po nocach śni ... a to przedni most odjedzie a to skrzynia a to silnik a to podnośnika ato coś tam ... niestety tak to już jest a jak się bierze za remont to płaci prawie jak za części do zachodniego ... bo jak niby coś chcesz zrobić dobrze to zapłacisz więcej by nie robić tego kolejny raz a na koniec okazuje się ze to też chłam ... ot polska filozofia każdy orze jak może trudno
Etam ja mam dwa zetory to samo co ursus i oby dalej tak sie sprawowały jak teraz to będzie git a lekko nie mają , obydwa z napędem i narazie nic nie siada w skrzyni. W 6 siada mi średnio raz na póltora roku alternator , 50 zeta zakładam drugi i dalej miodu mu na tłoki i nie zgadzam się z opinią że to takie badziewne ciągniki.
Koseś w tygodniku rolniczym było, że założył do "4" przedni most od stara 660 a Ty już masz doświadczenie z tymi mostami więc miał byś przedni napęd za śmieszne pieniądze.
A pro po tygodnika to w wydaniu z16 czerwca będzie wywiad ze mną ,a co do mostu ze stara to zbyt mały skręt bym uzyskał
Pogoniłem 323 bo miałem go dość, a poza tym zostało mi 20 h to na co mi lepszy,a Ursusa trafiłem naprawdę pięknego i zadbanego.
To ile kosztował ten 1014 ? Wrzuć tutaj jakieś zdjęcia nowego nabytku
Raczej nie tu bo to jest o 323 .
Dałem za niego 14000 stan naprawde bdb
Chłopaki oglądał go ktoś z was ? Zna tą maszyne ?
http://tablica.pl/oferta/ciagnik-fortsc … b803f24c7f
Chłopaki oglądał go ktoś z was ? Zna tą maszyne ?
http://tablica.pl/oferta/ciagnik-fortsc … b803f24c7f
Nie rozumiem jednego, jaki jest sens kupowania 323 ze 150 konnym silnikiem i przeswitem 15cm, przecież to się szybciej zagrzebuje niż normalnie a chocby nawet do transportu to wystarczy te 110KM choc i nawet do tego szkoda tej maszyny bo za szybko się opony kończą.
Jamir przecież zmiana silnika nie zmieniła prześwitu w tym ciągniku :beer: A o przekładkach na sw400, 6ct107 itp były już spory niepotrzebne na tym forum, mnie interesują informacje dotyczące tego knurka
To podobno ciągnik znajomego, kolegi z forum Yokolasław-a z tego co kiedyś pisał, może się wypowie co nieco
Laszek napisał/a:Koseś w tygodniku rolniczym było, że założył do "4" przedni most od stara 660 a Ty już masz doświadczenie z tymi mostami więc miał byś przedni napęd za śmieszne pieniądze.
A pro po tygodnika to w wydaniu z16 czerwca będzie wywiad ze mną ,a co do mostu ze stara to zbyt mały skręt bym uzyskał
jak sie ukarze to wrzuc jakies skany na forum
Strony Poprzednia 1 … 34 35 36 37 38 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo